Facebook redizajnira Messenger kako bi ublažio odljev korisnika

Facebook redizajnira Messenger kako bi ublažio odljev korisnika

Facebook je svoju Messenger aplikaciju posljednjih godina odlučio gurati u prvi plan do te mjere da je postala alternativa za glavnu aplikaciju - Facebook. To znači da je način komunikacije izveden do najsitnijeg detalja i može se apsolutno sve što i na, primjerice, WhatsAppu, Viberu ili Skypeu. Uz to, može se igrati igre, može se oglašavati, komunicirati s brendovima... Naravno, sve to nosi svoje probleme.

Količina energije koju na pametnim telefonima i tabletima Messenger troši je iznad svih ostalih aplikacija koje postoje na tržištu vezanom uz komunikaciju i društvene mreže. Ali, s novom nadopunom zvanom Messenger 4, u Facebooku se nadaju da će promijeniti situaciju. Konkretnije, pojednostavit će aplikaciju pa korisnici kojima ne trebaju sve usluge i mogućnosti moći će ih jednostavno isključiti te se koncentrirati samo na ono što im treba.

"Naviknuti se na korištenje aplikacije koja vam je potrebna svakog dana može biti komplicirano kad stignu nagle promjene, zbog čega Messenger 4 dolazi u fazama. Korisnici će se tako upoznati sa svime što on donosi i lakše dokučiti što im treba pa jednostavnije odlučiti i što im ne treba. Mišljenja sam da će Dark Mode (hrv., tamni način rada) biti hit velikoj većini jer će smanjiti svjetlost potrebnu za korištenje Messengera, a i bit će jedna ugodna promjena", naglasio je Stan Chudnovsky, potpredsjednik Messengera.

Nije mala stvar donijeti promjene, treba s njima biti oprezan, ipak aplikaciju koristi 1,3 milijardi ljudi, koji započnu deset milijardi razgovora i 1,7 milijardi igara na mjesečnoj razini. U prosjeku! Takve brojke potrebno je povećavati, a ne smanjivati i zato promjene moraju biti ugodne, korisne, jednostavne, praktične i umjerene. Facebook očito zna kako ih donijeti...

Uostalom, ako budu izvedene kako treba, Messenger bi u potpunosti mogao biti spreman za monetizaciju, bez ikakve pomoći glavne aplikacije Facebook.

Još iz kategorije

YouTube redizajnirao sustav kažnjavanja korisnika

YouTube redizajnirao sustav kažnjavanja korisnika

21.02.2019. komentiraj

YouTube se kroz godine mnogo puta našao na udaru kritika zbog sustava kažnjavanja onih koji krše pravila, često i s pravom jer korisnici bi ostali zbunjeni oko toga što su učinili ili bi bili suspendirani za prijestup koji propisuje slabije kazne. Zato se od 25. veljače mijenjaju pravila i YouTube uvodi pravilo po kojem će prvi prijestup biti blaže tretiran, samo uz opomenu.

INFOGRAFIKA: Internet u brojkama

INFOGRAFIKA: Internet u brojkama

20.02.2019. komentiraj

Internetom se s početkom ove godine koristilo 4,39 milijardi od 7,68 milijardi ljudi koliko ih živi na Zemlji. Mobilne uređaje pritom ima 5,11 milijardi ljudi, na društvenim mrežama je 3,48 milijardi ljudi, a mobilnim uređajima im pristupa 3,26 milijardi ljudi... Sve to su samo neke od zanimljivih činjenica o internetu u ovoj godini, ali ima ih daleko više i s obzirom na činjenicu da World Wide Web navršava 30 ove u 2019., sve ima dodatnu draž.

Vlasnici poslovnih objekata dobili mogućnost odgovaranja na recenzije korisnika na Google Maps

Vlasnici poslovnih objekata dobili mogućnost odgovaranja na recenzije korisnika na Google Maps

19.02.2019. komentiraj

Vlasnici poslovnih objekata koji se nalaze na Google Maps bit će zadovoljni zbog činjenice da odsad mogu kroz Google My Business odgovarati na recenzije koje ostavljaju korisnici, što je iznimna stvar jer ponekad oni imaju pitanja u kojima pokušavaju riješiti neke probleme ili se žale zbog negativnih iskustava pa odgovor samog vlasnika može uliti povjerenje.