MWC 2014: Supracontrol omogućava jednostavniji nadzor i povećava sigurnost

MWC 2014: Supracontrol omogućava jednostavniji nadzor i povećava sigurnost

Ideja Supracontrola nastala je prije nekoliko godina, ističe Ivan Miličević voditelj odjela razvoja u Supranetu i dodaje da su poučeni 20 godišnjem iskustvu o projektiranju i implementiranju telekomunikacijskih mreža primijetili smo da ne postoji adekvatno rješenje koje može zadovoljiti korisnike po pitanju sigurnost i nadzora opreme.

„Proveli smo jako puno vremena implementirajući tuđa rješenja i kroz praksu se pokazalo da svakom od njih nešto nedostaje. Tu smo vidjeli prostor za naš proizvod i krenuli smo u razvoj vlastitog rješenja koje će biti moderno, fleksibilno i prilagodljivo svim zahtjevima korisnika. Naši trenutni klijenti su iznimno zadovoljni jer ih je sustav u već nekoliko navrata spasio od havarije u njihovim centrima. Kod naših potencijalnih kupaca tijekom prezentiranja i razgovora zajedno smo zaključili da imaju potrebu za ovakvim sustavom“, objašnjava Miličević.

O odlasku u Barcelonu kaže kako je taj put važan je iz nekoliko razloga. Prvi je dakako mogućnost dogovaranja poslovnih sastanaka na kojima ćemo pokušati pronaći distributere za regije koje mi ne možemo pokriti, objašnjava Miličević i dodaje da su ostali razlozi su kreativne prirode gdje ćemo na sajmu imati priliku vidjeti novosti iz mobilnog svijeta a uvjeren sam da ćemo dobiti nekoliko ideja koje će obogatiti naš sustav.

„Trenutno postoje planovi i radimo na izlasku na blisko istočnu regiju. U Barceloni ćemo pokušati pronaći partnera za ostale regije u svijetu“, ističe Miličević i dodaje da „na domaćem tržištu pojavljuju se slična rješenja stranih tvrtki koja pokrivaju samo određeno područje“.

Prema njegovim riječima integracijom kontrole pristupa, nadzora uvjeta rada, mjerenjem potrošnje električne energije, upravljanjem vanjskim uređajima i video nadzorom stvorili su kompletno rješenje za efikasno i pametno upravljanje podatkovnim centrima.

„Kao krajnji rezultat korisnici dobiju sustav koji će ih pravovremeno obavijestiti putem email-a ili SMS-a da se nešto loše događa u prostoru u kojem se nalazi oprema. Kombinacijom i konfiguracijom raznih uređaja korisnici mogu ostvariti znatne uštede u količini potrošene električne energije“, objašnjava Miličević.

Kada je pak riječ o tome što su konkretno razvili Miličević ističe kako je Supracontrol sustav za kontrolu pristupa i nadzor uvjeta rada serverskih ormara i podatkovnih centara. Sustav se sastoji od hardvera kojeg čine master uređaji i periferija, a sustavom se upravlja preko web aplikacije a dostupne su i mobilne aplikacije, pojašnjava Miličević

„Osnovni zadaci sustava su fizička zaštita skupocjene opreme i servisa unutar ormara te nadzor uvjeta rada u što spadaju senzori mjerenje temperature, vlage, vibracija, dima, prodora vode, čestica. Osim kontrole pristupa i nadzora uvjeta pokrivamo još područja mjerenja potrošnje električne energije, možemo upravljati vanjskim uređajima i na sve to skupa implementirati video nadzor. Sve je to u svrhu sprečavanja  neplaniranih zastoja u samom podatkovnom centru“, kazuje Miličević.

Web aplikacija omogućava uvid u stanje svih uređaja i senzora, praćenje trendova ponašanja senzora, analizu događaja i upravljanje kontrolom pristupa, dok su mobilne aplikacije zanimljive iz razloga što primjerice na daljinu možete otključati ormar ili vrata štićene prostorije, zaključuje Miličević.

Još iz kategorije

Hrvatskom Telekomu ponovno potvrđen status najbolje mobilne mreže u Hrvatskoj

Hrvatskom Telekomu ponovno potvrđen status najbolje mobilne mreže u Hrvatskoj

23.09.2020. komentiraj

Velika neovisna analiza koju je provela međunarodna tehnološka kompanija umlaut najnovija je potvrda kako Hrvatski Telekom ima najbolju mobilnu mrežu u Hrvatskoj. Umlaut je do sada na hrvatskom tržištu bio poznat kao P3. „Best in Test“ kao najveće priznanje i najviša „Best Rated Broadband Coverage“ ocjena potvrđuju vodeću poziciju Hrvatskog Telekoma na tržištu.

Europski sud presudio kako neutralnost interneta nije kompatibilna sa “nultim tarifama”

Europski sud presudio kako neutralnost interneta nije kompatibilna sa “nultim tarifama”

21.09.2020. komentiraj

Europski sud u slučaju mađarskog telekoma Telenora Magyarorszaga Zrta prvi je put donio presudu koja se tiče neutralnosti interneta, što je od povijesnog značaja i svakako će biti odrednica za sve što slijedi narednih godina.

Investicijom vrijednom 19 milijuna kuna Hrvatski Telekom dovodi optiku u Slavonski Brod

Investicijom vrijednom 19 milijuna kuna Hrvatski Telekom dovodi optiku u Slavonski Brod

16.09.2020. komentiraj

Najjači domaći telekom Hrvatski Telekom sa 19 milijuna kuna vrijednim ulaganjem započela je implementacijA najmodernije optičke infrastrukture na području Slavonskog Broda u naseljima Slavonija 1, Slavonija 2, Kolonija i Mikrorajon te Osječkoj ulici. Implementacija bi trebala biti gotova do kraja listopada, a uključenje prvih korisnika očekuje se već početkom studenog ove godine.