Telekomi traže alternativne pristupe za ulaz u zasićeno mobilno financijsko tržište u Europi

Telekomi traže alternativne pristupe za ulaz u zasićeno mobilno financijsko tržište u Europi

Foto: DepositPhotos

Mobilne financijske usluge (MFS) u Europi bilježe snažan rast posljednjih pet godina, ponajviše jer ih bilježe i pametni telefoni po pitanju prodaje. A velika većina njih nudi aplikacije kojima se može obavljati kupovina pa njihovi vlasnici drage volje koriste tako nešto jer im je praktično, no dok banke, preprodavači i tehnološke kompanije profitiraju iz takve situacije, telekomi još uvijek ne pronalaze način kako se probiti na MFS tržište.

Prema istraživanju koje je proveo GlobalData, u Europi će telekomi teško uspjeti ispuniti svoje želje ulaska na MFS tržište, posebno kad se radi o ekonomski najmoćnijim zemljama. Naime, stanovnici u njima više su okrenuti prema tradicionalnom financijskom sustavu, što znači da se oslanjaju na gotovinu ili kreditne kartice.

Uz to, iznimna konkurencija za telekome jesu tehnološke kompanije i njihovi proizvodi kao Google Pay, Samsung Pay i Apple Pay. Uz to, postoji sve više i više proizvođača koji pružaju usluge plaćanja pametnim telefonima pa se konkurencija samo dodatno zaoštrava iz dana u dan.

Ipak, telekomima svi ti izazovi zapravo predstavljaju poticaj pa nastavljaju prema svojim planovima. A oni su usredotočeni na traženje prilika i širenju MFS portfolia kroz usluge kao što je štednja, krediti, osiguranje, partnerstva s lokalnim financijskim institucijama. Primjerice, u Rumunjskoj je Telekom Romania sklopio partnerstvo s Alior Bank kako bi nudio mogućnosti štednje, otvaranja računa, debitnih kartica i sve zaokružio ponudom mikrotransakcija kao što su osobni zajmovi i nalozi za za isplatu koji nemaju dovoljno pokrića.

Znači, kako bi se nametnuli, moraju riskirati, ići do ruba i pobuditi interes onih korisnika koji u tradicionalnom financijskom sustavu ne mogu do željenog novca, odnosno, ne mogu do njega dovoljno brzo. Ali, dok će u zemljama kao Rumunjska i Hrvatska to polučiti uspjeh, ostaje pitanje što će se napraviti u razvijenijim zemljama gdje život na kredit ipak nema identično značenje. Bit će to izniman izazov za telekome!

Još iz kategorije

A1 Hrvatska traži od HAKOM-a regulaciju PayTV tržišta radi fer tržišnog natjecanja

A1 Hrvatska traži od HAKOM-a regulaciju PayTV tržišta radi fer tržišnog natjecanja

17.01.2019. komentiraj

A1 Hrvatska pozdravlja svaku odluku kojom se ispituje učinak pojedinih koncentracija na tržištu elektroničkih komunikacija u Republici Hrvatskoj, tvrde u drugom po veličini domaćem telekomu na izravan upit ICTbusiness.info vezano uz nastavak priče oko koncentracije na telekom tržištu odnosno HT-ove kupnje EVO TV-a od Hrvatske pošte odnosno kupnje tvrtke kćeri HP Produkcija.

Promjene u A1 Hrvatska – Skender preuzima i ljudske resurse

Promjene u A1 Hrvatska – Skender preuzima i ljudske resurse

17.01.2019. komentiraj

Uz svoju postojeću poziciju člana Leadership tima te glavnog direktora za poslovnu transformaciju A1 Hrvatska Ivan Skender će preuzeti i funkciju glavnog direktora za ljudske potencijale i korporativne komunikacije. Dosadašnji član Leadership tima i glavni direktor za ljudske potencijale i korporativne komunikacije Ivan Bartulović, nakon dvije i pol godine, odlučio je nastaviti karijeru izvan A1 Grupe.

AZTN: Nismo još pokrenuli postupak ocjene koncentracije HT i HP Produkcija oko EVO TV-a na inicijativu A1 Hrvatska

AZTN: Nismo još pokrenuli postupak ocjene koncentracije HT i HP Produkcija oko EVO TV-a na inicijativu A1 Hrvatska

16.01.2019. komentiraj

AZTN je 26. studenoga prošle godine zaprimio podnesak od poduzetnika A1 Hrvatska, vezan uz koncentraciju koja uključuje HT-ovo preuzimanje tvrtke kćeri Hrvatske pošte HP Produkcija koja upravlja EVO TV-om. Taj podnesak AZTN  smatra inicijativom za pokretanje postupka po službenoj dužnosti i o toj inicijativi će odlučiti meritorno u propisanom zakonskom roku od dana zaprimanja inicijative (članak 38. stavak 5. ZZTN-a) odnosno najkasnije u roku od 6 mjeseci.