BORBA SE NASTAVLJA

Meta nastavlja borbu s golotinjom i sadržajem generiranim umjetnom inteligencijom

Meta nastavlja borbu s golotinjom i sadržajem generiranim umjetnom inteligencijom
Depositphotos

Meta Platforms promijenila je svoja pravila kako bi dopustila da veća količina sadržaja generiranog umjetnom inteligencijom ostane na Facebooku, Instagramu i Threadsu. Postovi će sada morati biti označeni kao manipulirani i neće se uklanjati.

Tvrtka je objasnila da je slijedila preporuke svog neovisnog nadzornog odbora da ostavi sadržaj na svojim stranicama pod pretpostavkom da ne krši nijedna druga pravila. Meta je izjavila da se slaže s preporukom Nadzornog odbora da je pružanje transparentnosti i dodatnog konteksta bolji način za rješavanje manipuliranih medija, pristup za koji je primijetio da također izbjegava rizik od nepotrebnog ograničavanja slobode govora.

Prema novim pravilima, označava postove kao "Made with AI" kada detektira industrijske standardne AI slikovne indikatore ili kada korisnici otkriju da učitavaju sadržaj generiran AI. Meta planira započeti s označavanjem sadržaja generiranog umjetnom inteligencijom u svibnju, a u srpnju će prestati uklanjati sadržaj isključivo na temelju svoje prethodne politike manipuliranja videozapisima.

Meta je također najavila da će njezin Instagram odjel isprobati tehnologiju zamućivanja slika i to za slike koje sadrže golotinju kao dio paketa alata osmišljenih za povećanje zaštite mlađih korisnika. Platforma je rekla da će zaštita golotinje postati zadana postavka za korisnike mlađe od 18 godina, dok će starije korisnike također poticati da koriste ovaj alat.

Instagram je naveo da će alat temeljen na strojnom učenju pomoći u sprječavanju gledanja neželjenih golišavih slika kako bi pomogao u borbi protiv takozvanog seksualnog iznuđivanja. Čini se da je sustav usmjeren na izravne poruke, a Instagram objašnjava da će se upozorenja prikazivati pošiljateljima, primateljima i svima koji razmišljaju o prosljeđivanju slike.