IT muče problemi s performansama u često bezglavoj trci za digitalizacijom

IT muče problemi s performansama u često bezglavoj trci za digitalizacijom

Foto: Fotolia

Tranzicija u digitalno doba događa se već par godina, kad su kompanije u pitanju, a to itekako utječe na njihove IT sektore, koji više ne uživaju jednaku pažnju, privilegije, ljudstvo i proračun. U takvoj situaciji dolazi do problema, a oni se odražavaju i na samu „digitaliju“ koju lideri kompanija žele uvesti.

Naime, s obzirom da se sve skupa "gura" do krajnjih limita, problemi s radom su učestali i trenutno zauzimaju četvrtinu radnog vremena IT profesionalaca u poslovnom sektoru. To uzima previše vremena jer konstantno se baviti zastojima, kvarovima, nedostatkom brzine i efikasnosti skreće pažnju s konkretnog posla i samim time utječe na razvoj. Ukratko, lideri kompanija napravili su grešku kakvu čine valjda oduvijek - napravili su rezove i odlučili štedjeti na ljudstvu pa sad pate na dvije strane i zapravo su u situaciji koja se može opisati kao "dvosjekli mač".

Ne treba čuditi što motivacija zaposlenih pada, prenatrpani su poslom i stresa je više no ikad jer konstantno su pritisnuti rokovima, a ne rade u uvjetima koji bi se mogli nazvati zadovoljavajućima. Uz to, njih čak 75 posto tvrdi da nemaju samopouzdanja kad treba riješiti neke od problema s performansama digitalnog dijela poslovanja. Nije to mali broj jer Dynatrace je proveo istraživanje nad 1239 IT zaposlenika u Sjedinjenim Američkim Državama i zapravo ukazao na ozbiljan problem.

U takvoj situaciji, osim stresa, gubi se mnogo korisnog vremena pa tako godišnje IT profesionalci gube 522 sata na rješavanje problema koji se praktički ne bi trebali pojavljivati u normalnim okolnostima, a softverski developeri čak 548 sati godišnje. Nije ni to sve, u marketingu se gubi 470 sati, a u službama za korisnike 496 sati godišnje.

Da su lideri kompanija i organizacija poslušali savjete i prije tranzicije obavili edukacije zaposlenika, napravili realnu strategiju te krenuli s implementacijom novih tehnologija, izbjegli bi zastoje i probleme koji se sad rješavaju u hodu te oduzimaju više vremena i novca no što bi pravovremena ulaganja ikad oduzela...

Još iz kategorije

INOVACIJA …  gamifikacija u edukaciji

INOVACIJA … gamifikacija u edukaciji

18.09.2018. komentiraj

U prethodnoj smo kolumni vidjeli kako se može doći do znanja na globalnoj razini: Quora daje odgovor na gotovo sva pitanja. Postavljeno pitanje služi kao osnova za automatsku pretragu gdje sustav nudi odgovore na već postavljena pitanja. Tako se po mom osobnom iskustvu može riješiti do 80% upita. Ostalih 20% su novi upiti na koje odgovaraju „samoproglašeni“ eksperti u nekom području. Njihove odgovore pitatelji vrednuju s „upvote“ i „downvote“. Tako pitatelj može na osnovi kvalitete i kvantitete odgovora odabrati kome će uputiti svoje pitanje.: Najčešće se obraćaju onima koji su dali mnogo „upvoted“ odgovora. Ti „bodovi“ predstavljaju osnovu za „gamifikaciju“ obzirom da se odgovaratelji zapravo natječu u tome tko će dati više kvalitetnih odgovora. Sličan pristup osiguravaju   i  medalje i bedževi u LikeMyIdea ili Moodle.

Zašto je Facebook nemoćan u zaustavljanju vlastitog pada?

Zašto je Facebook nemoćan u zaustavljanju vlastitog pada?

14.09.2018. komentiraj

Facebook ima dvije milijarde aktivnih korisnika, što ga čini platformom s kakvom se može usporediti samo Google, čijih osam proizvoda koriste milijarda ili više ljudi. To su redom Google Search, Gmail, YouTube, Maps, Chrome, Android, Google Play i Google Drive. No, zašto je to bitno?

INOVACIJA …  u pitanjima i odgovorima

INOVACIJA … u pitanjima i odgovorima

13.09.2018. komentiraj

Za ovo bi čovjek rekao – lijepo uređen vrt. No pažljivijem i iskusnom promatraču neće promaći ovaj detalj. Što je to? To je izdanak bambusa izrastao iz „rizoma“, masivnih korijena koji se šire. Ako nemate sreće, uništit će Vam svojom agresivnošću cijeli vrt. Ispod trave se stvara cijela mreža bambusovog korijenja i širi se nezaustavljivo desecima metara dalje od posađenog bambusovog grma!