ICTbusiness TV: Zapošljavanje mladih, planovi SRCA i izvozna ofenziva

ICTbusiness TV: Zapošljavanje mladih, planovi SRCA i izvozna ofenziva

Pred vama je nova ICTbusiness TV emisija gdje smo se ponovno okrenuli domaćim temama. Kako bi pružio mladima priliku prelaska iz obrazovnog u poslovni svijet i potaknuo pozitivne trendove u zapošljavanju, Vipnet je u sklopu projekta društveno odgovornog poslovanja „Čini pravu stvar“ 2014. godine pokrenuo Vip alumni program čija je svrha profesionalni i osobni razvoj mladih stručnjaka, stjecanje prvog radnog iskustva uz mogućnost daljnjeg zaposlenja i razvoja karijere.

U emisiji donosimo i sve o planovima Sveučilišnog računskog centra za ovu godinu u razgovoru s ravnateljem Zoranom Bekićem. Sveučilišni računski centar ove godine obilježit će 29. travnja 45 godina rada i uspješnog djelovanja. Osim rođendana Srca, ove godine obilježavamo i godišnjice uspješnog rada nekih "mlađih" sustava Srca, koji se i nakon 10 godina nalaze u skupini najkorištenijih i najuspješnijih usluga, a to su sustav AAI@EduHr (Autorizacijska i autentikacijska infrastruktura sustava znanosti i visokog obrazovanja Republike Hrvatske) i Hrčak - portal hrvatskih znanstvenih časopisa u otvorenom pristupu.

I na kraju donosimo priču o prvoj godini od spajanja Spana i Infocumulusa, planovima za izvoz, povećanje zaposlenih i to za čak stotinjak samo ove godine o čemu ekskluzivno za ICTbusiness TV govore Nikola Dujmović predsjednik Uprave Spana i direktor Infocumulusa Sven Marušić.

Još iz kategorije

ICTbusiness TV: Upravljanje timovima, komunikacija i virtualne konferencije

ICTbusiness TV: Upravljanje timovima, komunikacija i virtualne konferencije

28.05.2020. komentiraj

Kraj je svibnja, polagani izlazak iz „zaključanosti“ što znači da se stvari polako ali sigurno počinju otvarati, a pred vama je još jedna ICTbusiness TV emisija. U njoj sada donosimo zanimljive razgovore o upravljanju timovima, radu od kuće, softverskim rješenjima iz Hrvatske za velike strane kompanije te kako izvesti virtualnu konferenciju. Sve su to teme koje pokazuju kako se prilagođavamo situaciji.

ICTbusiness TV: Medicina, digitalna transformacija i izvozni poslovi

ICTbusiness TV: Medicina, digitalna transformacija i izvozni poslovi

08.05.2020. komentiraj

Pred vama je još jedna ICTbusiness TV emisija nastala u doba ove krize i donosimo vam vrlo zanimljive teme ponovno u drugačijem formatu jer nema događanja, ljudi drže distancu pa smo mi odlučili da ih dovedemo u naš virtualni studio.

ICTbusiness TV: Informacijska sigurnost, data centri i telekomi

ICTbusiness TV: Informacijska sigurnost, data centri i telekomi

27.04.2020. komentiraj

Pred vama je još jedna ICTbusiness TV emisija nastala tijekom krize u iščekivanju popuštanja mjera i polakog izlaska iz ove zdravstvene krize. Neke od tema nametnule su se same po sebi i to informacijska sigurnost, rast potražnje za uslugama data centara i naravno iznimno velik rast telekomunikacijskog prometa.