MWC 2014: Supracontrol omogućava jednostavniji nadzor i povećava sigurnost

MWC 2014: Supracontrol omogućava jednostavniji nadzor i povećava sigurnost

Ideja Supracontrola nastala je prije nekoliko godina, ističe Ivan Miličević voditelj odjela razvoja u Supranetu i dodaje da su poučeni 20 godišnjem iskustvu o projektiranju i implementiranju telekomunikacijskih mreža primijetili smo da ne postoji adekvatno rješenje koje može zadovoljiti korisnike po pitanju sigurnost i nadzora opreme.

„Proveli smo jako puno vremena implementirajući tuđa rješenja i kroz praksu se pokazalo da svakom od njih nešto nedostaje. Tu smo vidjeli prostor za naš proizvod i krenuli smo u razvoj vlastitog rješenja koje će biti moderno, fleksibilno i prilagodljivo svim zahtjevima korisnika. Naši trenutni klijenti su iznimno zadovoljni jer ih je sustav u već nekoliko navrata spasio od havarije u njihovim centrima. Kod naših potencijalnih kupaca tijekom prezentiranja i razgovora zajedno smo zaključili da imaju potrebu za ovakvim sustavom“, objašnjava Miličević.

O odlasku u Barcelonu kaže kako je taj put važan je iz nekoliko razloga. Prvi je dakako mogućnost dogovaranja poslovnih sastanaka na kojima ćemo pokušati pronaći distributere za regije koje mi ne možemo pokriti, objašnjava Miličević i dodaje da su ostali razlozi su kreativne prirode gdje ćemo na sajmu imati priliku vidjeti novosti iz mobilnog svijeta a uvjeren sam da ćemo dobiti nekoliko ideja koje će obogatiti naš sustav.

„Trenutno postoje planovi i radimo na izlasku na blisko istočnu regiju. U Barceloni ćemo pokušati pronaći partnera za ostale regije u svijetu“, ističe Miličević i dodaje da „na domaćem tržištu pojavljuju se slična rješenja stranih tvrtki koja pokrivaju samo određeno područje“.

Prema njegovim riječima integracijom kontrole pristupa, nadzora uvjeta rada, mjerenjem potrošnje električne energije, upravljanjem vanjskim uređajima i video nadzorom stvorili su kompletno rješenje za efikasno i pametno upravljanje podatkovnim centrima.

„Kao krajnji rezultat korisnici dobiju sustav koji će ih pravovremeno obavijestiti putem email-a ili SMS-a da se nešto loše događa u prostoru u kojem se nalazi oprema. Kombinacijom i konfiguracijom raznih uređaja korisnici mogu ostvariti znatne uštede u količini potrošene električne energije“, objašnjava Miličević.

Kada je pak riječ o tome što su konkretno razvili Miličević ističe kako je Supracontrol sustav za kontrolu pristupa i nadzor uvjeta rada serverskih ormara i podatkovnih centara. Sustav se sastoji od hardvera kojeg čine master uređaji i periferija, a sustavom se upravlja preko web aplikacije a dostupne su i mobilne aplikacije, pojašnjava Miličević

„Osnovni zadaci sustava su fizička zaštita skupocjene opreme i servisa unutar ormara te nadzor uvjeta rada u što spadaju senzori mjerenje temperature, vlage, vibracija, dima, prodora vode, čestica. Osim kontrole pristupa i nadzora uvjeta pokrivamo još područja mjerenja potrošnje električne energije, možemo upravljati vanjskim uređajima i na sve to skupa implementirati video nadzor. Sve je to u svrhu sprečavanja  neplaniranih zastoja u samom podatkovnom centru“, kazuje Miličević.

Web aplikacija omogućava uvid u stanje svih uređaja i senzora, praćenje trendova ponašanja senzora, analizu događaja i upravljanje kontrolom pristupa, dok su mobilne aplikacije zanimljive iz razloga što primjerice na daljinu možete otključati ormar ili vrata štićene prostorije, zaključuje Miličević.

Još iz kategorije

Nepovratna promjena na telekom tržištu

Nepovratna promjena na telekom tržištu

23.04.2019. komentiraj

Telekomunikacijska industrija nalazi se na prekretnici, promjena koja dolazi je 5G koja će rezultirati velikim korisničkim zahtjevima za brzim pristupom internetu koji će tada korisnici stalno očekivati. Tako nešto neće biti nimalo jednostavno ispuniti jer je riječ o sasvim novoj paradigmi mobilnog pristupa internetu koji može biti iskorišten i za pokrivanje područje gdje optika jednostavno za telekome nije isplativa.

Infobip radi s najvećima

Infobip radi s najvećima

23.04.2019. komentiraj

Najveća domaća IT tvrtka Infobip svoje usluge i rješenja prodaje na svjetskom tržištu i radi s najvećim tvrtkama. Kada se kreće raditi s velikim tvrtkama poput WhatsAppa i Twittera treba biti spreman na velike izazove jer je riječ o velikim tvrtkama koje jasno žele ono što žele. Rješenja treba prilagoditi tvrtki i njezinim problemima odgovoriti na njihove izazove rada s krajnjim korisnicima, potvrđuju to za ICTbusiness TV dvojica direktora za proizvode u Infobipu Željko Bak i Željko Žmak.

Upravljanje mobilnim mrežama ključ uspjeha telekom

Upravljanje mobilnim mrežama ključ uspjeha telekom

22.04.2019. komentiraj

Korisnici od telekom operatera očekuju savršenu mrežu, možda se to nama sada samo tako čini iz Hrvatske perspektive jer su, kako smo već pisali, hrvatske mobilne mreže jedne od najboljih u Europi, ali i na svijetu kada se gleda dostupnost, brzina, kvaliteta prijenosa podataka, zvuka odnosno glasa.