Novi Kolektivni ugovor zaposlenicima HT-a osigurava još više pogodnosti

Novi Kolektivni ugovor zaposlenicima HT-a osigurava još više pogodnosti

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Predstavnici Uprave Hrvatskog Telekoma i sindikata - Hrvatskog sindikata telekomunikacija i Republičkog sindikata radnika - potpisali su novi Kolektivni ugovor koji stupa na snagu 1. srpnja 2020. godine i vrijedi naredne dvije godine, do 30. lipnja 2022. godine.

Novim Kolektivnim ugovorom zadržana je visoka razina prava zaposlenika, a definirana su i dodatna unapređenja. Za ugovorene novčane i nenovčane pogodnosti povrh plaće Hrvatski Telekom će izdvajati više od 39 milijuna kuna, odnosno više od 9.000 kuna prosječno po zaposleniku godišnje. Pritom se, između ostalog, povećava donja granica prvog platnog razreda na 5.000 kuna, a povećava se i iznos poklon-bona za Uskrs, s dosadašnjih 400 na 600 kuna, kao i uvođenje karijernog puta za zaposlenike koji do sada nisu bili obuhvaćeni ovim modelom.

„I u ovim gospodarski izazovnim vremenima Hrvatski Telekom dokazao je kako je odgovoran poslodavac te smo se odlučili ne samo zadržati visoku razinu materijalnih i socijalnih prava naših zaposlenika nego ih i unaprijediti. Potpisivanjem novog Kolektivnog ugovora na dvije godine, usporedno sa svim aktivnostima koje poduzimamo u situaciji izazvanoj korona virusom, pokazujemo kako je angažman naših zaposlenika ključna komponenta za ispunjenje našeg obećanja o donošenju Svijeta boljih mogućnosti u svaki kutak naše zemlje“, izjavio je Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma.

Zaposlenicima Hrvatskog Telekoma unutar Kolektivnog ugovora i dalje su zajamčena visoka materijalna prava, a među najznačajnijima su regres u iznosu od 1.250 kuna, Božićnica u iznosu od 1.250 kuna, dar za djecu do 15 godina starosti u iznosu od 600 kuna, naknada za prijevoz, mogućnost besplatnog sistematskog pregleda. Hrvatski Telekom kao društveno odgovoran poslodavac također pruža podršku stvaranju pozitivnih demografskih uvjeta kroz niz dodatnih prava u Kolektivnom ugovoru, poput pomoći rodiljama za drugih 6 mjeseci rodiljinog dopusta u iznosu od 1.200 kuna mjesečno, pomoći za rođenje i/ili posvojenje djeteta u visini od 10.000 kuna, potpore zaposlenicima koji imaju djecu s poteškoćama u razvoju u iznosu od 3.000 kuna bruto godišnje te potpore djeci radnika samohranog roditelja kao i djeci zaposlenika iz obitelji s četvero i više djece u iznosu od 3.000 kuna bruto godišnje.

Još iz kategorije

Developeri ne pristaju na manje plaće jer rade od doma

Developeri ne pristaju na manje plaće jer rade od doma

04.07.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa postavila je više od četiri milijarde ljudi u izolaciju, a stotine milijuna počeli su raditi aktivno na daljinu, što su organizacije prihvatile kao novu stvarnost i nakon vrhunca krize, ali i pokušale iskoristiti kako bi uštedjele. Što se zaposlenima u IT sektoru ne sviđa.

Ružica Gelo pridružila se timu konzultanata tvrtke MKPS

Ružica Gelo pridružila se timu konzultanata tvrtke MKPS

03.07.2020. komentiraj

Tvrtka MKPS osnažila je tim dolaskom Ružice Gelo, stručnjakinje s više od 20 godina profesionalnog iskustva u područjima EU integracija i politika, objavili su iz ove konzultantske tvrtke. Profesionalnu karijeru započela je u hrvatskom Ministarstvu poljoprivrede, gdje je nakon podrške pregovorima o pristupanju Hrvatske Svjetskoj trgovinskoj organizaciji, imenovana za voditeljicu odjela za EU i trgovinsku integraciju.

Prošli mjesec u IT javnim nabavama ugovoreno poslova u vrijednosti 303,13 milijuna kuna

Prošli mjesec u IT javnim nabavama ugovoreno poslova u vrijednosti 303,13 milijuna kuna

03.07.2020. komentiraj

Najnovija analiza Tenderi.hr o stanju na domaćem IT tržištu kada je riječ javnim nabavama pokazuje kako je ukupna vrijednost tendera za koje je sklopljen ugovor u lipnju bila 318,77 milijuna kuna, a ugovoreno je od toga iznosa 303,13 milijuna kuna.