MWC 2014: Supracontrol omogućava jednostavniji nadzor i povećava sigurnost

MWC 2014: Supracontrol omogućava jednostavniji nadzor i povećava sigurnost

Ideja Supracontrola nastala je prije nekoliko godina, ističe Ivan Miličević voditelj odjela razvoja u Supranetu i dodaje da su poučeni 20 godišnjem iskustvu o projektiranju i implementiranju telekomunikacijskih mreža primijetili smo da ne postoji adekvatno rješenje koje može zadovoljiti korisnike po pitanju sigurnost i nadzora opreme.

„Proveli smo jako puno vremena implementirajući tuđa rješenja i kroz praksu se pokazalo da svakom od njih nešto nedostaje. Tu smo vidjeli prostor za naš proizvod i krenuli smo u razvoj vlastitog rješenja koje će biti moderno, fleksibilno i prilagodljivo svim zahtjevima korisnika. Naši trenutni klijenti su iznimno zadovoljni jer ih je sustav u već nekoliko navrata spasio od havarije u njihovim centrima. Kod naših potencijalnih kupaca tijekom prezentiranja i razgovora zajedno smo zaključili da imaju potrebu za ovakvim sustavom“, objašnjava Miličević.

O odlasku u Barcelonu kaže kako je taj put važan je iz nekoliko razloga. Prvi je dakako mogućnost dogovaranja poslovnih sastanaka na kojima ćemo pokušati pronaći distributere za regije koje mi ne možemo pokriti, objašnjava Miličević i dodaje da su ostali razlozi su kreativne prirode gdje ćemo na sajmu imati priliku vidjeti novosti iz mobilnog svijeta a uvjeren sam da ćemo dobiti nekoliko ideja koje će obogatiti naš sustav.

„Trenutno postoje planovi i radimo na izlasku na blisko istočnu regiju. U Barceloni ćemo pokušati pronaći partnera za ostale regije u svijetu“, ističe Miličević i dodaje da „na domaćem tržištu pojavljuju se slična rješenja stranih tvrtki koja pokrivaju samo određeno područje“.

Prema njegovim riječima integracijom kontrole pristupa, nadzora uvjeta rada, mjerenjem potrošnje električne energije, upravljanjem vanjskim uređajima i video nadzorom stvorili su kompletno rješenje za efikasno i pametno upravljanje podatkovnim centrima.

„Kao krajnji rezultat korisnici dobiju sustav koji će ih pravovremeno obavijestiti putem email-a ili SMS-a da se nešto loše događa u prostoru u kojem se nalazi oprema. Kombinacijom i konfiguracijom raznih uređaja korisnici mogu ostvariti znatne uštede u količini potrošene električne energije“, objašnjava Miličević.

Kada je pak riječ o tome što su konkretno razvili Miličević ističe kako je Supracontrol sustav za kontrolu pristupa i nadzor uvjeta rada serverskih ormara i podatkovnih centara. Sustav se sastoji od hardvera kojeg čine master uređaji i periferija, a sustavom se upravlja preko web aplikacije a dostupne su i mobilne aplikacije, pojašnjava Miličević

„Osnovni zadaci sustava su fizička zaštita skupocjene opreme i servisa unutar ormara te nadzor uvjeta rada u što spadaju senzori mjerenje temperature, vlage, vibracija, dima, prodora vode, čestica. Osim kontrole pristupa i nadzora uvjeta pokrivamo još područja mjerenja potrošnje električne energije, možemo upravljati vanjskim uređajima i na sve to skupa implementirati video nadzor. Sve je to u svrhu sprečavanja  neplaniranih zastoja u samom podatkovnom centru“, kazuje Miličević.

Web aplikacija omogućava uvid u stanje svih uređaja i senzora, praćenje trendova ponašanja senzora, analizu događaja i upravljanje kontrolom pristupa, dok su mobilne aplikacije zanimljive iz razloga što primjerice na daljinu možete otključati ormar ili vrata štićene prostorije, zaključuje Miličević.

Još iz kategorije

Širokopojasni pristup internetu gura telekom tržište

Širokopojasni pristup internetu gura telekom tržište

15.12.2019. komentiraj

Ukupni prihodi od širokopojasnog pristupa internetu dosegli su 1,31 milijardu kuna u trećem ovogodišnjem kvartalu uz rast na godišnjoj razini u odnosu na isti kvartal prethodne godine za 2,76 posto. U odnosu na prethodni kvartal ove godine usluge širokopojasnog pristupa, prema podacima domaćeg telekomunikacijskog regulatora porasli su čak 16,54 posto.

Sve više telefoniramo na mobitelima

Sve više telefoniramo na mobitelima

15.12.2019. komentiraj

Zahvaljujući tarifama u koji su uključene besplatne minute, EU roamingu nastavlja se velik rast telefoniranja u trećem ovogodišnjem kvartalu. Prema podacima domaćeg telekomunikacijskog regulatora HAKOM-a u razdoblju srpanj do rujna ove godine potrošeno je 2,43 milijarde kuna minuta. Dakle telefoniranje se na mobilnim telefonima povećalo na kvartalnoj razini za 4,25 posto. Istovremeno u odnosu na drugi kvartal ove godine ipak je zabilježen pad od 0,91 posto.

Broj korisnika nastavio rast

Broj korisnika nastavio rast

15.12.2019. komentiraj

Podaci domaćeg telekomunikacijskog regulatora HAKOM-a pokazuju kako je broj korisnika povećan na 4,6 milijuna korisnika uz godišnji rast na kvartalnoj razini od 1,28 posto što svakakio vesli igrače na ovom tržištu Hrvatski Telekom, A1 Hrvatska i Tele2 Hrvatska. Istovremeno na kvartalnoj razini u odnosu na prethodni, odnosno drugi kvartal ove godine u razdoblju od srpnja do rujna ove godine broj korisnika je povećan 3,54 posto.