U početku svi rade sve

U početku svi rade sve

Foto: Fotolia

Kada se nakon pokretanja poslovanja posao krene naglo širiti poduzetnik ne stiže sve odraditi. Javlja se potreba za zapošljavanjem novog djelatnika. Na taj način poduzetnik dobiva više vremena za bavljenje strategijom i planiranjem dok novi zaposlenik odrađuje operativu.

Ova odluka iziskuje puno financijskih ulaganja tako da poduzetnik mora imati viziju na koji način će budući zaposlenik doprinijeti daljnjem širenju poslovanja kako bi on sve mogao financijski zatvoriti.

Kada se posao pokrene svi najčešće rade sve, no ipak trebate imati smjernice za koje radno mjesto uzimate novog zaposlenika. Na početku se s novim zaposlenikom jasno definiraju poslovi koji će raditi i obostrana očekivanja. Bilo bi dobro uzeti nekoga tko će se nadopunjavati s vama (npr. ako niste dobri u računovodstvu ili marketingu uzmite nekoga tko ima ta znanja, a koja vam nedostaju).

U takvoj maloj tvrtki, u kojoj na početku svi rade sve, postoji stalna prilika za učenje i razvoj novih vještina. Radno vrijeme nije jasno definirano (barem na početku) i to treba jasno naglasiti. Ako je novom zaposleniku posao tek na n-tom mjestu u životu, on možda nije baš za vas, odnosno za malu tvrtku u nastanku. Zato je možda bolje da uzmete nekoga s preporukom. Tim više što ćete, s obzirom na to da je firma na začetku, s novim zaposlenikom provoditi jako puno vremena. Samim time je bitno da imate slične interese.

Biti dio male tvrtke koja raste je prilika novom zaposleniku da upozna sve radne procese i razvije nove vještine koje trenutačno ne posjeduje. Za to moguće niti ne bi imao priliku u nekoj velikoj kompaniji u kojoj se jasno znaju zaduženja. Zaposlenik u maloj tvrtki koja prerasta u veću ima mogućnost napredovanja i vodstva.

Biti jedan od pokretača posla koji raste „od nule“ je velika privilegija jer se vremenom postaje dio veće priče. Kako tvrtka raste zaposlenici koje ste među prvima zaposlili imaju osjećaj ponosa jer su zajedno s vlasnikom izgradili nešto novo. Lojalni su kompaniji i vide koliko su doprinijeli rastu nečega novog. No, svakako nemojte zaboraviti njihovu lojalnost i – nagraditi.

Još iz kategorije

Rad na daljinu ne ide nikuda, a s time i problem s karijerama

Rad na daljinu ne ide nikuda, a s time i problem s karijerama

19.10.2020. komentiraj

Rad na daljinu pokazao se kroz ovu godinu vrlo efektivnim, posebno u tehnološkom sektoru i zbog toga organizacije ne stvaraju pritisak zaposlenima oko povratka na radna mjesta. Jer, troškovi su se smanjili, produktivnost povećala i u tom smislu nema potrebe išta mijenjati. Ali, zaposleni su zbog toga polako u problemima...

3 koraka kako pridobiti ljude uz brend

3 koraka kako pridobiti ljude uz brend

12.10.2020. komentiraj

Mušterija je uvijek u pravu. Tako glasi ona stara izreka, koju zna baš svaki poslodavac, ali i zaposlenik u nekoj od djelatnosti koje ovise direktno o interakciji s mušterijama. U današnje vrijeme, ljudi su pametniji nego ikad, oprezniji i lakše se informiraju o onome na što misle trošiti novac.

Doba digitalnog obrazovanja za EU iznimno važno

Doba digitalnog obrazovanja za EU iznimno važno

07.10.2020. komentiraj

U viziji europskog prostora obrazovanja koju treba ostvariti do 2025. Europska komisija predlaže nove inicijative, veća ulaganja i više suradnje država članica kako bi se svim Europljanima, svih dobnih skupina, pomoglo da iskoriste bogatu ponudu obrazovanja i osposobljavanja u EU-u.