HAKOM: Zbog promjena HT-ovih MAXtv televizijskih paketa korisnik može otići i bez naknade

HAKOM: Zbog promjena HT-ovih MAXtv televizijskih paketa korisnik može otići i bez naknade

Foto: DepositPhotos

Operatori  javnih komunikacijskih usluga imaju pravo sukladno svojoj poslovnoj politici i prilikama na tržištu mijenjati cijene i uvjete korištenja usluga koje nude, pojašnjavaju iz domaćeg telekom regulatora HAKOM-a na izravan upit ICTbusiness.info vezano uz promjene za korisnike HT-ova MAXtv-a.

S druge strane, pojašnjavaju dalje, prema članku 41. stavku 7. Zakona o elektroničkim komunikacijama (NN br. 73/08, 90/11, 133/12, 80/13, 71/14 i 72/17), ako su izmjene uvjeta poslovanja za krajnjeg korisnika nepovoljnije u odnosu na ugovorene, krajnji korisnik ima pravo raskinuti pretplatnički ugovor bez naknade.

„S obzirom na navedeno, svaki korisnik koji, imajući u vidu svoje korisničke navike korištenja IPTV usluge, smatra da je izmjenom i/ili ukidanjem nekog programa ugovor izmijenjen na njegovu štetu, može podnijeti prigovor Hrvatskom Telekomu i zatražiti raskid pretplatničkog ugovora bez plaćanja naknade“, pojašnjavaju HT-a.

Iz HAKOM-a pojašnjavaju da više informacija o postupku podnošenja prigovora korisnici mogu pronaći na njihovim internetskim stranicama http://www.hakom.hr/default.aspx?id=2628.

„U slučaju dobivanja negativnog odgovora, korisnici se mogu obratiti Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti za mrežne djelatnosti (HAKOM) te će se u postupku pred HAKOM-om utvrditi je li s obzirom na ugovorenu uslugu korisnik ima pravo na raskid bez plaćanja naknade. Imajući u vidu specifičnost i tržišnu pozadinu ovog slučaja, HAKOM u ovom trenutku, ne može prejudicirati konačni stav koji će zauzeti vezano za zahtjev svakog pojedinog korisnika“, zaključuju u HAKOM-u.

Još iz kategorije

Macron poručuje da Europa neće blokirati Huawei

Macron poručuje da Europa neće blokirati Huawei

20.05.2019. komentiraj

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izjavio je da Europa neće iću putem Sjedinjenih Američkih Država po pitanju Huaweija, što znači da nikakve sankcije ili zabrane na tlu Europske unije neće vrijediti za tu kinesku kompaniju. Time je samo potvrdio sve ono što je njemačka kancelarka Angela Merkel na tu temu izgovarala posljednjih mjeseci.

Trump zabranio američkim telekomima kupovinu kineske opreme

Trump zabranio američkim telekomima kupovinu kineske opreme

17.05.2019. komentiraj

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump potpisao naredio je zabranu američkim kompanijama da koriste stranu telekomunikacijsku opremu za koju se vjeruje kako predstavlja bilo kakav rizik po nacionalnu sigurnost.

Ericsson ConsumerLab ruši mitove o značaju 5G za korisnike

Ericsson ConsumerLab ruši mitove o značaju 5G za korisnike

16.05.2019. komentiraj

Ericsson je objavio novo ConsumerLab izvješće pod nazivom 5G Consumer Potential, koje razbija mitove o značaju 5G za potrošače i opisuje mogućnosti koje su dostupne pružateljima komunikacijskih usluga.