Sedam koraka za uspješno pregovaranje

Sedam koraka za uspješno pregovaranje

Foto: Fotolia

Poslovni svijet je surov sam po sebi, a ako ste u njemu kao poslodavac i imate pod sobom ljude, obveze, odgovornost napredovati kako bi cjelina bila na potrebnoj razini da se razvija na dugestaze... daleko je surovije! U svemu tome posebno je bitno znati pregovarati, u apsolutno svakoj situaciji.

Bilo da se radi o zaposlenima koji nešto traže ili vi tražite od njih, bilo da se radi o dobavljačima, bilo da se radi o klijentima, korisnicima. Pregovaranje je ono na čemu se sve temelji jer određuje u kojem smjeru će se razvijati to što radite ili planirate raditi. A da biste to napravili kako treba, držite se sljedećih sedam koraka:

1. Znajte što je potrebno i što trebate

Prije početka pregovora, educirajte se o tematici kako ne biste bili nespremni. Ali i zato što možete otkriti gdje su prednosti za vas, kojima biste bolje ispunili interese. Dakle, dobro pogledajte koje su potrebe, ali i što točno vi trebate. Odbacite nepotrebno i izvucite maksimalnu korist. Naravno, ne pod cijenu narušavanja odnosa jer dugoročno to može štetiti.

2. Proračun i restrikcije

Ne treba posebno naglašavati ovaj korak, ali ima onih koji premaše proračun pa se kasnije love za glavu. Odredite unaprijed koliko mislite potrošiti na određeni segment poslovanja i ne prelazite granicu.

3. Istraživanje kao domaća zadaća

Dobro proučite stranu s kojom pregovarate kako biste bili što spremniji. Slično kao kod prvog koraka, ali ovdje je bitno šire istraživanje jer za pretpostaviti je da će se s drugom stranom surađivati i nakon pregovora.

4. Integritet

Nemojte pretjerivati, izvucite korist, ali nemojte si narušavati integritet. Odvagnite kad je u redu popustiti.

5. Zajednički interes, zajednička korist

Fokus pregovora jest pronaći ravnotežu, da obje strane budu zadovoljne. Nikad to nemojte zaboraviti.

6. Usklađivanje

Ako i vidite da vam nešto nije od koristi, žrtvujte to kako biste izvukli nešto što je možda od većeg značaja.

7. Situacija u kojoj svi pobjeđuju

Kad postignete tako nešto, napravili ste sjajan posao jer nikome se niste zamjerili, niste si naštetili, dapače. Tome treba težiti.

Još iz kategorije

Benefiti i dodaci nisu nužno i efektivan način za zadržavanje zaposlenika

Benefiti i dodaci nisu nužno i efektivan način za zadržavanje zaposlenika

16.10.2018. komentiraj

Istraživanje koje je u proljeće ove godine objavio Robert Half pokazalo je da 64 posto zaposlenika na višim pozicijama najuspješnijih kompanija svijeta smatra da je korisno svakih nekoliko godina promijeniti posao, što je sve te uspješne kompanije dovelo u vrlo nezgodnu situaciju. Naime, iako se nagađalo da je stanje stvari takvo, nije bilo potvrđeno tako konkretnom brojkom.

Četiri najteža problema direktora s kojima se susreću, a to nisu očekivali

Četiri najteža problema direktora s kojima se susreću, a to nisu očekivali

10.10.2018. komentiraj

Izvršni direktori (CEO) uvijek će drage volje otkriti s kojim se sve izazovima susreću i kako ih rješavaju, ali malo toga će se moći pročitati o razlikama s kojima se susreću po pitanju očekivanja i realnosti. Upravo o tome odlučio je pisati Victor Lipman, svjestan da su ti detalji ono što može izazvati broje probleme, ako se CEO ne postavi na adekvatan način.

Otvoren Startup Factory predakceleracijski program

Otvoren Startup Factory predakceleracijski program

10.10.2018. komentiraj

U Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER-u) jučer je predstavljeno 18 timova sudionika treće generacije Startup Factory predakceleracijskog programa. Riječ je o timovima koji će svoje inovativne visokotehnološke ideje razvijati kroz intenzivnu edukaciju i vodstvo vrhunskih mentora te poticajnu ZICER-ovu infrastrukturu. Bogat i pomno osmišljen program s provedbom započinje danas, a predstavljene timove mimo programa očekuju brojna druženja s domaćim i stranim startup ekspertima.