Značaj executive coachinga

Značaj executive coachinga

Foto: Fotolia

Poslovne organizacije zahtijevaju motivirane i učinkovite rukovoditelje kako bi mogle ostati u konkurentnom globalnom tržištu 21. stoljeća. Uloga poslovnog trener je izuzetno značajna, a suvišno je reći kako ona utječe na živote milijuna ljudi.

Primarni zadatak koji je dodijeljen toj poziciji trenera je da se oblikuju vođe koje mogu učinkovito i djelotvorno, s ispravnim skupom vrijednosti, utrti put za rast i razvoj, ne samo poslovne organizacije, nego i svih pojedinaca povezanih s organizacijom.

U poslovnom okruženju, postoje tri glavna oblika poslovnog treniranja:

 • Executive coaching
 • Leadership coaching
 • Corporate coaching

Poslovni treneri su stručnjaci koji trebaju u poslovnom okruženju dati doprinos u svrhu jačanja pozitivne energije i eliminacije negativnosti. Negativnost utječe na produktivnost, osobne i profesionalne ciljeve.

Kod executive coachinga, pristup je puno više individualan i oni zahtijevaju duboko razumijevanje osnovnih razlika između pojedinaca koji rade u timovima. Izvršni treneri pomažu pojedincu da postigne svoje profesionalne ciljeve osiguravajući  uvid u neke od sljedećih aspekata radnog života:

 • Karijera
 • Upravljanje
 • Stručna i međuljudska komunikacija
 • Učinkovito rješavanje sukoba
 • Organizacijske učinkovitosti
 • Strateško razmišljanje
 • Upravljanje karijerom i osobne promjene
 • Team building unutar organizacija

Još iz kategorije

Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

04.07.2020. komentiraj

Fil Rouge Capital je investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investiranje u mlade poduzetnike, startup i scale up tvrtke kao i daljnje afirmiranje lokalnog poduzetničkog ekosistema u Hrvatskoj. Fil Rouge Capital ponosan je objaviti da su prijave za ljetni Akceleratorski program 2020. otvorene do nedjelje 05. srpnja 2020. Do ponoći.

Komunikacija u krizi

Komunikacija u krizi

24.06.2020. komentiraj

Maksimir će se 30. lipnja i 1. srpnja pretvoriti u pravu ljetnu oazu te će na DK Pikniku by Jamnica Botanica okupiti vodeće stručnjake komunikacijske industrije – kako domaće tako i svjetske.

Digitalna transformacija više nije opcija, ona je postala imperativ

Digitalna transformacija više nije opcija, ona je postala imperativ

20.06.2020. komentiraj

Sapphire Now, globalna konferencija koja donosi značajne uvide, vizije, vodstvo i usmjerenje SAP zajednici, s obzirom na situaciju uzrokovanu COVID-19 pandemijom se ove godine nije održala u tradicionalnom „licem u lice“ obliku već je otišla korak dalje i ušla u virtualni svijet. Ovogodišnje izdanje konferencije doživjelo je uzbudljiv zaokret te se u potpunosti održalo u digitalnom obliku pod nazivom Sapphire Now Reimagined. Konferencija koja se svake godine održavala u Orlandu i za koju se tražila kotizacija više, ove godine bila je besplatna svim registriranim korisnicima.