ICTbusiness TV: Domaće tvrtke iskoristile sajam IFA u Berlinu

ICTbusiness TV:  Domaće tvrtke iskoristile sajam IFA u Berlinu
Goran Matošević, Dražen Tomić / Tomich Productions

U drugoj emisiji ICTbusiness TV-a koju donosimo sa sajma IFA 2022. iz Berlina, koji je održan početkom rujna ove godine, pričamo s predstavnicima domaćih tvrtki koje su se predstavile na sajmu.

U prvom dijelu emisije razgovarali smo s novim članom Uprave M SAN Grupe Vladimirom Brkljačom koji je bio prije prvi čovjek u M SAN-u zadužen za brend Vivax. Danas je , kako sam ističe, riječ o brendu koji donosi sve što je potrebno za opremanje doma od televizora, preko frižidera, suđerica, pa sve do pećnica, štednjaka. Osim ovog segmenta M SAN je na sajmu IFA predstavio i  perfirije za računala o čemu smo razgovarali s Vedranom Mirićem koji je zadužen upravo za taj segment poslovanja.

U drugom dijelu emisije razgovarali smo s Krešom Šachom iz Visage Technologiesa koji se kao startup bave segmentom računalnog vida.

Tu je i razgovor sa Stjepanom Šmitom iz Šmit Electronica tvrtke koje se bavi proizvodnjom periferije za računalna, ali i gaming pod imenom White Shark te segmentom dodatne opreme od nosača za televizore i monitore pa sve do mrežnih kablova, HDMI i sličnih potrebnih dodataka.