Što učiniti kada vas šef traži za iskreno mišljenje o njemu?

Što učiniti kada vas šef traži za iskreno mišljenje o njemu?

Foto: DepositPhotos

Moderne kompanije polako uvode ocjenjivanje nadređenih od strane njihovih zaposlenika i pritom traže potpunu iskrenost, ali potrebno je biti iznimno oprezan. Prije ili kasnije svi se nađu u situaciji gdje ih osoba koja im može dati otkaz traži iskreno mišljenje o njima samima, odnosno, poslu koji obavljaju. I što učiniti?

Većina organizacija formalna je u takvim zahtjevima pa budite i vi takvi, pomalo u rukavicama, uz malu zadršku kako ipak ne bi na površinu izbilo svo nezadovoljstvo koje možda jest u vama. No, postoje nadređeni koji doslovno sjednu sa zaposlenikom i odluče porazgovarati oči u oči. To se ne može izbjeći, a teško je i lagati, možda i teže no izreći istinu. Srećom, tako nešto u onim najorganiziranijim kompanijama ipak će biti na volonterskoj bazi pa se svi mogu izvući iz neugodne situacije.

Ako pak nema povlačenja i nadređeni inzistira na iskrenosti, onda morate to obaviti na najbolji mogući način za sebe. Krenite tako da usred razgovora zatražite neku sitnu uslugu, tipa da otiđete ranije s posla ili da se popravi nešto što u radnoj okolini ne radi, bilo da se radi o žarulji ili ormariću. Potom spomenite nešto što vam smeta u ponašanju prema vama, tipa to što vas nadređeni ne zove imenom ili što vam ne govori sve detalje u poslovnom procesu. Ukoliko nadređeni na to reagira pozitivno i odluči pomoći, tad možete bez problema ići dalje jer iskrenost je očito u ovoj priči ono što se traži. Ako je pak reakcija negativna, nemojte ići dalje.

Dakle, računamo li da je iskrenost bila to što se traži, krenite redom. Koncentrirajte se na komunikaciju nadređenog prema svima i ocijenite je iskreno. Također, iznimno je bitno iskreno ocijeniti količinu posla svakog u vašem timu ili odjelu jer često će se netko provlačiti, a netko raditi više bez da nadređeni to vidi ili želi vidjeti. Potom krenite nešto općenitije, a tiče se vijesti koje se pružaju zaposlenima i koliko se to čini ažurno jer često neke od njih stignu prekasno pa prije neugodno nego ugodno iznenade zaposlene...

Još iz kategorije

Kuda idu tvrtke, što nas čeka u budućnosti

Kuda idu tvrtke, što nas čeka u budućnosti

18.10.2019. komentiraj

U kongresnom hotelu Well u Tuhelju 24. i 25. listopada 2019. održat će se prva konferencija na temu organizacijske kulture pod nazivom COMELEON koja će okupiti međunarodne i domaće stručnjake na temu kompleksnosti, organizacije budućnosti i agilnosti.

Jedni od drugih mogu mnogo naučiti u digitalnoj transformaciji

Jedni od drugih mogu mnogo naučiti u digitalnoj transformaciji

17.10.2019. komentiraj

PwC-ovo globalno istraživanje o FinTech-u za 2019. godinu obuhvatilo je više od 500 rukovoditelja iz sektora financijskih usluga (FS) i tehnologije, medija i telekomunikacija (TMT) diljem svijeta kako bi se utvrdilo koji čimbenici će odlučiti tko su pobjednici, a tko gubitnici utrke za razvoj i ostvarenje koristi od poslovnih modela temeljenih na FinTech-u.

Otvoren laboratorij za znanost o podatcima u prometu i logistici

Otvoren laboratorij za znanost o podatcima u prometu i logistici

16.10.2019. komentiraj

Na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu (FPZ) svečano je otvoren novi zajednički Laboratorij za znanost o podatcima u prometu i logistici kojim Ericsson Nikola Tesla i FPZ nastavljaju uspješnu dugogodišnju znanstveno-istraživačku, razvojnu i obrazovnu suradnju. Događanju na fakultetu koji ove godine slavi 35. godišnjicu postojanja, uz podpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Republike Hrvatske Davora Božinovića, prisustvovao je i prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga te tim vodećih stučnjaka za ovo područje iz Ericssona Nikole Tesle.