IN2 i ENT nemaju veze s cijepise.zdravlje.hr

IN2 i ENT nemaju veze s cijepise.zdravlje.hr

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Portal za cijepljenje na adresi cijepise.zdravlje.hr radila je tvrtka Cuspis Vinka Kojundžića. A niti IN2 niti Ericsson Nikola tesla nisu imali s time nikakve veze, potvrdili su iz ovih dviju domaćih IT kompanije.

„Ericsson Nikola Tesla nije sudjelovao u izradi web stranice cijepise.zdravlje.hr niti je povezan s načinom rada ili održavanjem te web stranice. Ericsson Nikola Tesla trenutačno s Ministarstvom zdravstva ima sklopljen Ugovor o održavanju i nadogradnji programske osnovice CEZIH-a, a kreiranje ili održavanje web stranice cijepise.zdravlje.hr nije dio navedenoga Ugovora. Stoga ne postoji, niti je postojala,  zakonska ni ugovorna mogućnost angažmana Ericssona Nikole Tesle u poslovima vezanim uz web stranicu cijepise.zdravlje.hr.  Svi detaljni podaci vezani uz aktualni Ugovor s Ministarstvom zdravstva javno su dostupni putem Elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske kao i na službenoj internetskoj stranici Ericssona Nikole Tesle. Kao i dosad, sve preuzete obveze koje proizlaze iz našeg Ugovora s Ministarstvom zdravstva izvršavamo uredno i u zadanim rokovima. Slijedom navedenoga, posve je neutemeljeno  i netočno  bilo kakvo dovođenje u vezu društva Ericsson Nikola Tesla i web stranice cijepise.zdravlje.hr“, ističu iz Ericsson Nikole Tesle.

Iz IN2 pak poručuju kako IN2 je dugogodišnji strateški partner Ministarstva zdravstva u razvoju Centralnog zdravstvenog informacijskog sustava Republike Hrvatske (CEZIH) zadužen za izgradnju i održavanje središnjeg sustava eNaručivanje koji uključuje e-Liste čekanja, e-Naručivanje, e-Prioritetno naručivanje, Središnji kalendar za praćenje ugovorenih kapaciteta i Središnji kalendar za praćenje slobodnih termina.

„Na temelju postojećeg ugovora za održavanje i nadogradnju ovog sustava, IN2 je zadužen za njegovu prilagodbu potrebama procesa naručivanja građana na cijepljenje protiv bolesti Covid-19. Sama stranica cijepise.zdravlje.hr nije dio sustava eNaručivanje. Svoju ulogu u ovom složenom projektu IN2 obavlja u skladu sa svim postojećim ugovorima s naručiteljem, transparentno i profesionalno.  Sustav eNaručivanje je dizajniran i izgrađen 2012. godine, u potpunosti isporučen kao komponenta CEZIH-a 2013. godine. Sustav je Microsoft 2013. proglasio najboljim svjetskim softverskim rješenjem u području zdravstva. Ovaj sustav danas godišnje naručuje više od 4 milijuna pacijenata u RH iz preko 5000 ordinacija primarne zdravstvene zaštite u više od 60 bolnica i sve domove zdravlja, za više od 700 medicinskih postupaka. Isti je sustav IN2 isporučio i održava i u Republici Sloveniji“, zaključuju iz IN2.

 

Sve što je ICTbusiness.info o Cuspisu:

Rat na KBC Osijek zbog softvera

NASTAVAK SKANDALA: KBC Sestre Milosrdnice ostao bez bolničkog informacijskog sustava – sve je u raspadu

KOMENTAR: Kojundžić i Cuspis u napadu na medije

DEMANTI: Cuspis preko odvjetničkog ureda

SKANDAL U NASTAVCIMA: Propast BIS-a na KBC Sestre Milosrdnice

Još iz kategorije

Tehnologja otkrila kako se vježbalo u 2021. godini

Tehnologja otkrila kako se vježbalo u 2021. godini

16.01.2022.

I prošla je godina donijela mnoštvo prepreka. Uz sve s čime su se Garmin korisnici se borili prošle godine, zadržan je status quo u zdravstvenom i fitness režimu. Zahvaljujući Garmin Connect, interaktivnom alatu kojeg koriste milijuni ljubitelja fitnessa diljem svijeta za praćenje, analizu i dijeljenje fitness aktivnosti, možemo vidjeti da su Garmin korisnici ponovno imali rekordnu godinu.

Dolazi vrijeme novih oblika tvornica uz korištenje proizvodnih alata

Dolazi vrijeme novih oblika tvornica uz korištenje proizvodnih alata

16.01.2022.

Najnoviji Ericssonov IndustryLab izvještaj iz serije „Budućnost kompanija“ predviđa veliki zamah u transformaciji proizvodnih poduzeća u narednim godinama, uključujući brzi rast proizvodnih alata koje omogućuje ICT poput proširene stvarnosti, egzoskeleta i daljinskog upravljanja.

CES 2022: Hyundai predstavio viziju budućnost vozila i transporta

CES 2022: Hyundai predstavio viziju budućnost vozila i transporta

15.01.2022.

Hyundaijeva vizija budućnosti vozila i transporta je modularna te se na CES sajmu u Las Vegasu južnokorejski proizvođač automobila i robota to odlučio pokazati kroz konceptualne modele koji objedinjuju oboje. Uz Plug and Drive i Drive and Lift, Hyundai je pokazao što misli o onome što dolazi.