KORISNA MOGUĆNOST

Kako na Android uređajima uključiti povijest notifikacija?

Kako na Android uređajima uključiti povijest notifikacija?

Android korisnici su se sigurno barem jednom našli u situaciji da slučajno obrišu neku notifikaciju i potom ih muči o čemu se radilo. Srećom, iako nije toliko općepoznato, moguće je uključiti povijest obavijesti i u svakom trenutku znati što je stizalo na uređaj. I kad.

Ne tako davno to je bilo nemoguće ili jako komplicirano pa se korisnici, čak i oni napredniji, nisu previše zamarali tom mogućnosti. Stvari su se promijenile i svaki korisnik Androida 11, 12 i 13 može uključiti ovu mogućnost. Zvuči predobro da bi bilo istinito? Malo i da. Jer, povijest ide samo 24 sata unazad, ne više od toga.

Svejedno, riječ je o jako korisnoj mogućnosti i bilo bi šteta da oni koji dobivaju podosta raznih notifikacija to i ne iskoriste. Pa, kako uključiti ovu mogućnost na Android uređaje s ne starijim sustavom od Android 11?

1. Postavke (Settings)

Uđite u njih za početak. To možete na nekoliko načina i vjerojatno znate minimalno jedan te se nećete s ovim segmentom mučiti.

2. Obavijesti (Notifications)

U postavkama kliknite na "Obavijesti" i u njima na "Postavke obavijesti" (Notifications settings).

3. Omogućite povijest obavijesti (Enable Notification History)

Vidjet ćete "Povijest obavijesti" (Notification history) i dovoljno je kliknuti na to, a potom "klizač" (eng. slider) namjestit na "Uključeno" (Turn On). I to je to!

Nakon što ste uključili mogućnost treba znati i kako je koristiti. Spuštanjem "trake" s notifikacijama na početnom ekranu vidjet ćete slijeva "Povijest" (History), odmah do otprije pristune "Očisti sve" (Clear all). Kad kliknete na to, vidjet ćete sve notifikacije koje ste dobili unazad 24 sata...

Svakako, ovo neće biti potrebno svim korisnicima, ali neki će s ovom mogućnosti sasvim sigurno olakšati svoje aktivnosti na pametnom telefonu. Posebno se to odnosi na one kojima posao ovisi o konstantnoj dostupnosti i praćenju raznih trendova, vijesti, informacija...