Može li pametni ured povećati i produktivnost vaših zaposlenika?

Može li pametni ured povećati i produktivnost vaših zaposlenika?

Foto: Shutterstock

Lideri IT odjela u manjim, srednjim i većim kompanijama morali bi se koristiti upravo dostupnom tehnologijom, uz dodatak ljudskih vještina, kako bi poboljšali produktivnost te brže i efikasnije postigli zacrtane ciljeve. Kako to ostvariti savjetuje pet svjetskih stručnjaka na IT području, odnosno, rukovodećim pozicija neke od kompanija.

Riječ je o J. P. Gownder iz Forrestera, Mattu Ballantineu koji se bavi savjetovanjem informacijskih direktora (CIO), Philu Lewisu iz Bodena, Daveu Lounsburyju iz The Open Group te digitalnm savjetniku Andrewu Marksu. Svi oni tvrde da je bitno načiniti "pametne urede", a kako do toga, navode u pet koraka.

1. Koncentrirajte se na produktivnost zaposlenih

Mnogo se vremena potrošilo da bi bila stvorena atmosfera rada u kojoj zaposleni rade i dok su u pokretu ili kod kuće, ali manje je vremena potrošeno izvući maksimum u samom uredu. Stoga, napraviti tzv. pametni ured čini se najboljim rješenjem, a podrazumijeva touch zaslone velikih formata kao Microsoft Surface Hub ili Prysm, glasom kontrolirane pametne asistente kao Amazonova Alexa for Business, korištenje virtualne i proširene stvarnosti kao što nude Microsoftov HoloLens ili HTC-ov Vive Pro...

U principu, što više inteligentnih alata se koristi, to je bolje i efikasnost će svakako biti na višim razinama jer će se rad automatizirati i bit će više vremena za istinske probleme.

2. Tražite vrijednost u kreativnim eksperimentima

Do njih se dolazi ako zaposleni nisu sputani, a trenutno jesu jer iako se potiče BYOD (Bring Your Own Device) situacija u kojoj se donose vlastiti uređaji na posao, činjenica jest da unutar samih kompanija postoje firewalli koji sputavaju sve "strano" od interakcije s radnom okolinom, čime BYOD postaje suvišan. Ako bi se to promijenilo, kreativnost i esfikasnost bi porasli jer bi ljudi više eksperimentirali.

3. Proširite trenutne kapacitete kako biste razvili pametnije radno okruženje

Male stvari mogu pomoći, od aplikacija za narudžbu hrane do ulaska u urede uz pomoć pametnih telefona. Bitno je iskoristiti svaki dio ureda na adekvatan način, posebno u smjeru boljeg osjećaja ugode zaposlenih. Ako im je svakodnevica olakšana, bolje će raditi. Stoga, ulažite u pametne urede, isplati se.

4. Uvjerite se da su sustavi i usluge interoperabilni

Internet stvari (IoT) donosi promjene i to će se osjetiti u poslovnom okruženju, gdje će na raspolaganju biti pametna svjetla, zvučnici, hladnjaci, termometri... Sve to mora biti funkcionalno i u skladu sa sustavom, ne smije imati "rupe" preko kojih bi došlo do "upada" u sustav i mora pomagati u poslu, ne komplicirati.

5. Oprezno s podacima kojima nadgledate ponašanje zaposlenih

Nadgledati efikasnost i navike zaposlenih je u redu, ali treba paziti da im se ne narušava privatnost, što često odgovorni u pametnim uredima zaboravljaju. Stoga, oprez!

Još iz kategorije

Otvorene prijave za program Social Impact Award Hrvatska

Otvorene prijave za program Social Impact Award Hrvatska

13.03.2019. komentiraj

ACT Grupa je u Zagrebačkom inovacijskom centru – ZICER javnosti predstavila program Social Impact Award Hrvatska i otvorila prijave za sudjelovanje. Social Impact Award program pokrenut je 2009. godine od strane Impact Hub Vienna, u partnerstvu sa Zakladom Erste i Vienna University of Economics and Business. Fokus ovog programa je na mladima od 14-30 godina starosti koji su voljni pridonijeti radu na društvenoj promjeni i biti dio razvoja društvenog poduzetništva u svijetu. Program se danas provodi u više od 20 zemalja Europe, Azije i Afrike te obuhvaća više od 8.000 studenata i mladih godišnje.

Schneider Electric pokrenuo natjecanje Go Green in the City 2019.

Schneider Electric pokrenuo natjecanje Go Green in the City 2019.

04.03.2019. komentiraj

Schneider Electric pokrenuo je Go Green in the City 2019., godišnje globalno natjecanje za studente s ciljem pronalaženja smjelih zamisli i inovativnih rješenja za pametnije, energetski učinkovitije i održive gradove.

5 koraka kako osigurati pažnju na prezentaciji

5 koraka kako osigurati pažnju na prezentaciji

26.02.2019. komentiraj

Prezentacijske vještine nešto su što treba usavršiti i vježbati konstantno. Neki se rađaju komunikativniji, s više karizme i talenta, ali nitko ne može bez vježbe stići do savršenstva, situacije u kojoj ih se sluša od prve do posljednje riječi. Ukoliko želite biti takav, imati pozornost cijele prostorije, tad u nastavku teksta dobro pročitajte pet koraka o načinima prezentiranja koji će vam osigurati pažnju.