Brendovi još uvijek nedovoljno iskorištavaju gaming u promotivne svrhe

Brendovi još uvijek nedovoljno iskorištavaju gaming u promotivne svrhe
DepositPhotos

Zaljubljenici u video igre iznimno su odani i vjerni konzumenti jer strast prema igrama s godinama se samo povećava, a kako se povećava, tako je i interes za konzumaciju dalekosežniji, no brendovi to nikako ne prepoznaju pa ostaju “kratkih rukava“, a mogli bi uprihoditi podosta novca ukoliko bi im strategija bila adekvatna.

Naime, prema istraživanju Media Chaina, na platformama kao YouTube i Facebook može se vidjeti da gameri konzumiraju video sadržaj više nego svi drugi korisnici zajedno. Konkretnije, riječ je o 58,43 posto. I bez obzira na tu činjenicu, brendovi im ne znaju pristupiti, a što je najgore, gameri to jako dobro znaju i time  su razočarani.

Njih čak 55 posto tvrdi da im se konstantno nude nebitni proizvodi i usluge, na koje nikad ne bi potrošili novac. Također, njih 33 posto tvrdi da kad im se brendovi i krenu obraćati, to čine generički, čime samo potvrđuju nepoznavanje gamerske kulture. Naravno, na taj se način jedna jako vjerna publika ne uspijeva pokrenuti u smislu potrošnje. Iako bi ta publika to željela. No, mora se truditi do toga stići sama.

A privući ih bi bilo bitno i zato što trećina gamera ocjenjuje proizvod i daje mišljenje o njemu, što može potaknuti druge potencijalne kupce da se odluče potrošiti novac. Zanimljivost je i da njih 57 posto traži mišljenje drugih kupaca prije no što potroši novac na proizvod ili uslugu.

Također, ono što bi mogla biti odlična smjernica, osim video sadržaja na YouTube i Facebooku, gamere zanima u velikoj mjeri meme sadržaj. Njih 58 posto ga traži na društvenim mrežama. I njih 33 posto u trenucima dok igra, paralelno boravi po društvenim mrežama. Nadalje, 78 posto tvrdi da su im društvene mreže i platforme s video sadržajem glavni izvor informiranja o video igrama.

Ali, dok mogu biti zahvalni, mogu biti i odrještiti pa tako njih 62 posto ne podnosi da im se iskustvo igranja ili praćenja nekog kanala ometa oglasima i zbog toga koriste ad blockere. Istovremeno, njih 58 posto želi da se brendovi uključe u sponzoriranje video igara ili profesionalnih igrača.

"Brendovi moraju početi kreirati sadržaj sami i ponuditi ga na društvenim mrežama. To mogu kroz osobe koje su gamerskoj zajednici poznate. Na taj način postići će više za manje ili jednako novca koliko troše trenutno, naglasili su u Media Chainu.