KOMENTAR: Kojundžić i Cuspis u napadu na medije

KOMENTAR: Kojundžić i Cuspis u napadu na medije

Foto: Saša Ćetković

Kada se krenete baviti novinarskim poslom mnogi vas stariji kolege upozore da će biti verbalnih napada, fizičkih napada, ponekad u ekstremnim i vrlo rijetkim slučajevima čak i pokušaja najava likvidacije. Ponekad će vas kojekakvi likovi i umišljene veličine s malo znanja pokušavati diskreditirati, ali uvijek zaborave pero je moćnije od mača.

Kad sve to doživite u svojoj praksi sve su to napad ne samo na vas nego na cijelu profesiju, na onu koja treba objektivno, jasno i u dobroj vjeri obavještavati javnost o svim relevantnim događajima. Kako i tko u novinarstvu radi, jer sad će se naći svakojaki dušebrižnici i prosipači pameti po konferencijama govore o kristalizaciji sa znanjem kemije iz osnovne škole koji će sve komentirati i podcjenjivati, ostaje na svakome od nas u ovome poslu.

A zašto, jer se netko osjetio uvrijeđenim, jer su iznesene činjenice koje su nam dali izvori upućeni u stanje na KBC Sestre milosrdnice, no željeli su ostati anonimni.

Ovo kolumnu i komentar na ponašanje tvrtke Cuspis, gospodina Vinka Kojundžića prema redakciji ICTbusiness.info kao i meni osobno Draženu Tomiću kao glavnom uredniku smatram kao izravan napad na novinare jer u vašem demantiju niste naveli ništa što bi promijenilo izjave, razmišljanja i komentare bilo kojeg dijela teksta na koji se pozivate i tražite demanti.

Kako je tekst pisan u dobroj vjeri, što gospodine Kojundžić vi očite zaboravljate, na temu su se imali pravo osvrnuti svi akteri. Izvori ICTbusiness.info, gospodin Vinko Kojundžić koji je poslao pismeni odgovor na zahtjev redakcije ICTbusiness.info odnosno mene osobno kao glavnog urednika i autora teksta, ali KBC Sestre Milosrdnice – svi su dobili priliku reći što misle.

Uz to, odgovor su dali iz ravnateljstva bolnice i te odgovore je potpisao sanacijski ravnatelj dr. Vrdoljak (navedeni na kraju).

Vi se pozivate na neke svoje procjene koje nisu u demantiju potkrijepljene niti jednim dokazom, kao što pokušavate ovim demantijem, poslanim preko odvjetničkog ureda uz zahtjev za objavu gdje je odvjetnik Neven Gotal sukladno pozitivnoj odvjetničkoj praksi odradio svoj posao, a prema vašem zahtjevu iznio činjenice koje ne odgovaraju informacijama koje smo nekoliko puta provjerili.

U demantiju na zahtjev Cuspisa i Vinka Kojundžića iznesene su pogrešne činjenice i time Cuspis pokušava skrenuti pozornost s pravih problema koji se spominju u tekstu i koji su rezultirali obračunom na KBC Sestre milosrdnice zbog implementacije BIS-a.

Uz to lako se vidi kronologija nekog događanja nevezano uz Cuspis već uz KBC Sestre milosrdnice. Kažete da je naslov tendenciozan i netočan,  kada je sve to vidljivo iz priloženih linkova na tekst na koji ste tražili i mi smo vam objavili demanti.

Vi tvrdit da su iznesene pogrešne činjenice, a iz odgovora dr. Vrdoljaka vidljivo je da sve ne teče prema planu a rok je za samo 6 dana!

Dražen Tomić, glavni urednik

ICTbusiness.info, ICTbusiness TV i Gameperspectives.hr

 

Posljednji tekst na koji je poslan demanti:

SKANDAL U NASTAVCIMA: Propast BIS-a na KBC Sestre Milosrdnice

Demanti:

DEMANTI: Cuspis preko odvjetničkog ureda

Prijašnja događanja:

Korupcijski IT hattrick na Sv.Duhu, preljeva se na KBC Sestre Milosrdnice

Penal u šesnaestercu KB Sv. Duha – novi detalji malverzacijske hobotnice

Kada se liječnici zaigraju informatičara

Novo namještanje natječaja na KBC Sestre Milosrdnice

Nabava nabavlja, a informatika se zabavlja

NAMJEŠTALJKA: Bolnica Sv. Duh opet preferira vlastitog liječnika

KOMENTAR: Ljudi zar je to moguće?

Još iz kategorije

9 stvari koje sigurno niste znali o PlayStation konzoli (a jako su zanimljive!)

9 stvari koje sigurno niste znali o PlayStation konzoli (a jako su zanimljive!)

05.01.2022.

Ako mislite kako znate sve o megapopularnoj PlayStation igraćoj konzoli, vjerojatno se varate. Primjerice, znate li kako je nastala ova igraća konzola ili koja je najpopularnija PlayStation? Znate li kako je PlayStation 3 korišten je u istraživanju crnih rupa?

Ključni elementi izrade product roadmap-a za digitalne produkte

Ključni elementi izrade product roadmap-a za digitalne produkte

31.12.2021.

Kod plasiranja novih digitalnih produkata i usluga, sa željom što brže distribucije na tržište, razvoj se odvija ubrzano - proces razvoja se maksimalno krati, štedi se na vremenu i budžetu, izostavljaju neke aktivnosti.

Gradimo bolju digitalnu budućnost

Gradimo bolju digitalnu budućnost

28.12.2021.

Nakon 2020., pandemija je očekivano obilježila i ovu godinu, ostavljajući neizbrisiv trag na svjetskoj i domaćoj ekonomiji. U A1 Hrvatska, kao i u ostatku telekomunikacijskog sektora, osjećamo utjecaj globalne krize koja je promijenila potrebe korisnika i naš pristup poslovanju.