Nije grijeh raditi greške

Nije grijeh raditi greške

Foto: Fotolia

Nije grijeh raditi greške, ali je grijeh ako stalno ponavljate jedne te iste greške u poslovanju. Nevjerojatno je koliko veliki broj ljudi radi jedne te iste greške i jednostavno se ne mogu otarasiti svojih navika koje su uzrok tome. Lijenost i nemarnost u poslu dovodi do toga da kasnimo kada su rokovi u pitanju i onda nastane panika i kaos u glavi i uredu.

Ima onih koji se saberu i odluče poraditi na sebi pa više ne ostavljaju stvari za sutra nego ih naprave unaprijed i više nisu izloženi stresu i pritiscima. Kada radimo sve na brzinu i počnemo „fušati“, onda se događa najviše grešaka. Naprimjer, autor ovog teksta naručio je pizzu sa morskim plodovima i gledao pizza majstore kako je pripremaju.

Bila je gužva u restoranu, konobari su vršili pritisak na pekače pizza, svađali su se menadžeri i dostavljači pizza, bacali su se sastojci kako se god stiglo - bez nekog reda. Cilj je bio izbaciti što prije pizzu van pred gosta, a kvaliteta je u potpunosti zanemarena. Krajnji rezultat je bila pizza frutti di mare bez morskih plodova i vraćanje proizvoda vlasniku pizzerije koji se ispričao i kao zamjenu ponudio drugu pizzu.

Nažalost, na taj način se gubi kredibilitet u poslovanju...i gosti. Političari i država su nam uvijek krivi za sve, ali ponekada treba pogledati i u vlastito dvorište. Treba se zapitati kako se odnosimo prema poslu, da li smo naučili na vlastitim greškama, koju pouku možemo izvući iz svega toga i kako će se te greške manifestirati na naš posao ako ih nastavimo raditi.

Zapisujte greške koje radite, napravite plan kako ćete ih učinkovito izbjeći i svaki put se nagradite kada uspijete. Teško je mijenjati navike i svi mi to jako dobro znamo. Ali, barem pokušajte, dajte sve od sebe i vidjeti ćete veliku promjenu....

Još iz kategorije

Poduzetnici konstantno moraju raditi na vlastitom redizajnu

Poduzetnici konstantno moraju raditi na vlastitom redizajnu

24.01.2020. komentiraj

Poduzetnici konstantno moraju biti u pokretu i konstantno se moraju nanovo izgrađivati jer status quo može označiti njihov krah. Takav pritisak nešto je s čime se samo najbolji mogu nositi jer nikad ne prestaje, posebno u današnjem ubrzanom vremenu. Zato, treba osluškivati tržište, tražiti načine kako se pozicionirati i napraviti iskorak.

Kultura poslovanja u radnoj okolini

Kultura poslovanja u radnoj okolini

20.01.2020. komentiraj

Promjena posla nikad nije laka, ali kad se na nju odlučite, izrazito je bitno biti svjestan u kakvo radno okruženje dolazite. U suprotnom biste mogli vrlo brzo otići ili tražiti novu poziciju unutar kolektiva. Srećom, tako nešto moguće je promijeniti. Ne uvijek, ali moguće je.

Vrijeme je da prilagodite marketing strategije

Vrijeme je da prilagodite marketing strategije

17.01.2020. komentiraj

Kompanije su dugi niz godina demografske informacije tretirale kao najrelevantnije pri oglašavanju i oslanjali su se na njih kad god je trebalo “targetirati” određenu skupinu ljudi. No, to više ne vrijedi i vrijeme je da se kompanije prilagode takvoj stvarnosti jer će u suprotnom bacati novac u vjetar.