HACK IT DAYZ pokazali kako se može uspjeti

HACK IT DAYZ pokazali kako se može uspjeti

Vrlo je popularno danas raditi hackhatone, odvojiti 24 sata za ludilo vremenske strasti kako biste stvorili nešto novo. Bolje rečeno ne baš stvorili, ali barem krenuli prema tome. Tako je i ovog puta s HAKC IT DAYZ koji orgabnizira najjači domaći telekom operater Hrvatski Telekom i to ovog puta u Algebra LABU-u koji je dio anajjače domaće privatne obrazovne institucije Algebre, a sve uz pomoć Deutsche Telekoma i njegovog start up akceleratora hub:raum, Ericsson Nikola Tesle, Samsunga, Tportal.hr-a te Zagrebačke banke i Mastercarda.

I kad se sve tako lijepo posloži na jednom mjestu onda dolaze i odlični govornici kako bi još više podgrijali atmosferu. Tako je ove godine došao i Luka Abrusa, jedna od suosnivača tvrtke Pet minuta koji sebe sada zovu Five. One je govorio kako je nije silj razvijanje softvera već rješavanje problema. I to je super jer opet nije riječ o izazovu nego problemu, ono s čime se mnogi menadžeri bore danas pa vole reći da je riječ o izazovu, a ne problemu. A baš je riječ o problemu i to je Abrus dobro istaknuo.

Prema njegovim riječima nije bitno što smo napravili kako bismo riješili problem, već činjenica da smo ga riješili. On dodaje da su svi došli ovdje kako bi prikupili što više znanja, onda sve to što se moglo čuti i naučiti lijepo prekrižimo i krenemo raditi baš nešto svoje. Jer zapravo tako i funkcionira inovacija, evolucija, stvaranje nečeg novog. Jer da je netko znao ili htio to već bi napravio.

Poslije Abrusa govorio je i Erik Meijer, koji je u Deutsche Telekomu  zadužen za digitalnu transformaciju. On ističe kako se svijet ubrzano mijenja upravo zahvaljujući digitalnoj transformaciji.

Devet timova će tijekom 24 sata razrađivati svoje ideje o budućnosti video komunikacije, tim koji će na kraju predstaviti najbolje rješenje na zadanu temu, bit će nagrađen novčanom nagradom u iznosu od 30 000 kuna te dvodnevnom radionicom pod nazivom „Acceleration & Design Thinking“ koja će se održati u Krakowu. A odluka se donosi danas popodne u Algebra LAB-u.