Facebook redizajnira Messenger kako bi ublažio odljev korisnika

Facebook redizajnira Messenger kako bi ublažio odljev korisnika

Facebook je svoju Messenger aplikaciju posljednjih godina odlučio gurati u prvi plan do te mjere da je postala alternativa za glavnu aplikaciju - Facebook. To znači da je način komunikacije izveden do najsitnijeg detalja i može se apsolutno sve što i na, primjerice, WhatsAppu, Viberu ili Skypeu. Uz to, može se igrati igre, može se oglašavati, komunicirati s brendovima... Naravno, sve to nosi svoje probleme.

Količina energije koju na pametnim telefonima i tabletima Messenger troši je iznad svih ostalih aplikacija koje postoje na tržištu vezanom uz komunikaciju i društvene mreže. Ali, s novom nadopunom zvanom Messenger 4, u Facebooku se nadaju da će promijeniti situaciju. Konkretnije, pojednostavit će aplikaciju pa korisnici kojima ne trebaju sve usluge i mogućnosti moći će ih jednostavno isključiti te se koncentrirati samo na ono što im treba.

"Naviknuti se na korištenje aplikacije koja vam je potrebna svakog dana može biti komplicirano kad stignu nagle promjene, zbog čega Messenger 4 dolazi u fazama. Korisnici će se tako upoznati sa svime što on donosi i lakše dokučiti što im treba pa jednostavnije odlučiti i što im ne treba. Mišljenja sam da će Dark Mode (hrv., tamni način rada) biti hit velikoj većini jer će smanjiti svjetlost potrebnu za korištenje Messengera, a i bit će jedna ugodna promjena", naglasio je Stan Chudnovsky, potpredsjednik Messengera.

Nije mala stvar donijeti promjene, treba s njima biti oprezan, ipak aplikaciju koristi 1,3 milijardi ljudi, koji započnu deset milijardi razgovora i 1,7 milijardi igara na mjesečnoj razini. U prosjeku! Takve brojke potrebno je povećavati, a ne smanjivati i zato promjene moraju biti ugodne, korisne, jednostavne, praktične i umjerene. Facebook očito zna kako ih donijeti...

Uostalom, ako budu izvedene kako treba, Messenger bi u potpunosti mogao biti spreman za monetizaciju, bez ikakve pomoći glavne aplikacije Facebook.

Još iz kategorije

Važnost sigurnosti i znanja o njoj

Važnost sigurnosti i znanja o njoj

23.04.2019. komentiraj

Sigurnost je svakako tema koja je danas ključna i o kojoj se u posljednje vrijeme više govori i to se prije svega odnosi na dostupnost informacija svima, a upravo se o tome razgovaralo i na MWC19 u Barceloni. Sasvim je jasno da to s jedne strane ukazuje i na činjenicu kako problemi postoje jer se o njima često govori, ali i s druge strane da opća svjesnost o sigurnosti u modernom internetsko ITevskom svijetu polako zaživljava na općeprihvaćen način. O tome smo razgovarali sa Sergeyom Kravchenkom iz Kaspersky Laba.

Brzina interneta i koliko je ona važna

Brzina interneta i koliko je ona važna

23.04.2019. komentiraj

Naravno da je Barcelona i MWC19 kao najveći sajam telekom industrije i to prije svega one mobilne idealno mjesto da se govori o brzom internetu. Međutim, svi uvijek vole govoriti o brzinama internetu brz obzir da li je riječ o fiksnom ili mobilnom internetu, optika ili 4G odnosno LTE ili kabel ili 5G koji tek dolazi. Korisniku je sama tehnologija nevažna, ali i brzina u konačnici nije važna ako ne postoje usluge koje bi opravdale takve brzine.

Servis Divan od sada na novoj domeni

Servis Divan od sada na novoj domeni

21.04.2019. komentiraj

Popularni zagrebački servis za pregled događanja Divan.hr početkom travnja službeno je preselio na međunarodnu domenu fyi, skraćenicu za “for your information”. Također su predstavili niz novih funkcija poput pretraživanja prema geo lokaciji što će omogućiti primjenu u drugim hrvatskim gradovima te prijevod sadržaja na engleski jezik.