Lana HZMO-a na otvorenom kodu

Lana HZMO-a na otvorenom kodu

Foto: Ilustracija

Linija Automatske Napredne Autentifikacije ili kodno ime Lana je moguće prva, ali svakako jedna od značajnijih informatičkih aplikacija u Hrvatskoj koja se temelji na otvorenom kodu i koja je dizajnirana da Smart kartice koristi na svim platformama operativnog sustava, ističe Dejan Vukelić, pomoćnik ravnatelja za IT Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, te da je putem sustava Lana omogućava elektroničko poslovanje između Zavoda i korisnika njegovih usluga tzv. e-prijave.

Ukupna vrijednost projekta je 65 tisuća kuna bez PDV-a, a projekt je odradila tvrtka Ultima uz IT sektor HZMO-a i još neke sektore kojima je ta aplikacija važna za svakodnevno poslovanje.

Usluga e-prijave omogućava prijavu početka poslovanja i sve promjene tijekom poslovanja kao i prijave, promjene i prestanak osiguranja za svoje radnike/ice, i to 24 sata na dan, 7 dana u tjednu, bez potrebe dolaska na šalter Zavoda, uz vrlo jednostavno korištenje i upute.

Za korištenje sustava potrebno je imati određene preduvjete, a to je posjedovanje čip kartice (engl. Smart Card) ili drugog medija za certifikate (USB token i sl.) FINA-e ili poslovnih banaka a koji sadrže digitalne certifikate izdane od FINA RDC (registar digitalnih certifikata), posjedovanje čitača čip kartice (ako su certifikati pohranjeni na čip kartici), instalacija potrebnih softverskih komponenti za čitač čip kartice, USB-token ili drgog prema navodima proizvođača, računalo barem minimalno preporučene konfiguracije, registracija poslovnog subjekta.

Dva načina prijave

Korisnikom se može postati na dva načina i to popunjavanjem pristupnog lista kad je ispunjeni Pristupni list potrebno ispisati, ovjeriti i potpisati od strane osobe ovlaštena za zastupanje poslovnog subjekta i predati na šalter najbliže područne službe Zavoda, te putem brze registracije – za korisnike koji imaju izdan certifikat FINA-e iza 11.03.2013., a koji u sebi sadrži OIB. Iz HZMO-a ističu kako je važno za naglasiti da su svi „stari“ korisnici automatski postali korisnici nove aplikacije.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje već dugi niz godina otvara svoje poslovanje svojim korisnicima tako da svoje usluge daje putem weba, tvrdi Vukelić i dodaje da korisnici Zavoda nisu samo umirovljenici već i sadašnji osiguranici ali i poslodavci. Informatički sustav Zavoda prati svakog svog korisnika od prvog dana zapošljavanja i cijelo vrijeme dok je u mirovini, objašnjava Vukelić.

HZMO već niz godina radi na restrukturiranju i reorganizaciji poslovanja pri čemu svako otvaranje elektroničkih usluga doprinosi brzini rada ali i uštedama u proračunu, odgovorili su na upit ICTbusiness.info i dodali da sa strane korisnika jasno je da mu usluga koja je dostupna svakog dana 24 sata dnevno znači puno jer svoj posao može obaviti bez obilaženja šaltera i čekanja u redu te drugih dodatnih troškova.

„Aktivan rad na ovom projektu trajao je godinu dana, a od toga je samo programiranje i testiranje trajalo šest mjeseci. U testiranju su sudjelovali i neki veći poslodavci koji su odmah dali svoje prijedloge za poboljšanje nakon čega su iste funkcionalnosti već sada implementirane u ovo rješenje“, ističe Vukelić.

U izradi ovog projekta, a kako je to projekt cijelog Zavoda, osim sektora IT-a Zavoda sudjelovali su i ostali sektori Zavoda, dok je vanjski partner u ovom projektu bila je firma Ultima koja je posao programiranja aplikacije odradila vrlo profesionalno i u rokovima koji su bili više nego ambiciozni, s ponosom govori Vukelić.

Iz HZMO-a ističu kako je usluga e-prijave u Zavodu implementirana 2006. godine u okviru projekta e-Hrvatska čime je korisnicima omogućeno podnošenje prijava, promjena i odjava osiguranja bez potrebe dolaska na šalter Zavoda.

Nedostaci postojećeg sustava

„Tijekom godina korištenja uočeni su određeni nedostaci postojećeg sustava koji su narušavali nesmetano odvijanje procesa. Tehnološka osnova aktualnog sustava koji je bio održavanju u FINA-i zahtijevao je značajni angažman računalno-komunikacijskih resursa što se pokazalo kritičnim u trenucima povećanog korištenja usluge, a česti ispadi onemogućavali su korisnicima normalan rad i narušavali kvalitetu rada koji Zavod nudi. Isto tako, određena ograničenja stare tehnološke osnove onemogućavala su dovoljnu fleksibilnost i skalabilnost rješenja koje bi bilo u skladu sa sve kompleksnijim korisničkim zahtjevima“, objašnjava Vukelić.

Postojeća tehnologija onemogućavala je bilo kakav razvoj od strane drugih dobavljača što je dovodilo Zavod u nezavidnu situaciju, a svaka nadogradnja bila je financijski nepovoljna i prespora, tvrdi dalje Vukelić i dodaje da budući da je ovo sustav koji mora biti visoko raspoloživ i koji je svakim danom sve više korišten, postojeće rješenje nije svojom kvalitetom niti funkcionalnošću a niti cijenom održavanja i nadogradnji moglo podržati današnje vrijeme.

