Facebook redizajnira Messenger kako bi ublažio odljev korisnika

Facebook redizajnira Messenger kako bi ublažio odljev korisnika

Facebook je svoju Messenger aplikaciju posljednjih godina odlučio gurati u prvi plan do te mjere da je postala alternativa za glavnu aplikaciju - Facebook. To znači da je način komunikacije izveden do najsitnijeg detalja i može se apsolutno sve što i na, primjerice, WhatsAppu, Viberu ili Skypeu. Uz to, može se igrati igre, može se oglašavati, komunicirati s brendovima... Naravno, sve to nosi svoje probleme.

Količina energije koju na pametnim telefonima i tabletima Messenger troši je iznad svih ostalih aplikacija koje postoje na tržištu vezanom uz komunikaciju i društvene mreže. Ali, s novom nadopunom zvanom Messenger 4, u Facebooku se nadaju da će promijeniti situaciju. Konkretnije, pojednostavit će aplikaciju pa korisnici kojima ne trebaju sve usluge i mogućnosti moći će ih jednostavno isključiti te se koncentrirati samo na ono što im treba.

"Naviknuti se na korištenje aplikacije koja vam je potrebna svakog dana može biti komplicirano kad stignu nagle promjene, zbog čega Messenger 4 dolazi u fazama. Korisnici će se tako upoznati sa svime što on donosi i lakše dokučiti što im treba pa jednostavnije odlučiti i što im ne treba. Mišljenja sam da će Dark Mode (hrv., tamni način rada) biti hit velikoj većini jer će smanjiti svjetlost potrebnu za korištenje Messengera, a i bit će jedna ugodna promjena", naglasio je Stan Chudnovsky, potpredsjednik Messengera.

Nije mala stvar donijeti promjene, treba s njima biti oprezan, ipak aplikaciju koristi 1,3 milijardi ljudi, koji započnu deset milijardi razgovora i 1,7 milijardi igara na mjesečnoj razini. U prosjeku! Takve brojke potrebno je povećavati, a ne smanjivati i zato promjene moraju biti ugodne, korisne, jednostavne, praktične i umjerene. Facebook očito zna kako ih donijeti...

Uostalom, ako budu izvedene kako treba, Messenger bi u potpunosti mogao biti spreman za monetizaciju, bez ikakve pomoći glavne aplikacije Facebook.

Još iz kategorije

Europska komisija pokrenula natječaj za platformu za jedinstvenu autentifikaciju

Europska komisija pokrenula natječaj za platformu za jedinstvenu autentifikaciju

19.07.2019. komentiraj

Europska komisija je pokrenula natječaj za WiFi4EU platformu za jedinstvenu autentifikaciju. Cilj je ovom novom uslugom osigurati sigurne mreže i omogućiti korisnicima da budu lako prepoznatljivi i autentificirani u drugim mrežama.

Kako jednostavno pojačati vlastitu WiFi mrežu

Kako jednostavno pojačati vlastitu WiFi mrežu

18.07.2019. komentiraj

Mnogi korisnici danas muku muče s kvalitetom vlastite WiFi mreže te traže različita rješenja kako pojačati signal i dobiti kvalitetu signala i brzinu na WiFi baš u svakom kutku svoga poslovnog ili privatnog prostora. Rješenje koje je dosad bilo rezervirano samo za Iskonove korisnike ovaj je telekom odlučio ponuditi svima.

Hrvatska Vlada na udaru hakera

Hrvatska Vlada na udaru hakera

18.07.2019. komentiraj

Dužnosnici hrvatske Vlade našli su se na udaru hakera sponzoriranih od strane zasad nepoznate države između veljače i travnja ove godine, doznao je ZDNet. Ono što je pak najzanimljivije, jest činjenica da ova vrsta napada nikad prije nije izvedena nigdje u svijetu!