VRIJEME PROMJENA

Appleov program popravaka uključuje rabljene dijelove

Appleov program popravaka uključuje rabljene dijelove

Apple je najavio da će dopustiti korištenje rabljenih komponenti za popravak iPhonea. Tvrtka tvrdi da je to korak naprijed u poboljšanju pristupa sigurnim i pristupačnim popravcima.

Popravci s rabljenim dijelovima bit će dostupni za odabrane modele i mogu ih obavljati kompetentni korisnici i neovisne treće strane. Početak prodaje komponenti očekuje se kasnije ove godine. U početku će dostupni elementi uključivati biometrijske senzore za ID lica i dodira, iako je tvrtka naznačila trenutnu politiku uparivanja o potvrđivanju jesu li dijelovi originalni i povijest hardvera u uređajima bit će zadržana.

Tvrtka je primijetila da uparivanje čuva privatnost, sigurnost i sigurnost iPhonea. Apple je dodao da je za omogućavanje ponovne upotrebe dijelova uz održavanje sigurnosti njegovim timovima trebalo dvije godine razvoja. Potpuna povijest popravaka bit će pohranjena na svakom uređaju s naznakama jesu li popravci koristili nove ili rabljene dijelove.

U drugom potezu za pojednostavljenje procesa popravka, Apple je najavio da ti uređaji za pričvršćivanje više neće morati davati serijske brojeve prilikom naručivanja dijelova osim ako se ne mijenja logička ploča. Proizvođač uređaja pokrenuo je samopopravak iPhonea u SAD-u 2022. prije nego što se proširio na razne druge zemlje diljem svijeta. Shema sada podržava 40 Appleovih proizvoda u 33 zemlje i teritorija.