VRIJEDNI CERTIFIKATI

LG nastavlja dobivati priznanja za ekološka rješenja u televizorima

LG nastavlja dobivati priznanja za ekološka rješenja u televizorima

LG nastavlja nizati priznanja, a posljednja u nizu su certifikati OLED evo televizore iz 2024. Konkretno, riječ je o certifikatima za smanjenje i mjerenje emisija ugljičnog dioksida Carbon Trusta te ekološkoj oznaci Environmentally Evaluated Mark koju dodjeljuje Société Générale de Surveillance SA (SGS). Također, ovi televizori su dobili drugi uzastopni certifikat o sadržaju recikliranog materijala.

Carbon Trust prednjači u stvaranju svijeta bez ugljika, a to postiže tako što procjenjuje ukupni ekološki utjecaj određenog proizvoda tijekom njegovog životnog vijeka, odnosno analizira sve faze, od proizvodnje i distribucije do korištenja i kasnije odlaganja. S druge strane, SGS certifikacija usredotočena je na učinkovitost resursa i prisutnost opasnih tvari u proizvodima, dok Intertek mjeri postotak korištenja recikliranih materijala. Zajedno, ovi pristupi promoviraju odgovornu potrošnju u svim industrijama i doprinose globalnim ciljevima održivosti.

Uzimajući u obzir stroge standarde kada je održivost u pitanju, posebna je pažnja posvećena samoosvjetljavajućoj prirodi LG OLED televizora. Za razliku od LCD-a, tvrtkini OLED televizori ne zahtijevaju pozadinsko osvjetljenje, što podrazumijeva jednostavniju strukturu i manji broj potrebnih komponenti. Na primjer, LG-ev 65-inčni OLED evo koji je napravljen od ultra laganih kompozitnih vlakana sadrži samo 40 posto plastike koja se obično koristi u LCD televizorima iste veličine i teži 20 posto manje.

S obzirom na procijenjenu stopu prodaje LG OLED televizora za 2024., predviđa se da će ukupna količina plastike korištene u ovim televizorima od 2022. do 2024. biti manja za 45.000 tona u usporedbi s količinom korištenom kod LCD televizora tijekom istog razdoblja. Zahvaljujući manjoj količini plastike, LG OLED evo televizori pomažu u očuvanju okoliša i borbi protiv klimatskih promjena. Također se procjenjuje da će ovakav pristup smanjiti godišnju emisiju ugljičnog dioksida za 234.000 tona što je ekvivalentno količini koju može apsorbirati borova šuma stara 30 godina.

Reciklirana plastika čini otprilike 20 posto plastike koja se koristi u proizvodnji svih LG-evih televizora, uključujući i one iz OLED serije, što je otprilike 4000 tona recikliranog plastičnog otpada godišnje.

Uz to, LG je u posljednje tri godine zaredom dobio "Sveobuhvatnu ocjenu A" koju mu je dodijelio Korejski institut za standarde (KSA), a Morgan Stanley Capital International (MSCI) prošle mu je godine dodijelio i četvrtu uzastopnu "A" ocjenu.