Sve je u oblacima

Sve je u oblacima

Foto: DepositPhotos

I ove godine Opatija je bila središte jedinstvene AWS konferencije, najveće u našoj široj regiji i na kojoj je prisustvovalo više od 200 IT i poslovnih stručnjaka. Za vrijeme dva dana konferencije, 10. i 11. listopada, grad se pretvorio u središte za cloud tehnologije i prvenstveno AWS servise, diskutiranje o novitetima i tehnološkim naprecima, razmjene iskustava te druženje istomišljenika.

Konferenciju su zajedničkim snagama organizirali Amazon Web Services (AWS), tržišni lider u području cloud computinga, i iOLAP, informatička firma iz Rijeke i AWS-ov Advanced Consulting Partner, koja koristi AWS servise još od davne 2006. godine i pomaže tvrtkama svih veličina iskoristiti prednosti računarstva u oblaku.

Samu konferenciju otvorio je Mark Schwartz, renomirani autor više poslovnih knjiga uspješnica, AWS-ov strateg i evanđelist, koji je u svojoj dugoj profesionalnoj karijeri pomogao mnogim kompanijama s njihovim digitalnim transformacijama i podijelio je s publikom kako računarstvo u oblaku omogućuje kompanijama da postanu agilnije i inovativnije; te Nick Larsen, iOLAP-ov potpredsjednik koji godinama već pomaže vodećim globalnim kompanijama iskoristiti prednosti računarstva u oblaku u svrhu unaprjeđenja poslovanja i rješavanja poslovnih problema na inovativne načine. Kako i sam naziv konferencije govori, oba predavača održala su predavanja na temu inovacija odnosno inovativnosti te podijelila s publikom vlastita iskustva i praktične savjete kako poticati te održati kulturu inoviranja unutar poduzeća svih veličina i kako računarstvo u oblaku može doprinijeti tome.

Nick Larsen, predavač koji već treću godinu za redom predaje kao jedan od glavnih govornika te također aktivno sudjeluje u organizaciji same konferencije, podijelio je s nama par riječi vezano uz konferenciju: "Impresioniran sam Adriatic AWS Innovation Days 2019 konferencijom. Konferencija nastavlja privlačiti vrhunske talente kako predavača, tako i polaznika. Ovogodišnje teme bile su pronicljive i odražavaju nevjerojatnu strast prema AWS servisima koja je prisutna u ovoj regiji. Iskreno se veselim rastu i slanju novih poruka u 2020. godini."

Više o samoj konferenciji rekao nam je i Luka Kladarić, koji je baš na ovoj konferenciji imao premijeru svog novog predavanja 'The Platform is Dead, Long Live the Platform': "Adriatic AWS Innovation Days je, kao i svake godine do sad, bila izvrsno organizirana. S atraktivnim izborom stranih i domaćih predavača uspješno se pozicionira kao referentna AWS konferencija u Hrvatskoj. Veselim se posjetiti ju i iduće godine, kao predavač ili posjetitelj."

Kvalitetnog sadržaja na konferenciji sigurno nije falilo, a osim iOLAP-ovih i AWS-ovih predavača, mogli smo poslušati i regionalne stručnjake poput Dženana Dževlana, DevOps Lead i voditelj AWS korisničke grupe u BiH, Mladena Maravića iz globalno uspješnog Repsly-a, Tomaža Borštnara iz slovenskog Fast Lane-a i Alena Bašića iz zagrebačkog Ingemarka, među ostalima. Panel diskusije u tzv. „Executive tracku“ bavile su se relevantnim temama migracija u cloud i razvoja modernih aplikacija pomoću AWS-ovih servisa, a izazvale su izvanredan interes, zanimanje, a i angažman publike.

Još iz kategorije

Tko su agilni lideri?

Tko su agilni lideri?

28.05.2020. komentiraj

Pojam “agilni lider” sve je češći u današnje vrijeme kad su poduzetnici sve mlađi u prosjeku i kad se tržište ubrzano mijenja pa su kao nikad potrebne i fizičke te mentalne sposobnosti lidera da bi opstajali i nosili se sa svim izazovima koje donosi moderno i nikad povezanije doba.

Važnost komunikacije kod preuzimanja i spajanja kompanija

Važnost komunikacije kod preuzimanja i spajanja kompanija

24.05.2020. komentiraj

Komunikacija brenda mora imati strategiju i smjer, ona oblikuje brend i kreira njegovu reputaciju. Zato će Louise Tingström, savjetnica za strateške i financijske komunikacije na najvišim razinama te glasnogovornica CEO-a UniCredit Grupe, biti gošća novog izdanja DK Talksa u srijedu, 27. svibnja u 15 sati na Facebook stranici Dana komunikacija.

OTP LAB drugu godinu zaredom osvojio prestižnu nagradu za najbolji inovacijski lab u 2020. godini

OTP LAB drugu godinu zaredom osvojio prestižnu nagradu za najbolji inovacijski lab u 2020. godini

13.05.2020. komentiraj

Global Finance Magazin ovom nagradom odaje priznanje centrima za financijske inovacije koji ulažu u razvoj novih načina i koriste inovativne pristupe u svijetu financija kako bi razvili bankarske usluge i proizvode budućnosti. Na prestižnom međunarodnom polju, zajedno s laboratorijima za inovacije 34 globalne korporacije, poput Barclaysa, Boston Consulting Group, Citibank, Commerzbank, PayPal, UBS i Wells Fargo, stručni panel dodijelio je nagradu u kategoriji „Najbolji financijski inovacijski lab“ i to drugu godinu zaredom OTP LAB-u čime je ponovno potvrđena izvrsnost ovog huba.