Poduzetnik iz kućnog naslonjača – zamke i opasnosti

Poduzetnik iz kućnog naslonjača – zamke i opasnosti

Foto: Shutterstock

Tko ne sanja o tome da vodi svoj privatan business iz topline doma, po mogućnosti u papučama i pidžami. Polako se dižete iz kreveta, obavite higijenu, pojedete doručak, popijete kavicu, rastegnete se, pročitate najnovije vijesti i krenete oko 08h na posao. Do 12h obavite sve što ste trebali, pojedete ručak i zatim se dalje bacite na posao.

Do 18h radite u šestoj brzini i polagano se prebacujete u „ler“. Vrijeme je da odlazak u teretanu ili na gradski bazen da se opustite, a kada se vratite čeka vas obitelj i lagana večera. Prije spavanja napravite plan za sutra i uz topli kakao utonete u san. Ovo je idealan scenarij kako bi trebao izgledati vremenski raspored kada radite od doma, no često to nije tako. Evo zamki i opasnosti koje vrebaju:

1. Disciplina

Ako nemate disciplinu oko obavljanja svih gore navedenih stvari, onda vam se loše piše. Ne možete spavati do 10h, pogledati reprizu Zvjezdanih staza oko podneva, poslati dva maila i spavati do 15h jer je danas neka „opaka južina“. Morate biti disciplinirani i pridržavati se nekog rasporeda u vašem životu jer bi se mogli suočiti s kaosom i stresnim situacijama u poslu.

2. Financijsko upravljanje

Pazite kako trošite novac poduzeća. To NIJE vaš novac - zapamtite to. Trošite novac poduzeća da podmirite svoje obveze, isplatite plaće, kada pokrećete neki projekt i slično. Sa tim novcem ne idete na skupa putovanja, ne jedete u luksuznim restoranima itd.

3. Upravljanje vremenom

Morate znati upravljati vremenom, tj. imajte tjedni planer u koji ćete zapisivati što sve morate napraviti i u kojem roku. Izdvojite vrijeme za odmor i obitelj jer morate imati ravnotežu.

4. Ustrajnost

Najvažnija stvar u poduzetništvu je ustrajnost – uz sreću, naravno. Dajte sve od sebe, budite ustrajni u onome što radite i nemojte da vas početni neuspjesi pokolebaju.

Još iz kategorije

Kupci na prvom mjestu

Kupci na prvom mjestu

16.06.2019. komentiraj

U studenom ove godine održat će se 10. konferencija SUPERPRODAVAČ te se dodijeliti nagrade najboljima, B2B Superprodavač godine, o čemu smo razgovarali sa Sandrom Mihelčić koja je i pokrenula ovu nagradu i konferenciju.

Kako odgajati djecu u digitalnom dobu?

Kako odgajati djecu u digitalnom dobu?

12.06.2019. komentiraj

Dolaskom ljetnih vrućina bliži se i kratka stanka po pitanju raznih događaja iz ICT svijeta. Nakon godišnjih odmora, u rujnu slijedi novi val zanimljivih konferencija i srodnih događanja, a među njima se ističe Weekend Media Festival. Ovogodišnje izdanje WMF-a održat će od 19. do 22. rujna u Rovinju.

5 podmuklih načina na koji vas dizajn ureda čini manje produktivnim

5 podmuklih načina na koji vas dizajn ureda čini manje produktivnim

11.06.2019. komentiraj

Nedostatak koncentracije na poslu česta je pojava i pojavljuje se iz vrlo jednostavnih razloga, koji se mogu riješiti bez previše stresa te na taj način zapravo poboljšati produktivnost. Stoga, nastavku ovog teksta donijet ćemo pet najčešćih razloga za dekoncentraciju i kako ih se riješiti.