MWC 2014: Supracontrol omogućava jednostavniji nadzor i povećava sigurnost

MWC 2014: Supracontrol omogućava jednostavniji nadzor i povećava sigurnost

Ideja Supracontrola nastala je prije nekoliko godina, ističe Ivan Miličević voditelj odjela razvoja u Supranetu i dodaje da su poučeni 20 godišnjem iskustvu o projektiranju i implementiranju telekomunikacijskih mreža primijetili smo da ne postoji adekvatno rješenje koje može zadovoljiti korisnike po pitanju sigurnost i nadzora opreme.

„Proveli smo jako puno vremena implementirajući tuđa rješenja i kroz praksu se pokazalo da svakom od njih nešto nedostaje. Tu smo vidjeli prostor za naš proizvod i krenuli smo u razvoj vlastitog rješenja koje će biti moderno, fleksibilno i prilagodljivo svim zahtjevima korisnika. Naši trenutni klijenti su iznimno zadovoljni jer ih je sustav u već nekoliko navrata spasio od havarije u njihovim centrima. Kod naših potencijalnih kupaca tijekom prezentiranja i razgovora zajedno smo zaključili da imaju potrebu za ovakvim sustavom“, objašnjava Miličević.

O odlasku u Barcelonu kaže kako je taj put važan je iz nekoliko razloga. Prvi je dakako mogućnost dogovaranja poslovnih sastanaka na kojima ćemo pokušati pronaći distributere za regije koje mi ne možemo pokriti, objašnjava Miličević i dodaje da su ostali razlozi su kreativne prirode gdje ćemo na sajmu imati priliku vidjeti novosti iz mobilnog svijeta a uvjeren sam da ćemo dobiti nekoliko ideja koje će obogatiti naš sustav.

„Trenutno postoje planovi i radimo na izlasku na blisko istočnu regiju. U Barceloni ćemo pokušati pronaći partnera za ostale regije u svijetu“, ističe Miličević i dodaje da „na domaćem tržištu pojavljuju se slična rješenja stranih tvrtki koja pokrivaju samo određeno područje“.

Prema njegovim riječima integracijom kontrole pristupa, nadzora uvjeta rada, mjerenjem potrošnje električne energije, upravljanjem vanjskim uređajima i video nadzorom stvorili su kompletno rješenje za efikasno i pametno upravljanje podatkovnim centrima.

„Kao krajnji rezultat korisnici dobiju sustav koji će ih pravovremeno obavijestiti putem email-a ili SMS-a da se nešto loše događa u prostoru u kojem se nalazi oprema. Kombinacijom i konfiguracijom raznih uređaja korisnici mogu ostvariti znatne uštede u količini potrošene električne energije“, objašnjava Miličević.

Kada je pak riječ o tome što su konkretno razvili Miličević ističe kako je Supracontrol sustav za kontrolu pristupa i nadzor uvjeta rada serverskih ormara i podatkovnih centara. Sustav se sastoji od hardvera kojeg čine master uređaji i periferija, a sustavom se upravlja preko web aplikacije a dostupne su i mobilne aplikacije, pojašnjava Miličević

„Osnovni zadaci sustava su fizička zaštita skupocjene opreme i servisa unutar ormara te nadzor uvjeta rada u što spadaju senzori mjerenje temperature, vlage, vibracija, dima, prodora vode, čestica. Osim kontrole pristupa i nadzora uvjeta pokrivamo još područja mjerenja potrošnje električne energije, možemo upravljati vanjskim uređajima i na sve to skupa implementirati video nadzor. Sve je to u svrhu sprečavanja  neplaniranih zastoja u samom podatkovnom centru“, kazuje Miličević.

Web aplikacija omogućava uvid u stanje svih uređaja i senzora, praćenje trendova ponašanja senzora, analizu događaja i upravljanje kontrolom pristupa, dok su mobilne aplikacije zanimljive iz razloga što primjerice na daljinu možete otključati ormar ili vrata štićene prostorije, zaključuje Miličević.

Još iz kategorije

Njemačka će dozvoliti Huaweiju sudjelovanje u izgradnji 5G mreža

Njemačka će dozvoliti Huaweiju sudjelovanje u izgradnji 5G mreža

18.10.2019. komentiraj

Kineski tehnološki gigant Huawei ipak s krajem godine ide prema pozitivnijim vijestima vezanima uz svoje poslovanje, što potvrđuju ranije informacije o blažim sankcijama Sjedinjenih Američkih Država te posljednje informacije o tome da će ipak biti dio njemačke tranzicije na mobilne mreže pete generacije (5G).

Projekt RUNE predstavljen hrvatskim telekom operatorima

Projekt RUNE predstavljen hrvatskim telekom operatorima

17.10.2019. komentiraj

Tvrtka RUNE Crow, u kongresnom centru Forum Zagreb, hrvatskim telekom operatorima predstavila projekt RUNE (Rural network), kojeg provodi na području Republike Hrvatske.  Projekt RUNE pokrenut je s ciljem osiguranja ultra-brze širokopojasne optičke infrastrukture za korisnike u ruralnim područjima Hrvatske (Primorsko-goranske i Istarske županije). S izgradnjom na područjima koja trenutno nisu pokrivena svjetlovodnom infrastrukturom, RUNE će pomoći jedinicama lokalne samouprave u dostizanju ciljeva Digitalne agende za Europu 2020, kroz osiguravanje povezivanja na novu svjetlovodnu pristupnu mrežu koja će omogućiti brzine veće od 1 Gbps.

HT dobio kaznu od 28,1 milijuna kuna

HT dobio kaznu od 28,1 milijuna kuna

17.10.2019. komentiraj

Visoki trgovački sud odbio je žalbu najjačeg domaćeg telekoma HT-a i odredio kaznu u visini od 28,1 milijuna kuna jer je 2015 i 2016. kršio odredbe zakona o elektroničkim komunikacijama jer nije dostavljao potrebnu dokumentaciju telekom regulatoru HAKOM-u.