ICTbusiness TV: IT CIO Oskari, Infinum, svemirski centar u Udbini, nagrade za inovacije

ICTbusiness TV: IT CIO Oskari, Infinum, svemirski centar u Udbini, nagrade za inovacije

Ova emisija koja će pred vas naši dragi čitatelji izaći u vrijeme dok se ekipa ICTbusiness.info i ICTbusiness TV-a nalazi na putu prema Barceloni i novom Mobile World Congressu, najvećem svjetskom sajmu mobilne telekom industrije, donosi mnoštvo zanimljivih tema.

Pred vama je tako ekskluzivna reportaža s dodjele domaćih informatičkih Oskara odnosno nagrade za najbolje IT projekte u Hrvatskoj u javnom i privatnom sektoru koji se dodjeljuju direktorima IT sektora.

And Oscar goes to – za privatni sektor Filip Ujević, direktor Sektora za informatiku i digitalizaciju poslovanja tvrtke Croatia osiguranje, dok je u javnom sektoru nagrađen Vandolin Palokaj, CIO  Hrvatske pošte.

Megatrend je proslavio svojih 25 godina poslovanja, a ovog puta donosimo priču o njihovom podatkovnom centru koji je bio jedan od prvih u Hrvatskoj i u kojem se stalno prate tehnološki trendovi.

Tu je direktno iz Malezije u emisiju sletio i Tomislav Bronzin iz tvrtke Citus koji je dobio nagradu za inovativnost svoga rješenja, ali i mogućnost razvijanja posla na dalekom istoku.

Da se u Hrvatskoj može stvoriti dobru firmu, onu koja raste i zapošljava dokazuje i ekipa iz Infinuma, a njihovu priču donosimo vam kroz razgovor s jednim od suosnivača i direktorom Tomislavom Carom.

I za kraju tu je priča o želji da Udbina postane hrvatski Huston nadamo se bez one poznate rečenice "Huston we have a problem". Švicarski S3 želi udbinu kao svoj svemirski centra od stvaranja tehnologije pa sve do svemirskih letova, satelita i mnogo čega drugog...

Uživajte, a mi krećemo u pripremu nove emisije iz Barcelone…

Još iz kategorije

ICTbusiness TV:  Elektronički novac i promjene u poslovima u budućnosti

ICTbusiness TV: Elektronički novac i promjene u poslovima u budućnosti

02.12.2021.

U vrijeme krize, koja još uvijek traje, ovo je bila jedna od najizazovnijih emisija, a kako stvari stoje to će se i nastaviti. U ovoj emisiji donosimo priču o Aircashu koji je institucija za elektronički novac, s dozvolom izdanom od Hrvatske narodne banke te upisana u središnji registar koji vodi European Banking Authority (EBA), slijedom čega je ovlaštena pružati usluge povezane s izdavanjem elektroničkog novca na području cijele Europske unije.

ICTbusiness TV:  Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

ICTbusiness TV: Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

11.11.2021.

U novoj ICTbusiness TV emisiji donosimo dvije vrlo zanimljive i aktualne teme o tome što nam donosi tehnologija u budućnosti, naravno sveprisutnoj digitalnoj transformaciji, upravljanju u IT-u i statupovima.

ICTbusiness TV:  PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

ICTbusiness TV: PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

28.10.2021.

Tržište osobnih računala nastavilo je u pozitivnom smjeru i kroz treći kvartal ove godine, koji bilježi 84,1 milijuna pošiljki i rast od jedan posto na godišnjoj razini, navodi Gartner u izvještaju. Iako taj rast nije na razini prošlogodišnjeg, kad se povećala potreba za računalima zbog pandemije koronavirusa, raduje što su rezultati u ovom kvartalu bolji no prije godinu dana u isto vrijeme, kad se činilo da idu u rekordnom smjeru. Tržište osobnih računala u Europi, Bliskom istoku i Africi (EMEA) poraslo je 12,7 posto u trećem kvartalu ove godine i doseglo 24,4 milijuna isporuka, navodi IDC u svom najnovijem izvješću.