Novo namještanje natječaja na KBC Sestre Milosrdnice

Novo namještanje natječaja na KBC Sestre Milosrdnice

Foto: Fotolia (ilustracija)

Visokopozicionirani izvor iz ministarstva zdravlja upozorio nas je na nastavak priče na KBC Sestre Milosrdnice vezano uz nabavu bolničkog informacijskog sustava, o čemu smo u više navrata već pisali - Korupcijski IT hattrick na Sv.Duhu, preljeva se na KBC Sestre Milosrdnice, Penal u šesnaestercu KB Sv. Duha – novi detalji malverzacijske hobotnice, Kada se liječnici zaigraju informatičara i Bankrot bolnica - zdravstvo u stečaju može spasiti samo informatizacija. Naime, on tvrdi kako se namješta jedan kadrovski natječaj, koji je uvod u nastavak namještaljke jer je već spreman novi natječaj za bolnički informacijski sustav.

Nakon što je ICTbusiness.info upozorio na velike nepravilnosti u nabavi bolničkog informacijskog sustava na javnom natječaju sama bolnica ga je, kada se valjda interno shvatilo da je među ostalim i predizborno vrijeme, sama poništila i spriječen je veći skandal. Unatoč nastojanjima da dobijemo službeni stav bolnice on je ovog puta izostao.

Naš izvor tvrdi, kako je tada kod poništenja prvog natječaja bilo pritisaka iz ministarstva, neki čak tvrde i tajnih sastanaka, no to je jako teško dokazivo, tvrdi naš izvor. Međutim, očito je da se kreće u novi natječaj jer je među ostalim raspisan natječaj za radno mjesto „voditelj Odjela aplikativne programske podrške u Sektoru informatičkih poslova“ i to za jednog izvršitelja i prema podacima koji su još jučer stajali na web stranicama bolnice bilo je pozvano nekoliko kandidata na završni krug razgovora.

Pritom, tvrdi naš izvor ništa ne bi bilo čudno da već do ministarstva nisu doprle priče kako je najizgledniji kandidat Vedran Omrčen i da je za njega već napisana odluka iako formalno zadnji krug intervjua nije niti završen.

Na naš upit kakve veze sad ima Vedran Omrčen i u čemu je kvaka s tim istim natječajem, naš izvor tvrdi kako je Vedran Omrčen igrač prof. dr. Duje Kovačevića člana uprave bolnice i zamjenika ravnateljice koji je to sada i tijekom sanacije. Pritom, naš izvor upozorava kako Vedran Omrčen dolazi na to radno mjesto iz ATOS-a koji je bio natjecatelj na prošlom poništenom tenderu za bolnički informacijski sustav.

Podsjetimo, kako je ATOS išao u posao sa „softverom“, koji to zapravo i nije, te koji je instaliran na KB Sveti Duh i koji je i u KBCSM već djelomično instaliran jer ga je donio dr. Vedran Ostojić. Svima je već na prvi pogled jasno o kakvoj se hobotnici radi.

U jednom od gore spomenutih tekstova, čije linkove imate na početku ovog teksta dali smo vrlo detaljnu genezu tko je zapravo dr. Vedran Ostojić i što se sve događalo na poništenom natječaju.

Izvori s IT tržišta ističu kako se ATOS već počeo hvaliti kako je posao na KBCSM zapravo pitanje dana, kako instaliraju svog čovjeka, te kako su njihovi protukandidati koji drže mnogobrojne hrvatske bolnice zapravo jako dobro izgubili.

S druge strane, na IT tržištu se priča kako u ATOS-u izvan Hrvatske malo znaju što se to ovdje događa jer to uopće ne bi dozvolili jer je riječ o vrlo velikom riziku instalacije „softvera“ koji može ubiti pacijenta. To nam je potvrdio i naš izvor iz ministarstva zdravlja, te nas upozorio da izlazak priče o cijelom slučaju može zaustaviti priču kako bi se dokazalo kako činjenice nisu točne, međutim da je cijela stvar u konačnici izmakla kontroli.

Još iz kategorije

Snažni Canonovi objektivi za 4K televiziju

Snažni Canonovi objektivi za 4K televiziju

19.05.2022.

Canon Europe objavljuje predstavljanje svog najnovijeg televizijskog objektiva sa zumiranjem UHD DIGISUPER 122AF (UJ122x8.2B AF), koji nudi vrhunsku 4K kvalitetu slike s faktorom uvećanja od 122x što mu omogućava da postigne nevjerojatan raspon žarišne duljine od 8,2 do1000 mm (16,4 – 2000 mm s ugrađenim 2x konverterom).

Sigurnost aplikacija imperativ u svijetu koji funkcionira kao mobile first

Sigurnost aplikacija imperativ u svijetu koji funkcionira kao mobile first

19.05.2022.

S obzirom na 6,6 milijardi korisnika pametnih telefona diljem svijeta, što čini 83,7% ukupne populacije, mobilna industrija je utjecajnija no ikada. Rezultat mobile-first trenda je preko 2,56 milijuna dostupnih aplikacija na Google Play Store-u.

Epson predstavlja svoju najnoviju generaciju ultra-lakih 3LCD projektora visokog lumena na ISE-u

Epson predstavlja svoju najnoviju generaciju ultra-lakih 3LCD projektora visokog lumena na ISE-u

17.05.2022.

Epson lansirao je svoju najnoviju generaciju kompaktnih, učinkovitih i ultra-laganih 3LCD projektora visokog lumena. Projektori će biti izloženi na štandu 3J100 na ISE-u u svibnju.