Stoga se Zavod odlučio za razvoj nove aplikacije koja bi bila potpuno u ingerenciji Zavoda, a koja bi pokrila sve sadašnje funkcionalnosti pravilnika o matičnoj evidenciji, ali uz poštovanje svih Zakonskih regulativa dala korisniku mogućnost jednostavnog i brzog rada, ističu u HZMO-u.

Sustav koji je zamijenjen razvijan je od 2006. godine, a iz HZMO-a još napominju, a što je javno objavljen podatak na webu, da je samo dosadašnja godišnja cijena održavanja bila viša od milijun kuna. Ukupno održavanje sustava Lana planira na razini 10-20 posto cijene bivšeg održavanja, tvrde u HZMO-u i dodaju da uspostavom nove aplikacije, ROI se planira u prvih deset dana Nove godine odnosno do sredine siječnja 2014.

Zavod je zamjenom stare nepouzdane aplikacije novom, modernom i funkcionalnom uštedio znatan iznos u proračunu a u isto vrijeme podigao kvalitetu svog poslovanja s korisnicima, pojašnjava Vukelić, te napominje kako će  i dalje sve više „izbacivati“ e-usluge svojom korisnicima i unaprjeđivati svoje poslovanje ali i zadovoljstvo korisnika kojih je gotovo tri milijuna.

„Sustav Lana povezat će i ostale sustave u Zavodu a jednako tako biti jedna od prvih usluga u budućem e-poštanskom pretincu koji se u sustavu e-građanin planiraju uspostaviti ove godine. U izradi je i, a implementacija se očekuje tijekom prvog kvartala ove godine, povezivanje sustava sa sustavom e-porezna što bi dodatno olakšalo rad svim korisnicima“, tvrdi Vukelić.

Ipak suradnja s FINA-om

Zavod je jedan od prvih sustava koje će se implementirati u državni sustav NIAS, a sustav elektroničkog sustava upravljanja dokumentacijom tijekom ove godine bit će uveden u sve poslovnice Zavoda što će, uz migraciju samog core sustava, ubrzati i sam rad na obradi novih rješenja i povećati zadovoljstvo korisnika, kazuje Vukelić.

U izradi je, a implementacija se očekuje tijekom prvog kvartala ove godine, povezivanje sustava sa sustavom e-porezna što bi dodatno olakšalo rad svim korisnicima, govore u HZMO-u.

„Postojeći proces rada u aplikaciji Lana u potpunosti je prilagođen poslovnom procesu vođenja matične evidencije i postojećim pravilnicima. Sukladno bilo kojoj promjeni prilagođavat će se i funkcionalnosti u aplikaciji Lana na način da isto bude što brže i jednostavnije za korisnike Zavoda“, ističe Vukelić.

Sustav Lana dostupan je 24/7. Sustav je redovno monitoriran i u stanju visoke raspoloživosti. Helpdesk Zavoda za pomoć korisnicima aktivan je u redovno radno vrijeme Zavoda 8/5. Helpdesk Zavoda pomaže korisnicima u davanju osnovnih informacija o samom sustavu prijava/odjava, o mogućnostima aplikacije, o potrebnim tehničkim preduvjetima koje korisnik na svojoj strani mora zadovoljiti, a sve nalazi i u detaljnim korisničkim uputama koje očekuju da korisnik prouči prije samog rada u aplikaciji.

Na pitanje o digitalnom potpisu odgovaraju kako je već uveden. Korisnik svoju prijavu potpisuje naprednim elektroničkim potpisom, operater Zavoda obrađuje i potpisuje svojim elektroničkim potpisom, a Linija Automatske Napredne Autentifikacije obrađuje cijelu prijavu u IT sustavu, objašnjava Vukelić.

„Naš vanjski partner Ultima samostalno je razvio, te koristi i poseban sustav koji omogućava da se osim na operativnom sustavu Windows, sustav Lana za e-prijave i certifikati FINA-e koriste i na Linux distribucijama. Za nekoliko tjedana, nakon testiranja, očekujemo i implementaciju na Mac OS X. Iako su zahtjevi korisnika, da Smart kartice koriste i na drugim operativnim sustavima, već i prije postojali naš dosadašnji partner FINA to nije mogao riješiti. I to je jedan od razloga zašto je Zavod odabrao partnera tvrtku Ultima“, zaključuje Vukelić.

Još iz kategorije

Nema više laktarenja za šankom, umjetna inteligencija prati red

Nema više laktarenja za šankom, umjetna inteligencija prati red

19.08.2019. komentiraj

Izlasci u noćne klubove i kafiće u kojima je velika gužva znaju biti poprilično stresni u trenucima kad pokušavate naručiti piće, ali konobari vas ne primjećuju ili se netko bezobrazan gura preko reda. Srećom, moderno doba staje na kraj i takvoj situaciji, a sve zahvaljujući umjetnoj inteligenciji!

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

10.08.2019. komentiraj

Dell Technologies ponudit će cjelovit portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije. Kroz optimizirani dizajn, novi Dell EMC PowerEdge poslužitelji u potpunosti će utjecati na AMD-ovu tehnologiju nove generacije procesora.

Canon i McAfee zajednički za sigurnost

Canon i McAfee zajednički za sigurnost

06.08.2019. komentiraj

Svjestan da je sigurnost glavni prioritet za svaku tvrtku, Canon se udružio sa stručnjacima za kibernetičku sigurnost - tvrtkom McAfee - kako bi korisnicima pružio zaštitu ne samo od postojećih, nego i od budućih sigurnosnih prijetnji.