Sve je u oblacima

Sve je u oblacima

Foto: DepositPhotos

I ove godine Opatija je bila središte jedinstvene AWS konferencije, najveće u našoj široj regiji i na kojoj je prisustvovalo više od 200 IT i poslovnih stručnjaka. Za vrijeme dva dana konferencije, 10. i 11. listopada, grad se pretvorio u središte za cloud tehnologije i prvenstveno AWS servise, diskutiranje o novitetima i tehnološkim naprecima, razmjene iskustava te druženje istomišljenika.

Konferenciju su zajedničkim snagama organizirali Amazon Web Services (AWS), tržišni lider u području cloud computinga, i iOLAP, informatička firma iz Rijeke i AWS-ov Advanced Consulting Partner, koja koristi AWS servise još od davne 2006. godine i pomaže tvrtkama svih veličina iskoristiti prednosti računarstva u oblaku.

Samu konferenciju otvorio je Mark Schwartz, renomirani autor više poslovnih knjiga uspješnica, AWS-ov strateg i evanđelist, koji je u svojoj dugoj profesionalnoj karijeri pomogao mnogim kompanijama s njihovim digitalnim transformacijama i podijelio je s publikom kako računarstvo u oblaku omogućuje kompanijama da postanu agilnije i inovativnije; te Nick Larsen, iOLAP-ov potpredsjednik koji godinama već pomaže vodećim globalnim kompanijama iskoristiti prednosti računarstva u oblaku u svrhu unaprjeđenja poslovanja i rješavanja poslovnih problema na inovativne načine. Kako i sam naziv konferencije govori, oba predavača održala su predavanja na temu inovacija odnosno inovativnosti te podijelila s publikom vlastita iskustva i praktične savjete kako poticati te održati kulturu inoviranja unutar poduzeća svih veličina i kako računarstvo u oblaku može doprinijeti tome.

Nick Larsen, predavač koji već treću godinu za redom predaje kao jedan od glavnih govornika te također aktivno sudjeluje u organizaciji same konferencije, podijelio je s nama par riječi vezano uz konferenciju: "Impresioniran sam Adriatic AWS Innovation Days 2019 konferencijom. Konferencija nastavlja privlačiti vrhunske talente kako predavača, tako i polaznika. Ovogodišnje teme bile su pronicljive i odražavaju nevjerojatnu strast prema AWS servisima koja je prisutna u ovoj regiji. Iskreno se veselim rastu i slanju novih poruka u 2020. godini."

Više o samoj konferenciji rekao nam je i Luka Kladarić, koji je baš na ovoj konferenciji imao premijeru svog novog predavanja 'The Platform is Dead, Long Live the Platform': "Adriatic AWS Innovation Days je, kao i svake godine do sad, bila izvrsno organizirana. S atraktivnim izborom stranih i domaćih predavača uspješno se pozicionira kao referentna AWS konferencija u Hrvatskoj. Veselim se posjetiti ju i iduće godine, kao predavač ili posjetitelj."

Kvalitetnog sadržaja na konferenciji sigurno nije falilo, a osim iOLAP-ovih i AWS-ovih predavača, mogli smo poslušati i regionalne stručnjake poput Dženana Dževlana, DevOps Lead i voditelj AWS korisničke grupe u BiH, Mladena Maravića iz globalno uspješnog Repsly-a, Tomaža Borštnara iz slovenskog Fast Lane-a i Alena Bašića iz zagrebačkog Ingemarka, među ostalima. Panel diskusije u tzv. „Executive tracku“ bavile su se relevantnim temama migracija u cloud i razvoja modernih aplikacija pomoću AWS-ovih servisa, a izazvale su izvanredan interes, zanimanje, a i angažman publike.

Još iz kategorije

Za poduzetnike, 45. godina je nova 25.

Za poduzetnike, 45. godina je nova 25.

12.11.2019. komentiraj

Rasprave o tome je li poduzetništvo “igra” za mlade još uvijek ne prestaju jer dovoljno je vidjeti primjere kao što su Mark Zuckerberg, Evan Spiegel, Elon Musk, Larry Page, Sergey Brin ili Steve Jobs. Naime, svi su postigli uspjeh prije 30. godine. Srećom, nije istina da je stvar u mladosti.

Jeff Bezos: Ovo je najpametnija stvar koju smo napravili u Amazonu

Jeff Bezos: Ovo je najpametnija stvar koju smo napravili u Amazonu

07.11.2019. komentiraj

Najbogatiji čovjek svijeta i osnivač Amazona Jeff Bezos konstantno gleda kako unaprijediti poslovanje, pod čime se misli i na sitnice kao jedna kojom je podigao sami način rada na jednu višu razinu te je iznimno ponosan na taj detalj.

Kreiranje mentalnog sklopa potrebnog za uspjeh

Kreiranje mentalnog sklopa potrebnog za uspjeh

05.11.2019. komentiraj

Mentalni sklop okrenut uspjehu možda je najbitnija stavka poduzetnicima i liderima općenito jer bez pravog usmjerenja u glavi, teško da će u konačnici uopće biti ostvaren željeni uspjeh. Stoga, u nastavku teksta donosimo nekoliko koraka koji pomažu u kreiranju mentalnog sklopa potrebnog za uspjeh.