Poduzetnik iz kućnog naslonjača – zamke i opasnosti

Poduzetnik iz kućnog naslonjača – zamke i opasnosti

Foto: Shutterstock

Tko ne sanja o tome da vodi svoj privatan business iz topline doma, po mogućnosti u papučama i pidžami. Polako se dižete iz kreveta, obavite higijenu, pojedete doručak, popijete kavicu, rastegnete se, pročitate najnovije vijesti i krenete oko 08h na posao. Do 12h obavite sve što ste trebali, pojedete ručak i zatim se dalje bacite na posao.

Do 18h radite u šestoj brzini i polagano se prebacujete u „ler“. Vrijeme je da odlazak u teretanu ili na gradski bazen da se opustite, a kada se vratite čeka vas obitelj i lagana večera. Prije spavanja napravite plan za sutra i uz topli kakao utonete u san. Ovo je idealan scenarij kako bi trebao izgledati vremenski raspored kada radite od doma, no često to nije tako. Evo zamki i opasnosti koje vrebaju:

1. Disciplina

Ako nemate disciplinu oko obavljanja svih gore navedenih stvari, onda vam se loše piše. Ne možete spavati do 10h, pogledati reprizu Zvjezdanih staza oko podneva, poslati dva maila i spavati do 15h jer je danas neka „opaka južina“. Morate biti disciplinirani i pridržavati se nekog rasporeda u vašem životu jer bi se mogli suočiti s kaosom i stresnim situacijama u poslu.

2. Financijsko upravljanje

Pazite kako trošite novac poduzeća. To NIJE vaš novac - zapamtite to. Trošite novac poduzeća da podmirite svoje obveze, isplatite plaće, kada pokrećete neki projekt i slično. Sa tim novcem ne idete na skupa putovanja, ne jedete u luksuznim restoranima itd.

3. Upravljanje vremenom

Morate znati upravljati vremenom, tj. imajte tjedni planer u koji ćete zapisivati što sve morate napraviti i u kojem roku. Izdvojite vrijeme za odmor i obitelj jer morate imati ravnotežu.

4. Ustrajnost

Najvažnija stvar u poduzetništvu je ustrajnost – uz sreću, naravno. Dajte sve od sebe, budite ustrajni u onome što radite i nemojte da vas početni neuspjesi pokolebaju.

Još iz kategorije

Prosječan investitor u startupe ima 43 godine, više od 2/3 su muškarci

Prosječan investitor u startupe ima 43 godine, više od 2/3 su muškarci

26.03.2019. komentiraj

Početak rada prve Akademije za poslovne anđele u Hrvatskoj obilježen je na Veleučilištu VERN inauguracijom programa koji je pokrenula organizacija Keymont Ventures uz partnersku podršku Impact Huba Zagreb, PricewaterhouseCoopersa Hrvatska i Veleučilišta VERN.

Dva predavanja za studente o razvoju softvera

Dva predavanja za studente o razvoju softvera

26.03.2019. komentiraj

Krajem ovog i početkom sljedećeg mjeseca u Zagrebu će se održati dva predavanja za studente o ulasku u svijet razvoja softvera. Edukacije će se održati u sklopu najvećeg studentskog natjecanja u izradi web i mobilnih aplikacija App Start Contest.

Otvorene prijave za program Social Impact Award Hrvatska

Otvorene prijave za program Social Impact Award Hrvatska

13.03.2019. komentiraj

ACT Grupa je u Zagrebačkom inovacijskom centru – ZICER javnosti predstavila program Social Impact Award Hrvatska i otvorila prijave za sudjelovanje. Social Impact Award program pokrenut je 2009. godine od strane Impact Hub Vienna, u partnerstvu sa Zakladom Erste i Vienna University of Economics and Business. Fokus ovog programa je na mladima od 14-30 godina starosti koji su voljni pridonijeti radu na društvenoj promjeni i biti dio razvoja društvenog poduzetništva u svijetu. Program se danas provodi u više od 20 zemalja Europe, Azije i Afrike te obuhvaća više od 8.000 studenata i mladih godišnje.