SPONZORIRANO

Direktor EBRD-a i stručnjaci iz Kalifornije dolaze na Adria Summit

Direktor EBRD-a i stručnjaci iz Kalifornije dolaze na Adria Summit

Dok lideri e-trgovine, stručnjaci i inovatori iz cijelog regiona, kao i Europe, s nestrpljenjem iščekuju ovogodišnji Adria Summit, organizatori već intenzivno rade na programu konferencije koja, ove godine osim konferencije o digitalnoj trgovini, postaje i poslovna konferencija. Stručnjaci iz područja financija, tehnologije i poduzetništva susrest će se od do 12. svibnja u hotelima Kempinski Adriatic u Umagu, Hrvatska, i Kempinski Palace u Portorožu, Slovenija, kako bi definirali smjer budućnosti e-trgovine na području Jadrana i šire.

Dva dana inspirativnih rasprava i interaktivnih panela s više od 70 govornika iz Europe i regije obećavaju dubinsku analizu utjecaja krize u IT industriji u SAD-u na regionalno tržište, kao i odgovore na pitanja: trebamo li se bojati umjetne inteligencije i kako je naučiti koristiti u svim poslovnim sferama? Kakva budućnost čeka e-trgovinu? Što se promijenilo u financiranju inovacija? Zašto je ESG važan za poslovanje u 21. stoljeću?... Među govornicima ove godine su:

Matteo Colangeli, regionalni direktor za Zapadni Balkan u Europskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), stoji na čelu ekonomske i inovativne evolucije u regiji. S uspješnom karijerom u investicijskom bankarstvu, savjetovanju i strateškom vođenju, Matteo donosi bogato iskustvo u svoju ulogu. Koristeći rekordne investicije EBRD-a, Matteo želi potaknuti inovacije i rast u jadranskom ekosustavu e-trgovine. On će zajedno sa Stefanom Lazarevićem, predsjednikom Američke gospodarske komore u Srbiji (AmCham), otvoriti ovogodišnju konferenciju.

Prisutnost Stefana Lazarevića, predsjednika Američke gospodarske komore u Srbiji (AmCham) na Adria Summitu 2024 obećava pružiti konkretne savjete za poslovne subjekte koji teže uspjehu u digitalnom dobu, kao i otvoriti nove perspektive za suradnju preko Atlantika.

Izravno iz Palo Alta iz Kalifornije, iz kolevke najvećih svjetskih tehnoloških kompanija, stiže nam Nenad Milanović kao jedan od govornika Adria Summit-a. Nenad je programer i poduzetnik koji je odrastao u Srbiji, koji je osnovao prvu srpsku Unicorn kompaniju.

Unicorn kompanije su one koje dosežu procjenu od milijardu dolara, a da nisu uvrštene na burzu i san su svakog startup projekta. Nenad je danas vlasnik kompanije cake.com koja stoji iza svjetski poznatih digitalnih alata koji olakšavaju svakodnevni rad kao što su Clockify koji je svjetski lider u kategoriji time-tracker alata, Pumble koji pomaže u komunikaciji unutar timova i Plaky koji pomaže korisnicima da planiraju i upravljaju projektima.

Cijenjeni Google certificirani trener i velika zvijezda digitalnog marketinga u regiji, Miroslav Varga donosi jedinstvenu perspektivu na scenu Adria Summita. Sa svojom prezentacijom pod nazivom "We are Neanderthals, flying jet-planes" ("Mi smo neandertalci, koji lete mlaznim avionima"), Miroslav istražuje brzu tehnološku evoluciju koja preoblikuje naš svijet. Kombinirajući humor i konkretne primjere iz stvarnog života, Miroslav istražuje dubok utjecaj tehnologije na ljudsko ponašanje i poslovnu dinamiku. Sudionici mogu očekivati neprocjenjive uvide u iskorištavanje tehnoloških napredaka za inovacije i prilagodbe u digitalnom dobu. Miroslavova sesija će sigurno inspirirati sudionike da prihvate prilike koje donosi tehnološka evolucija.

Kao poznati predavač, pisac i kreativni strateg, Lazar Džamić je autoritet u inovacijama brendova i uključivanju potrošača. U svojoj prezentaciji pod nazivom "Brand shift vibes", Lazar će otkriti kako se u današnjem digitalnom dobu, proces izgradnje brenda pomiče iz tradicionalnog pripovijedanja (Storytelling) ka aktivnom uključivanju i življenju priče (Storydoing i Storyliving), pri čemu će se osvrnuti na primjenu proširene i virtualne stvarnosti (AR/VR) kao ključnog alata za stvaranje imerzivnih iskustava. Džamićeva prezentacija će natjerati sudionike da preispitaju svoj pristup izgradnji brenda i prihvate nove prilike za inovacije i rast.

Vladimir Đukanović donosi bogato iskustvo u financijama i investicijama na svojoj prezentaciji na Adria Summitu 2024. Kao iskusni stručnjak za investicije i autor, Vladimirova sesija pod nazivom "A šta je to investicija?" ima za cilj demistificirati svijet financija za sudionike. Koristeći svoje bogato iskustvo u području portfeljskog trgovanja i privatnih investicija, Vladimir će pružiti korisne savjete za snalaženje kroz kompleksnosti financijskih tržišta. Sudionici mogu očekivati dublje razumijevanje zdravih investicijskih strategija i otkrivanje ključnih elemenata održivog rasta i prosperiteta na Balkanu i šire, a Vladimir je najavio i promociju svoje nove knjige.

Fokusirajući se na specifičnosti startapa u San Franciscu, Vera Kenehan, izvršna direktorica iz Silicijske doline, će podijeliti savjete za prevladavanje početnih izazova i izgradnju uspješnih timova. Sa više od 20 godina iskustva u različitim industrijama, uključujući telekomunikacije, medije, SaaS i venture capital, ona donosi bogatstvo znanja i novu perspektivu. Vera je magistrirala liderstvo i menadžment na Stanfordu i aktivno je mentorirala buduće poduzetnike. Njeno predavanje će sudionicima pružiti uvid u svijet startapa iz prve ruke.

I mnogi drugi...

Kako se početak Adria Summita 2024 bliži, sudionici sigurno mogu očekivati sjajne prezentacije vrhunskih stručnjaka i poslovnih lidera. Od oblikovanja budućnosti ekonomije i e-trgovine do istraživanja tehnološke evolucije i inovacija brendova, svaka prezentacija će pružiti korisne savjete i konkretne strategije za suočavanje s izazovima i mogućnostima digitalnog doba. Cijeli program konferencije pogledajte na web stranici adriasummit.com, gdje se možete i prijaviti za sudjelovanje na Adria Summitu. Vidimo se u Istri.