MWC 2014: I četiri naša startupa u Barceloni

MWC 2014: I četiri naša startupa u Barceloni

Na ovogodišnjem najvećem svjetsku sajmu mobilnih tehnologija u Barceloni predstavit će se i četiri domaća startupa čiji je dolazak potpomaže Hrvatska gospodarska komora. Iako je to odrađeno u posljednji tren bilo je dobro da se to na kraju i dogodilo.

I tako četiri startupa, o kojima smo već pisali od MWC 2014, očekuju mnogo i tamo idu DaShef, DriveAngel, Enfojer, SupraControl.

DaShef je softverski menu za restorane i hotele načinjen za tablet računala pogonjena operativnim sustavom Android, projekt tvrtke Implemenatacija snova iz Zagreba. Na Mobile World Congress, najveću svjetsku smotru telekomunikacija, putuje i Enfojer, projekt tvrtke Foto pogon iz Zagreba, ustvari aparat i oprema za razvijanje analognih fotografija izravno sa zaslona mobitela, na kojemu se fotografije mogu obrađivati Fojom, projektom iste ekipe, softverom za obradu fotografija na mobitelima, kvalitetnim poput najboljih svjetskih softvera tog tipa.

Tu je i SupraControl, projekt tvrtke Supra net iz Zagreba, koji se sastoji od senzora i opreme te softvera kojima se kontrolira rad i pristup opremi u podatkovnim centrima, čime se izbjegavaju greške i havarije koje uzrokuju gubitak podataka.

A na osnovu glasova publike na natječaju HGK i uz pomoć HGK ide i DriveAngel, projekt zagrebačke tvrtke MojAnđel. Riječ je o aplikaciji za mobilne telefone koja pouzdano prepoznaje sudar i o nesreći obavještava pozivni centar ili osobu po izboru korisnika te dojavljuje poziciju vozila i težinu sudara.