ICTbusiness TV: NEM u Dubrovniku i ponovno smo na terenu

ICTbusiness TV: NEM u Dubrovniku i ponovno smo na terenu

Napokon, nakon godinu dana što se gotovo ništa nije održavalo uživo imali smo prilike, iako na samo nekoliko sati otići do Dubrovnika i biti na prvoj ovogodišnjoj jesenskoj veliko konferenciji NEM 2021. Konferencija koja okuplja svijet televizijske industrije, gdje možete saznati trendove u broadcasting biznisu, što nas od velikih serija, ali i tehnologija čeka okupila je sve one koji se u Hrvatskoj, regiji i Europi bave ovom industrijom.

Međutim nije se pričalo samo o serijama, već i tehnologija jer kriza je pokazala koliko nam je ona važna da bismo konzumirali sadržaje prema vlastitim željama.

Odlazak u Dubrovnik bio je jedan  od rijetkih u posljednje vrijeme pravih konferencija. Razgovarali smo s Adrianom Ježinom, predsjednikom Uprave Telemach Hrvatska koji nam je govorio o mobilnim mrežama pete generacije.

O tome kako se na tržištu bore OTT igrači s onim manje legalnim govorio je ekskluzivno za ICTbusiness TV Nikola Francetić CEO NetTV plusa.

Sve to je nemoguće bez tehnologije o kojoj je pričao Srđan Đurđević, CEO United Clouda koji unutar United Grupe radi kao interni sistem integrator.

I na kraju emisije Žan Godeč govori o važnosti kibernetičke sigurnosti, televiziji, ali i svemu što nas čeka. Za razliku od tradicionalnog lokalnog načina implementacije, rješenja za kibernetičku sigurnost temeljena na oblaku pružaju ekonomičan pristup za poduzeća u različitim industrijskim sektorima radi poboljšanja sigurnosti.

Još iz kategorije

ICTbusiness TV: Tehnologije donose velike promjene

ICTbusiness TV: Tehnologije donose velike promjene

23.06.2022.

Kao futuristica iz Silicijske doline koja se bavi prepoznavanjem tehnoloških prilika za Nokiju i njene korisnike, Leslie Shannon govori o onome što nas čeka u budućnosti, ističe za ICTbusiness TV.

ICT na Ti: Microblink proveo unutarnju transformaciju i nastavlja rast

ICT na Ti: Microblink proveo unutarnju transformaciju i nastavlja rast

13.06.2022.

Microblink koji razvija napredna rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji čiju tehnologiju koristi preko 100 milijuna ljudi u više od 60 zemalja svijeta, zahvaljujući uspješnoj transformaciji organizacijskog modela i razvoju novih globalno uspješnih rješenja, dodatno je ubrzala rast te je u posljednjih godinu dana više no udvostručila broj zaposlenih, na njih 300, u svoja dva ureda, u Zagrebu i New Yorku, a do kraja ove godine cilj je imati oko 400 zaposlenika, ističe za ICTbusiness.info u emisiji ICT na Ti Igor Strejček, globalni potpredsjednik za operativne poslove i direktor za Hrvatsku.

ICTbusiness TV: Velika važnost ulaganja u infrastrukturu

ICTbusiness TV: Velika važnost ulaganja u infrastrukturu

03.06.2022.

Ulaganja u 5G infrastrukturu vrlo su velika, a kako za ICTbusiness TV govori predsjednik Uprave Telemach Hrvatska i Slovenija Adrian Ježina 5G signalom pokriveni su Istra i velik dio Primorja, intenzivno se uvodi i na otoke pa će do početka turističke sezone najbržom 5G mrežom Telemach pokriti cijelu Hrvatsku.