ICTbusiness TV: Domaće tvrtke iskoristile sajam IFA u Berlinu

ICTbusiness TV:  Domaće tvrtke iskoristile sajam IFA u Berlinu

Foto: Goran Matošević, Dražen Tomić / Tomich Productions

U drugoj emisiji ICTbusiness TV-a koju donosimo sa sajma IFA 2022. iz Berlina, koji je održan početkom rujna ove godine, pričamo s predstavnicima domaćih tvrtki koje su se predstavile na sajmu.

U prvom dijelu emisije razgovarali smo s novim članom Uprave M SAN Grupe Vladimirom Brkljačom koji je bio prije prvi čovjek u M SAN-u zadužen za brend Vivax. Danas je , kako sam ističe, riječ o brendu koji donosi sve što je potrebno za opremanje doma od televizora, preko frižidera, suđerica, pa sve do pećnica, štednjaka. Osim ovog segmenta M SAN je na sajmu IFA predstavio i  perfirije za računala o čemu smo razgovarali s Vedranom Mirićem koji je zadužen upravo za taj segment poslovanja.

U drugom dijelu emisije razgovarali smo s Krešom Šachom iz Visage Technologiesa koji se kao startup bave segmentom računalnog vida.

Tu je i razgovor sa Stjepanom Šmitom iz Šmit Electronica tvrtke koje se bavi proizvodnjom periferije za računalna, ali i gaming pod imenom White Shark te segmentom dodatne opreme od nosača za televizore i monitore pa sve do mrežnih kablova, HDMI i sličnih potrebnih dodataka.

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV: WMF pokazao smjer razvoja komunikacijske industrije

ICTbusiness TV: WMF pokazao smjer razvoja komunikacijske industrije

06.12.2022.

Weekend Media Festival ima moć privlačenja ljudi već 15 godina, unatoč tome što su, kako sami organizatori tvrde, na samom početku ove priče zamislili nešto što je trebalo biti puno manje i kraće. Međutim, kako ističe Tomo Ricov, s kojim smo razgovarali za ICTbusiness TV, 15 godina kasnije WMF je postao najveća regionalna komunikacijska konferencija. Ove su godine napravili sintezu čak dvaju festivala, te smo stoga ponosni što smo u Rovinju ugostili međunarodni festival kreativnosti Golden Drum, ističe Ricov.

ICTbusiness TV: Najveća domaća IT konferencija Infobip Shift

ICTbusiness TV: Najveća domaća IT konferencija Infobip Shift

30.11.2022.

Nakon što je prije svega zbog promjena posljednjih godina zauvijek nestala dotad najveća domaća IT konferencija WinDays, a slično se dogodilo i s nekoliko manjih konferencija uvjerljivo najvećom postaje i ostaje Infobip Shift.

ICT na Ti:  Digitalizacija prodaje automobila

ICT na Ti: Digitalizacija prodaje automobila

29.11.2022.

Neostar je od početka najavljivao da će platforma postati eko-sustav za rabljena vozila koji će ponuditi cjelovito digitalizirano iskustvo kupnje, prodaje i održavanja automobila, ističe Dimitrije Trbović u novoj ICT na Ti televizijskoj emisiji.