ICTbusiness TV: Gamescom pokazao snagu gaming industrije

ICTbusiness TV: Gamescom pokazao snagu gaming industrije

Ovogodišnji Gamescom koji je krajem kolovoza održan u Koelnu u Njemačko imao je sveukupno 265 tisuća posjetitelja. Iako je ovo manja brojka od prošlog izdanja sajma u 2019. godini, Gamescom je uspješno odradio organizaciju ovoliko velikog eventa, pogotovo nakon dvije godine održavanja u digitalnom obliku zbog pandemije koronavirusa.

Posjetitelji su ove godine imali priliku isprobati igre i proizvode od više od tisuću izlagača, prisustvovati na fenomenalnom metal koncertu na kojem su nastupali Matt Heafy (Trivium), Alissa White-Gluz (Arch Enemy) i Mikael Stanne (Dark Tranquillity), ali i sveukupno uživati u gaming atmosferi ispunjenoj igrama, fanovima i cosplayerima koju jedino može ponuditi veliki sajam kao što je Gamescom.

Predviđanja rasta prihoda za gaming industriju za 2022. u potpunosti su u skladu s rastućom važnošću videoigara u svakodnevnom životu ljudi, posebice mladih. Podaci iz studije Newzoo-a ukazuju na godišnji rast u usporedbi s 2021. za više od 5 posto, premašujući ukupno 200 milijardi dolara. Procjenjuje se da otprilike polovica igrača generacije Alpha, Generacije Z i Millennial troši novac na video igre.

Što smo snimili na sajmu pogledajte u eksluzivno ICTbusiness TV emisiji i pratite naš gaming portal Gameperspectives.hr.