Nije grijeh raditi greške

Nije grijeh raditi greške

Foto: Fotolia

Nije grijeh raditi greške, ali je grijeh ako stalno ponavljate jedne te iste greške u poslovanju. Nevjerojatno je koliko veliki broj ljudi radi jedne te iste greške i jednostavno se ne mogu otarasiti svojih navika koje su uzrok tome. Lijenost i nemarnost u poslu dovodi do toga da kasnimo kada su rokovi u pitanju i onda nastane panika i kaos u glavi i uredu.

Ima onih koji se saberu i odluče poraditi na sebi pa više ne ostavljaju stvari za sutra nego ih naprave unaprijed i više nisu izloženi stresu i pritiscima. Kada radimo sve na brzinu i počnemo „fušati“, onda se događa najviše grešaka. Naprimjer, autor ovog teksta naručio je pizzu sa morskim plodovima i gledao pizza majstore kako je pripremaju.

Bila je gužva u restoranu, konobari su vršili pritisak na pekače pizza, svađali su se menadžeri i dostavljači pizza, bacali su se sastojci kako se god stiglo - bez nekog reda. Cilj je bio izbaciti što prije pizzu van pred gosta, a kvaliteta je u potpunosti zanemarena. Krajnji rezultat je bila pizza frutti di mare bez morskih plodova i vraćanje proizvoda vlasniku pizzerije koji se ispričao i kao zamjenu ponudio drugu pizzu.

Nažalost, na taj način se gubi kredibilitet u poslovanju...i gosti. Političari i država su nam uvijek krivi za sve, ali ponekada treba pogledati i u vlastito dvorište. Treba se zapitati kako se odnosimo prema poslu, da li smo naučili na vlastitim greškama, koju pouku možemo izvući iz svega toga i kako će se te greške manifestirati na naš posao ako ih nastavimo raditi.

Zapisujte greške koje radite, napravite plan kako ćete ih učinkovito izbjeći i svaki put se nagradite kada uspijete. Teško je mijenjati navike i svi mi to jako dobro znamo. Ali, barem pokušajte, dajte sve od sebe i vidjeti ćete veliku promjenu....

Još iz kategorije

Generacija Z i budućnost rada i zabave

Generacija Z i budućnost rada i zabave

15.09.2020. komentiraj

Vremena se mijenjaju brže nego ikad prije, a s njima i potrebe zaposlenika. Traže bolje uvjete, ali glasnije i odlučnije, a ako ih ne dobiju otići će od poslodavca, što se nekad činilo nezamislivo i kontraproduktivno, no posljednjih je godina iznimno uspješan alat u stvaranju okruženja koje je adekvatno radnom mjestu i atmosferi.

Kako startupi vide budućnost s radom na daljinu

Kako startupi vide budućnost s radom na daljinu

09.09.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa kreirala je novu stvarnost na svim razinama, pa i onima koje se tiču poslovanja. Dok se već na našem portalu naveliko spominjalo kako raditi na daljinu, kojim se alatima služiti i kako ostati mentalno jak za tako nešto, vrijeme je da se spomene i kakvu budućnost imaju startupi u jeku ove krize.

Da bi postali što efektivniji lider, ponovite ove 3 fraze svaki dan

Da bi postali što efektivniji lider, ponovite ove 3 fraze svaki dan

05.09.2020. komentiraj

Rezultati su važni jer najčešće su jedina relevantna mjerna jedinica uspjeha neke organizacije. I upravo zato je ključna stavka, ili bolje rečeno osoba, ona na samom vrhu - lider.