TOP 10 najčešćih grešaka na razgovoru za posao

TOP 10 najčešćih grešaka na razgovoru za posao

Foto: DepositPhotos

Razgovor za posao može biti iznimno stresan, ali ukoliko osoba želi do radnog mjesta, mora biti potpuno spremna na sve. Jer, najbitnije je ostaviti sjajan prvi dojam, druge prilike najčešće nema. Stoga, da biste izbjegli probleme, nemojte napraviti deset najčešćih grešaka. Pa krenimo redom...

1. Nepripremljenost

Osoba koja vodi razgovor odmah će kroz nekoliko jednostavnih pitanja vezanih uz sami posao i tematiku posla otkriti jeste li došli na blef ili ste se uistinu pripremili. Posebno je loše ako na pitanje "Što znate o našoj kompaniji?" pokažete da znate malo ili ništa.

2. Nezainteresiranost

Nitko nije bez grijeha i vjerojatno ne postoji osoba koja na neki razgovor za posao nije išla bez veće želje da posao i dobije. To se vidi, pa ako vam je stalo do zaposlenja, zatomite taj segment.

3. Neodgovarajuća odjeća

Morate izgledati profesionalno, a ne ležerno, time ostavljate dojam odgovorne osobe.

4. Ne nosite piće sa sobom

Zbog nervoze može se piti voda ili sok prije samog razgovora, ali imajte na umu bocu otkloniti dok on traje jer može oduzimati pažnju i pokazati vas u lošijem svjetlu no što jeste.

5. Nedostatak znanja iz životopisa

Možda i najgora greška jer sami ste ga slali i navodno ste sve iz njega iskusili. Pa ako ne znate ono što ste napisali, to je automatski kraj priče.

6. Kašnjenje

Ova greška objedinjuje sve u jednom, neodgovornost, nezainteresiranost, neprofesionalnost...

7. Neprofesionalnost

Žvakanje kaugume, negativni komentari na bivšeg poslodavca... Takvi detalji ostavljaju loš dojam jer prikazuju vas kao problematičnu osobu koja nema poštovanje prema autoritetu i timskom radu.

8. Previše priče

Zaustavite se, koliko god bili nervozni i nemojte previše pričati. Koncentrirajte se samo na ono što vas se pita i nemojte pretjerivati da biste ostavili dobar dojam. Najčešće bude suprotno.

9. Ugasite telefon

Morate pokazati da vam je razgovor za posao najbitnija stvar u tom trenutku.

10. Neslušanje

Ne prekidajte osobu koja vodi razgovor, nemojte zaboraviti odgovoriti na sva pitanja i nemojte zalutati mislima.

Još iz kategorije

Zagrebački inovacijski centar nudi potpore za pripremu i provedbu crowdfunding kampanje za startupe

Zagrebački inovacijski centar nudi potpore za pripremu i provedbu crowdfunding kampanje za startupe

21.09.2018. komentiraj

Zagrebački inovacijski centar (ZICER) u okviru EU projekta CrowdStream provodi pilot akciju kroz koju startupovima i društvenim poduzetnicima pruža podršku u pripremi i provedbi crowdfunding kampanje te poziva na prijavu za ostvarenje potpore u vrijednosti do 15.000 kn.

Objavljeni finalisti petog izdanja natječaja Moj Zaba Start Zagrebačke banke

Objavljeni finalisti petog izdanja natječaja Moj Zaba Start Zagrebačke banke

21.09.2018. komentiraj

U četvrtak su objavljeni finalisti petog izdanja natječaja Moj Zaba Start Zagrebačke banke. Riječ je o natječaju kroz koji banka potiče realizaciju inovativnih ideja i ostvarivanje dostignuća u području znanosti, kulture i društvene odgovornosti. Među prijavljenima je odabrano po deset finalista u tri različita područja - Poduzetništvo, Kultura i znanost te Društvo. Svi oni imaju prilike osvojiti potpore ukupne vrijednosti gotovo milijun kuna, a Zaba će im omogućiti i edukacije te promociju.

Microsoft domaćin regionalnog Virtualnog summita o maloprodajnoj inteligenciji

Microsoft domaćin regionalnog Virtualnog summita o maloprodajnoj inteligenciji

20.09.2018. komentiraj

Microsoft će održati Virtualni summit o maloprodajnoj inteligenciji, koji će okupiti većinu istočnoeuropskih zemalja. Fokus događaja bit će trendovska tema digitalna transformacija kroz koju će tvrtke dobiti uvid kako zadovoljiti očekivanja kupaca, pojačati njihov angažman i afinitete putem diskretnog, personaliziranog pristupa u svim kanalima.