Belkin preuzeo Linksys od Cisca

Belkin preuzeo Linksys od Cisca

Foto: Fotolia

Američka tvrtka Belkin objavila je kako je preuzela od Cisca odjel Linksys. Belkin je svoju želju za akviziranjem Linksysa otkrio krajem siječnja, te se ovime preuzimanje formaliziralo.

Akvizicija je obuhvatila Linksysove tehnologije, uključujući routere te Smart Wi-Fi prozvode i servise koji će od sada biti dostupni pod Belkinovim imenom.  Osim navedenih, akvizicija obuhvaća i Cisco Connect Cloud, koji omogućuje korisnicima kontrolu i administraciju kućnih mreža preko Smart Wi-Fi router preko interneta, a kojem će također ime biti promjenjeno u Belkin.

Prema riječima predsjednika uprave Belkina, Cheta Pipkina, proizvodni portfolio Linksysa  će nastaviti postojati i razvijati se kako bi uključio što bogatije korisničko iskustvo i funckionalnosti za administriranje mreža.

Cisco je kupio Linksys 2003. godine za 500 milijuna dolara, no pri tome je zadržao ime Linksys, nazvavši ga Linksys by Cisco.

Belkin je ovom akvizicijom ušao u tržišnu utakmicu na području kućne mreže sa proizvođačima kao što su D-Link, Netgear, Asus, Trendnet i TP-Link.

Iznos za koji je Linksys prodan Belkinu nije poznat.

Još iz kategorije

Besplatan WiFi Internet u gradu Lepoglavi zahvaljujući inicijativi WiFi4EU

Besplatan WiFi Internet u gradu Lepoglavi zahvaljujući inicijativi WiFi4EU

26.09.2020. komentiraj

Grad Lepoglava je u suradnji s Hrvatskim Telekomom realizirao projekt besplatnog WiFi interneta čime je građanima Lepoglave, kao i njenim posjetiteljima, omogućen besplatan internet na područjima javnog okupljanja. Kroz program WiFi4EU Gradu Lepoglavi dodijeljen je vaučer u iznosu od 15.000 eura, nakon čega je odabrao Hrvatski Telekom kao najboljeg izvođača koji će tehnološki omogućiti javni besplatni WiFi Internet i time modernizirati i olakšati život građana Lepoglave.

Uskoro započinje MIPRO 2020, a gostujući događaj je i ove godine HAKOM-ov Dan tržišta

Uskoro započinje MIPRO 2020, a gostujući događaj je i ove godine HAKOM-ov Dan tržišta

24.09.2020. komentiraj

MIPRO 2020 organiziran je kao hibridni skup i odvijat će se fizički i virtualno, ovisno o epidemiološkoj situaciji te mogućnostima i potrebama sudionika. Spremnost RH za 5G, veleprodajni uvjeti pristupa novoizgrađenim mrežama i transparentnost uvjeta korištenja javnih komunikacijskih usluga, teme su koje će biti predstavljene na HAKOM-ovom Danu tržišta koji će se moći pratiti izravno putem društvenih mreža.

A1 Hrvatska i Ericsson ostvarili prijenos podataka na udaljenosti od 27 kilometara

A1 Hrvatska i Ericsson ostvarili prijenos podataka na udaljenosti od 27 kilometara

23.09.2020. komentiraj

Drugi po veličini domaći telekom operator A1 Hrvatska postigao je rekordni prijenos podataka na udaljenost od 27 kilometara koristeći Ericssonove tehnologije MIMO i MINI-LINK. Prijenos podataka na udaljenosti do 26,8 kilometara odrađen je na komercijalnoj mreži A1 Hrvatska na lokacijama u blizini grada Splita pomoću opreme MINI-LINK s 2X2 MIMO funkcionalnošću.