Što je SWOT analiza?

Što je SWOT analiza?

Foto: Fotolia

Poslovni plan se na jednostavan način može izvesti korištenjem SWOT analize, alata za strateško planiranje pomoću kojeg organizacije mogu preciznije odrediti snage i slabosti u svom poslovanju, što je pak iznimno bitno na kratke te posebno duge staze.

Sama skraćenica označava snage (S - strenghts), slabosti (W - weaknesses), prilike (O - opportunities) i prijetnje (T - threats). Analiza nije samo floskula, riječ je uistinu o jednom ključnih alata, vrlo je važan i preporučljiv kod donošenja svih strateških odluka, primjerice otvaranja nove kompanije, lansiranja novog proizvoda, prestrukturiranja organizacije, nastupa na novom tržištu... Može se primijeniti na bilo kojem području i zato je vrlo česta u uporabi.

Također, Eric Kessler je u "Enciklopediji teorije upravljanja" (eng. Encyclopedia of Management Theory) napisao je da "kompanije koje redovito analiziraju snage, slabosti, prilike i prijetnje imaju 60 posto više šansi za preživljavanje od onih koje to nemaju". Već po tome je praktički sve jasno. Ali, idemo u još detalja...

Snage se određuju tako da odredite unutarnje čimbenike koji mogu pozitivno utjecati na postizanje poslovnih ciljeva. To je onaj dio poslovanja u kojem imamo ekspertize, bolji smo od konkurencije, i predstavlja važnu stratešku prednost.

Slabosti su pak sva područja na kojima bismo se trebali poboljšati i ona na kojima bismo mogli u budućnosti imati probleme. Primjeri su slabosti nedostatak određenih vještina, nedostatak reputacije, loša kvaliteta proizvoda, manjak zaposlenih, manjak sredstava za financiranje osnovnih sredstava...

Prilike su dio analize koji se odnosi na elemente izvan našeg utjecaja, međutim imaju pozitivan utjecaj na našu izvedbu ili će se dogoditi u vanjskom okruženju u bliskoj budućnosti. To mogu biti novi tržišni trendovi, osjetne promjene i odnose na političke, ekonomske, socijalne, ekološke, demografske, tehnološke, vladine, pravne i konkurentske trendove. No, treba biti pažljiv, sve to mogu biti i prijetnje.

Dakle, one se odnose na sve ono što utječe ili može utjecati na poslovanje tvrtke i nije vezano za unutarnje čimbenike.

Još iz kategorije

Tko je turist budućnosti i kako ga privući na odmor baš u Hrvatsku?

Tko je turist budućnosti i kako ga privući na odmor baš u Hrvatsku?

25.05.2022.

Godišnji odmor u Svemiru danas još uvijek zvuči kao znanstvena fantastika za sve one koji nisu super bogati. No, velika je vjerojatnost da će takva putovanja postati sve učestalija i uobičajenija. Tko su turisti budućnosti, kako će birati lokacije za odmor i što možemo već danas učiniti kako bismo postali poželjna destinacija u budućnosti?

LeverUP Consulting: Dva dana tjedno u uredu, ostalo od kuće

LeverUP Consulting: Dva dana tjedno u uredu, ostalo od kuće

24.05.2022.

Od samih početaka poslovanja u tvrtki LeverUP Consulting prakticiramo hibridni model rada. Organizacija radnog vremena ostaje u rukama samih zaposlenika.

Fokus na iskustvo zaposlenika rezultira većim prihodima

Fokus na iskustvo zaposlenika rezultira većim prihodima

23.05.2022.

Istraživanja su pokazala poveznicu između iskustva zaposlenika (EX) i korisnika (CX), kao i njihov utjecaj na ubrzani rast. Ali, može li se brojkama iskazati koliki točno utjecaj na rast ima povećani fokus na iskustvo zaposlenih?