Na mobitelima visimo puno više nego se mislilo

Na mobitelima visimo puno više nego se mislilo
DepositPhotos

Pametne telefone u današnje vrijeme koriste praktički svi, ali u Sjedinjenim Američkim Državama smatraju da ovisnost koju imaju o tim uređajima nije tolika kolika zapravo jest. Pokazalo je to istraživanje provedeno od strane Provision Livinga nad dvije tisuće milenijalaca i Baby Boomera koji imaju pametne telefone.

Iako te generacije dijeli i po pola stoljeća, navike im nisu previše različite. Kad su pametni telefoni u pitanju. Primjerice, Amerikanci u prosjeku provedu na pametnom telefonu 5,4 sati dnevno. Milenijalci su nešto iznad prosjeka s 5,7 sati dnevno, dok su Baby Boomersi nešto niže s pet sati u prosjeku.

Ali, 13 posto milenijalaca i pet posto Baby Boomersa tvrdi da provodi i više od 12 sati dnevno na pametnim telefonima, što je "debelo" iznad prosjeka i jasno potvrđuje tezu o ovisnosti. Ne u negativnom smislu već ovisnost kao što je ona o automobilu ili računalu.

Također, bitnih razlika nema ni kad se radi o društvenim mrežama. Pa tako Amerikanci u prosjeku provedu dnevno 64,5 minute na Facebooku i 48 minuta na Instagramu. Milenijalci su na 69 minuta, a Baby Boomersi na 60 minuta kad je riječ o Facebooku, odnosno, 52 i 44 minute kad se radi o Instagramu.

Bitnija razlika je kad se radi o slanju tekstualnih poruka jer milenijalci provode na njihovo slanje 48 minuta dnevno, a Baby Boomersi 30 minuta. Točnije, dok je slanje poruka treća aktivnost po utrošku vremena svakog dana kod milenijalaca, kod Baby Boomersa to je boravak na e-mailu. Pritom se radi o 43 minute. Milenijalci pak e-mail nemaju među deset najkorištenijih aplikacija ili usluga dok borave na pametnim telefonima.

Kao što Baby Boomersi nemaju glazbu, a uz nju milenijalci dnevno provode 27 minuta. Razlika je i u Snapchatu, koji je kod milenijalaca popularan s 27 minuta dnevno, a Baby Boomersi ga ne koriste. Zato koriste nove aplikacije 18 minuta dnevno, što milenijalcima nije od područja interesa...