DEMANTI: Cuspis preko odvjetničkog ureda

DEMANTI: Cuspis preko odvjetničkog ureda
Fotolia

Nakon teksta o situaciji na KBC Sestre Milosrdnice stigao nam je demanti koji objavljujemo u cjelosti i bez promjena na zahtjev odvjetnika Nevena Gotala a po punomoći Vinka Kojunžića iz tvrtke Cuspis.

SKANDAL U NASTAVCIMA: Propast BIS-a na KBC Sestre Milosrdnice

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Odvjetnički ured

Odvjetnik Neven Gotal
Zagreb, Petrinjska 59a, tel: 01/4636276,4636277,4636278

U Zagrebu, 18. travanj 2015. godine

 

OPTIMUS PRIME INFORMATIKA j.d.o.o. za usluge
ZAGREB
Vijenac F. Gotovca 8
za Redakciju
ICTBUSINESS.INFO

 

Poštovani,

Obraćam Vam se kao punomoćnik trgovačkog društva CUSPIS d.o.o. povodom članka objavljenog na Vašem portalu i newsletteru dana 17. travnja 2015. godine, a u kojem iznosite neistinite podatke o mom klijentu vezano za implementaciju BIS-a u KBC „Sestre milosrdnice“, pa Vas stoga sukladno čl. 40 Zakona o medijima (NN 59/04, 84/11 i 81/13) pozivam da bez odgode a najkasnije u roku od tri dana kao ispravak navedenih informacija bez promjena i dopuna  na istim mjestima programskog prostora i na isti način objavite slijedeći tekst:

„U članku objavljenom na portalu www.ictbusiness.info dana 17. 4. 2015. te na newsletteru ICT Business Newsletter od istog dana pod naslovom „Skandal u nastavcima: „Propast BIS-a na KBC Sestre Milosrdnice“ iznesene su brojne netočnosti o tvrtci Cuspis d.o.o., te projektu implementacije BIS-a u KBC Sestre milosrdnice koju navedeno trgovačko društvo provodi.

Sam naslov članka je tendenciozan i netočan. Projekt implementacije BIS-a ide svojim tijekom i Cuspis je sve svoje obveze do sada sukladno usvojenom projektnom planu izvršio, stoga ovakav naslov ne sadrži točne informacije Vašim čitateljima o sadržaju članka.

Netočno je da je 384.000 kuna implementaciju BIS-a desetak puta ispod minimuma koji garantira neku zadovoljavajuću kvalitetu posla i usluge. Također trgovačko društvo CUSPIS d.o.o. nikad ne nudi svoje proizvode po nižim cijenama od stvarnih, pa time i lošiju kvalitetu usluge kao što tvrdite u Vašem članku. Činjenica je da, za razliku od drugih,  Cuspis d.o.o ima najmoderniji software za podršku poslovnim procesima bolnice, te kontinuirano ulaže u unapređenje postojećih proizvoda,  kreiranje novih, te unapređenje poslovanja. Osim po navedenom,  od ostalih koji su se prijavili na natječaj, jedini ima razumijevanje složenosti i kompleksnosti jednog kliničkog bolničkog centara budući da su jedan KBC već uspješno implementirali. Sukladno navedenom jasno je da Cuspis kada je formirao cijenu nije trebao kalkulirati dodatne radove, te neizvjesnost pristupa kompleksnom sustavu kao što je to morala konkurencija. Sve to rezultira u cijeni koja je realna i za koju korisnik dobiva najmodernije rješenje i kvalitetnu korisničku podršku.

Činjenica je da je tvrtka Cuspis do sada izvršila sve svoje obveze sukladno usvojenom projektnom planu. Nadalje činjenica je da je implementirani BIS odlično radi bez problema i grešaka, te je rad u njemu ugodan i brz. Cuspis korisnička podrška radi odlično svoj posao, svaki dan je na terenu u bolnici u komunikaciji s djelatnicima bolnice. Nadalje na sve pozive se uredno javlja i rješava zahtjeve korisnika. I na kraju na usluzi su korisnicima bolnice od 0-24.

Implementacija BIS je od početka dogovorena na pokusnim klinikama, a preostale klinike još nisu, sukladno projektnom planu, bile na redu za implementaciju, stoga ne kasnimo kao što tvrdite.“

Obzirom da je iz navedenog teksta vidljivo da se ne radi o izuzecima navedenim u čl. 42 st. 4 Zakona o medijima, molim Vas da isti objavite na ranije navedeni način jer ćemo u suprotnom biti primorani postupiti sukladno čl. 46 st. 1 istog Zakona, kao i razmotriti mogućnost pokretanja kaznenog postupka zbog učina kaznenog djela sramoćenja odnosno klevete iz čl.  148 odnosno 149 Kaznenog zakona.

S poštovanjem,

Odvjetnik Neven Gotal

Prilog: punomoć