Sedam koraka za uspješno pregovaranje

Sedam koraka za uspješno pregovaranje

Foto: Fotolia

Poslovni svijet je surov sam po sebi, a ako ste u njemu kao poslodavac i imate pod sobom ljude, obveze, odgovornost napredovati kako bi cjelina bila na potrebnoj razini da se razvija na dugestaze... daleko je surovije! U svemu tome posebno je bitno znati pregovarati, u apsolutno svakoj situaciji.

Bilo da se radi o zaposlenima koji nešto traže ili vi tražite od njih, bilo da se radi o dobavljačima, bilo da se radi o klijentima, korisnicima. Pregovaranje je ono na čemu se sve temelji jer određuje u kojem smjeru će se razvijati to što radite ili planirate raditi. A da biste to napravili kako treba, držite se sljedećih sedam koraka:

1. Znajte što je potrebno i što trebate

Prije početka pregovora, educirajte se o tematici kako ne biste bili nespremni. Ali i zato što možete otkriti gdje su prednosti za vas, kojima biste bolje ispunili interese. Dakle, dobro pogledajte koje su potrebe, ali i što točno vi trebate. Odbacite nepotrebno i izvucite maksimalnu korist. Naravno, ne pod cijenu narušavanja odnosa jer dugoročno to može štetiti.

2. Proračun i restrikcije

Ne treba posebno naglašavati ovaj korak, ali ima onih koji premaše proračun pa se kasnije love za glavu. Odredite unaprijed koliko mislite potrošiti na određeni segment poslovanja i ne prelazite granicu.

3. Istraživanje kao domaća zadaća

Dobro proučite stranu s kojom pregovarate kako biste bili što spremniji. Slično kao kod prvog koraka, ali ovdje je bitno šire istraživanje jer za pretpostaviti je da će se s drugom stranom surađivati i nakon pregovora.

4. Integritet

Nemojte pretjerivati, izvucite korist, ali nemojte si narušavati integritet. Odvagnite kad je u redu popustiti.

5. Zajednički interes, zajednička korist

Fokus pregovora jest pronaći ravnotežu, da obje strane budu zadovoljne. Nikad to nemojte zaboraviti.

6. Usklađivanje

Ako i vidite da vam nešto nije od koristi, žrtvujte to kako biste izvukli nešto što je možda od većeg značaja.

7. Situacija u kojoj svi pobjeđuju

Kad postignete tako nešto, napravili ste sjajan posao jer nikome se niste zamjerili, niste si naštetili, dapače. Tome treba težiti.

Još iz kategorije

Može li pametni ured povećati i produktivnost vaših zaposlenika?

Može li pametni ured povećati i produktivnost vaših zaposlenika?

10.12.2018. komentiraj

Lideri IT odjela u manjim, srednjim i većim kompanijama morali bi se koristiti upravo dostupnom tehnologijom, uz dodatak ljudskih vještina, kako bi poboljšali produktivnost te brže i efikasnije postigli zacrtane ciljeve. Kako to ostvariti savjetuje pet svjetskih stručnjaka na IT području, odnosno, rukovodećim pozicija neke od kompanija.

Digitalni projekti za školarce u Algebri

Digitalni projekti za školarce u Algebri

30.11.2018. komentiraj

Algebrina Digitalna akademija, program digitalnog obrazovanja djece koji je ove školske godine ušao u treću godinu provedbe, uvodi mogućnost projektnog pohađanja nastave. Na svih 50 lokacija na kojima se provodi djeca mogu sudjelovati u programu po projektnom principu.

Budućnost je u paralelnom razvoju digitalne i kreativne inteligencije

Budućnost je u paralelnom razvoju digitalne i kreativne inteligencije

28.11.2018. komentiraj

Budućnost je digitalna, no potrebno je istovremeno snažno razvijati i neke druge vještine. Koje? Vještine budućnosti. Vještine koje je najteže naći na tržištu rada. To su one vještine koje ne mogu izvoditi strojevi: problem-solving vještine, kreativnost i inovativnost, prilagodljivost, vodstvo, emocionalna inteligencija.a