ICTbusiness TV: NEM u Dubrovniku i ponovno smo na terenu

ICTbusiness TV: NEM u Dubrovniku i ponovno smo na terenu

Napokon, nakon godinu dana što se gotovo ništa nije održavalo uživo imali smo prilike, iako na samo nekoliko sati otići do Dubrovnika i biti na prvoj ovogodišnjoj jesenskoj veliko konferenciji NEM 2021. Konferencija koja okuplja svijet televizijske industrije, gdje možete saznati trendove u broadcasting biznisu, što nas od velikih serija, ali i tehnologija čeka okupila je sve one koji se u Hrvatskoj, regiji i Europi bave ovom industrijom.

Međutim nije se pričalo samo o serijama, već i tehnologija jer kriza je pokazala koliko nam je ona važna da bismo konzumirali sadržaje prema vlastitim željama.

Odlazak u Dubrovnik bio je jedan  od rijetkih u posljednje vrijeme pravih konferencija. Razgovarali smo s Adrianom Ježinom, predsjednikom Uprave Telemach Hrvatska koji nam je govorio o mobilnim mrežama pete generacije.

O tome kako se na tržištu bore OTT igrači s onim manje legalnim govorio je ekskluzivno za ICTbusiness TV Nikola Francetić CEO NetTV plusa.

Sve to je nemoguće bez tehnologije o kojoj je pričao Srđan Đurđević, CEO United Clouda koji unutar United Grupe radi kao interni sistem integrator.

I na kraju emisije Žan Godeč govori o važnosti kibernetičke sigurnosti, televiziji, ali i svemu što nas čeka. Za razliku od tradicionalnog lokalnog načina implementacije, rješenja za kibernetičku sigurnost temeljena na oblaku pružaju ekonomičan pristup za poduzeća u različitim industrijskim sektorima radi poboljšanja sigurnosti.