NAMJEŠTALJKA: Bolnica Sv. Duh opet preferira vlastitog liječnika

NAMJEŠTALJKA: Bolnica Sv. Duh opet preferira vlastitog liječnika

Foto: Fotolia

Klinička bolnica Sv. Duh prema podacima s elektroničkog oglasnika javne nabave koji objavljuju Narodne novine ponovno je najavila namjeru potpisivanja ugovora o održavanju za svoje softversko rješenje za upravljanje bolnicom ugovor bez prethodne objave s tvrtkama Input i Astramedika koji prema Zakonu o javnoj nabavi nastupaju kao zajednica ponuditelja. I to u pregovaračkom postupku bez prethodne objave.

Kako stoji u dokumentu  pod nazivom „Prethodna obavijest o namjeri sklapanja ugovora“ nabavljaju se „Usluge programske i tehničke podrške integriranog programskog sustava INPAK/SPP tijekom jednogodišnjeg razdoblja i usluge održavanja mreže informatičkog sustava bolnice i to za 960 tisuća kuna bez PDV-a odnosno s PDV-om 1,2795 milijuna kuna.

S obzirom na to da je riječ o održavanju u ovome ugovoru ne bi bilo ništa čudno, a to stoji i u objašnjenju u dostupnoj već spomenutoj dokumentaciji, da iza softvera na KB Sveti Duh ne stoji njihov liječnik dr. Vedran Ostojić o kojem se već prošle godine pisali kada je bilo riječ o pokušaju nabavke integriranog bolničkog informatičkog sustava za KBC Sestre Milosrdnice jer ga se pokušalo na mala vrata ugurati jer već ima dio softvera i u toj bolnici.

Zanimljivo je da se navodno, a govore opet dokumenti, pokušava Ostojića ponovno ugurati u KBC Sestre Milosrdnice no o tome jednom drugom prilikom. Međutim, dr. Vedran Ostojić tvrtku Astramedika zastupa i prema sudskom registru i prema Poslovna Hrvatska kao jedini osnivač, te s pravo zastupanja samostalno i pojedinačno.

Vratimo se mi tvrtki Astramedika koja prema podacima Poslovne Hrvatske 2012. godinu jer eto još ne postoje podaci za 2013. završila sa 748 tisuća kuna prihoda, te 405 tisuća kuna neto dobiti. Sve je to pad u odnosu na godinu dana ranije, točnije 2011. i to za prihod gotovo 16 posto, a dobit 37,6 posto. I to opet ne bi bilo čudno da nije riječ o tvrtki s jednim zaposlenikom, koja zapravo poslove odrađuje preko tvrtke Input koja služi samo kao paravan za ovaj posao, tvrdi naši izvor iz ministarstva zdravlja.

Podsjetimo, liječnik programer amater, dugogodišnji i aktualni zaposlenik bolnice, dr. Vedran Ostojić preko svoje paravan tvrtke naplaćuje milijune od svog poslodavca KB Sv. Duh mimo javne nabave i bez suglasnosti osnivača i vlasnika, te se pokušava proširiti i na druge bolnice, tvrdi naš izvor potkrepljujući to gomilom dokumentacije, koje je ICTbusiness.info u posjedu. Tako smo pisali ove godine i tako i danas stoji. Nažalost još uvijek je tako.

Ovdje možete pročitati naše prošlogodišnje priče  Korupcijski IT hattrick na Sv.Duhu, preljeva se na KBC Sestre Milosrdnice,Penal u šesnaestercu KB Sv. Duha – novi detalji malverzacijske hobotniceKada se liječnici zaigraju informatičaraBankrot bolnica - zdravstvo u stečaju može spasiti samo informatizacija, a pročitajte i Nabava nabavlja, a informatika se zabavlja.

Svakako preporučujemo da se podsjetite na priče o KB Sveti Duh i KBC Sestre Milosrdnice od prošle godine jer ovo je očito još jedan „lijepi“ nastavak priče o informatizaciji hrvatskog zdravstva u kojem se očito neki žele igrati i dobro zaraditi. Pritom, jasno treba naglasiti ulazak na mala vrata u neku bolnicu jednostavno nije dobar, odnosno jako je loš jer daje lošu sliku svima onima koji ulažu mnogo i vremena i novca u razvoj aplikacija.

Podsjetimo i na ODGOVOR KB SV. DUH iz prošle godine

Iz KB Sveti Duh iz ureda tadašnjeg ravnatelja dr. Mirana Martinca odgovoreno nam je da je dr. Vedran Ostojić zaposlenik Kliničke bolnice "Sveti Duh" na poslovima specijaliste interne medicine, te da je još davne 2008. godine dr. Vedran Ostojić je darovnim Ugovorom dao pravo na neograničeno i neometano korištenje programskog paketa za zdravstvene ustanove pod nazivom: "Sustav prijem pacijenata v.2.0" (SPP) kojeg je autor i vlasnik.

Nadalje, napominju kako do današnjeg dana dr. Vedran Ostojić po toj osnovi, uključujući i dogradnju programa, od Kliničke bolnice "Sveti Duh" nije dobio niti jednu jedinu kunu, a tako će biti i ubuduće. Iz bolnice napominju kako nemaju saznanja da dr. Vedran Ostojić širi okolo i prodaje svoj program, niti je to predmet interesa bolnice.

Još iz kategorije

Snažni Canonovi objektivi za 4K televiziju

Snažni Canonovi objektivi za 4K televiziju

19.05.2022.

Canon Europe objavljuje predstavljanje svog najnovijeg televizijskog objektiva sa zumiranjem UHD DIGISUPER 122AF (UJ122x8.2B AF), koji nudi vrhunsku 4K kvalitetu slike s faktorom uvećanja od 122x što mu omogućava da postigne nevjerojatan raspon žarišne duljine od 8,2 do1000 mm (16,4 – 2000 mm s ugrađenim 2x konverterom).

Sigurnost aplikacija imperativ u svijetu koji funkcionira kao mobile first

Sigurnost aplikacija imperativ u svijetu koji funkcionira kao mobile first

19.05.2022.

S obzirom na 6,6 milijardi korisnika pametnih telefona diljem svijeta, što čini 83,7% ukupne populacije, mobilna industrija je utjecajnija no ikada. Rezultat mobile-first trenda je preko 2,56 milijuna dostupnih aplikacija na Google Play Store-u.

Epson predstavlja svoju najnoviju generaciju ultra-lakih 3LCD projektora visokog lumena na ISE-u

Epson predstavlja svoju najnoviju generaciju ultra-lakih 3LCD projektora visokog lumena na ISE-u

17.05.2022.

Epson lansirao je svoju najnoviju generaciju kompaktnih, učinkovitih i ultra-laganih 3LCD projektora visokog lumena. Projektori će biti izloženi na štandu 3J100 na ISE-u u svibnju.