TV EMISIJA

ICTbusiness TV: Traže se modeli monetizacije 5G mreža

ICTbusiness TV:  Traže se modeli monetizacije 5G mreža

Pred vama je prva od čak 8 televizijskih emisija iz Barcelone s najvećeg telekomunikacijskog sajma  MWC 2024., a u njenima će se naći čak 35 zanimljivih razgovora s ključnim ljudima domaće i strane ICT scene.

U ovoj prvoj emisji razgovaramo s Tonkom Obuljenom, predsjednikom vijeća domaćeg telekom regulatora Hrvatske agencije za mrežne djelatnosti Tonkom Obuljenom koji je ujedno i predsjedavajući BEREC-a koji okuplja europske telekom regulatore.  On govori o razvoju tržištu, očekivanjima telekoma.

Tu je i razgovor s predsjednicom Ericsson Nikole Tesle Gordanom Kovačević koje pojašnjava rezultate poslovanja koji su objavljeni netom prije samo MWC-a, razvoju telekom industrije, novim generacija 5G mreže i promjenama prema 6G mrežama.

U drugom dijelu o stanju na tržištu govori Boris Drilo CTIO najjačeg domaćeg telekoma Hrvatskog Telekoma koji govori o stanju i promjenama na tržištu, ulaganjima i očekivanjima. Za kraj prve ekskluzivne TV emisije iz Bracelone s MWC-a donosimo razgovor s glavnim izvršnim direktorom Crnogorskog Telekoma Stjepanom Udovičićem koji govori o razvoju tržištu i orijentaciji na optiku kada se govori o i gradnji modernih i mobilnih mreža zbog spajanja sustava, ali i optike za krajnje korisnike.