IN2 i ENT nemaju veze s cijepise.zdravlje.hr

IN2 i ENT nemaju veze s cijepise.zdravlje.hr
DepositPhotos / Ilustracija

Portal za cijepljenje na adresi cijepise.zdravlje.hr radila je tvrtka Cuspis Vinka Kojundžića. A niti IN2 niti Ericsson Nikola tesla nisu imali s time nikakve veze, potvrdili su iz ovih dviju domaćih IT kompanije.

„Ericsson Nikola Tesla nije sudjelovao u izradi web stranice cijepise.zdravlje.hr niti je povezan s načinom rada ili održavanjem te web stranice. Ericsson Nikola Tesla trenutačno s Ministarstvom zdravstva ima sklopljen Ugovor o održavanju i nadogradnji programske osnovice CEZIH-a, a kreiranje ili održavanje web stranice cijepise.zdravlje.hr nije dio navedenoga Ugovora. Stoga ne postoji, niti je postojala,  zakonska ni ugovorna mogućnost angažmana Ericssona Nikole Tesle u poslovima vezanim uz web stranicu cijepise.zdravlje.hr.  Svi detaljni podaci vezani uz aktualni Ugovor s Ministarstvom zdravstva javno su dostupni putem Elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske kao i na službenoj internetskoj stranici Ericssona Nikole Tesle. Kao i dosad, sve preuzete obveze koje proizlaze iz našeg Ugovora s Ministarstvom zdravstva izvršavamo uredno i u zadanim rokovima. Slijedom navedenoga, posve je neutemeljeno  i netočno  bilo kakvo dovođenje u vezu društva Ericsson Nikola Tesla i web stranice cijepise.zdravlje.hr“, ističu iz Ericsson Nikole Tesle.

Iz IN2 pak poručuju kako IN2 je dugogodišnji strateški partner Ministarstva zdravstva u razvoju Centralnog zdravstvenog informacijskog sustava Republike Hrvatske (CEZIH) zadužen za izgradnju i održavanje središnjeg sustava eNaručivanje koji uključuje e-Liste čekanja, e-Naručivanje, e-Prioritetno naručivanje, Središnji kalendar za praćenje ugovorenih kapaciteta i Središnji kalendar za praćenje slobodnih termina.

„Na temelju postojećeg ugovora za održavanje i nadogradnju ovog sustava, IN2 je zadužen za njegovu prilagodbu potrebama procesa naručivanja građana na cijepljenje protiv bolesti Covid-19. Sama stranica cijepise.zdravlje.hr nije dio sustava eNaručivanje. Svoju ulogu u ovom složenom projektu IN2 obavlja u skladu sa svim postojećim ugovorima s naručiteljem, transparentno i profesionalno.  Sustav eNaručivanje je dizajniran i izgrađen 2012. godine, u potpunosti isporučen kao komponenta CEZIH-a 2013. godine. Sustav je Microsoft 2013. proglasio najboljim svjetskim softverskim rješenjem u području zdravstva. Ovaj sustav danas godišnje naručuje više od 4 milijuna pacijenata u RH iz preko 5000 ordinacija primarne zdravstvene zaštite u više od 60 bolnica i sve domove zdravlja, za više od 700 medicinskih postupaka. Isti je sustav IN2 isporučio i održava i u Republici Sloveniji“, zaključuju iz IN2.

 

Sve što je ICTbusiness.info o Cuspisu:

Rat na KBC Osijek zbog softvera

NASTAVAK SKANDALA: KBC Sestre Milosrdnice ostao bez bolničkog informacijskog sustava - sve je u raspadu

KOMENTAR: Kojundžić i Cuspis u napadu na medije

DEMANTI: Cuspis preko odvjetničkog ureda

SKANDAL U NASTAVCIMA: Propast BIS-a na KBC Sestre Milosrdnice