Koji su trenutno vrući, a koji hladni trendovi u IT edukaciji

Koji su trenutno vrući, a koji hladni trendovi u IT edukaciji

Foto: DepositPhotos

Svijet informatičkih tehnologija konstantno se mijenja i potrebno je biti u toku kako situacija ne bi postala neprepoznatljiva. Zato, uvijek je bitno znati što je u trendu, a što više nije. Na taj način lakše se postaviti i to se ne odnosi samo na poslodavce već i zaposlenike. Stoga, donosimo sedam trendova i sedam onih koji to više nisu pa ih polako treba odbacivati.

1. Trend: Učenje na licu mjesta; Nije trend: Tradicionalna testiranja

Moderno doba donijelo je i ubrzane procese, a oni sugeriraju da zaposlenici uče dok god rade i to kroz posao. Stvari se konstantno mijenjaju i ukoliko novi zaposlenik pokaže zavidne sposobnosti u novoj okolini, na licu mjesta, snalazit će se odlično i s novim tehnologijama ili promjenama u samom načinu obavljanja posla. Usput, dok se uči, potencijalni zaposlenik radi, tako da nema zastoja.

Sukladno tome, iz trenda ispadaju tradicionalna testiranja, koja oduzimaju vrijeme i nisu jasan pokazatelj onoga što zaposlenik može ili ne može. Također, testiranja ne doprinose poslu, služe kao temelj da bi se krenulo obaviti posao, što oduzima resurse.

2. Trend: Personalizirani trening; Nije trend: Linearni trening

Ukoliko nadležna osoba postavi posebnu vrstu treninga za zaposlenika i liši ga učenja nepotrebnih stvari i područja, tad se može mnogo postići uz manje potrošenog vremena.

Istovremeno, linearni trening uči ponavljanju, a to u tehnološkoj industriji nije dobro jer potrebno je često i improvizirati. Uz to, gubi se previše vremena u klasičnom učenju svega, pa i onoga što potencijalnom zaposleniku ne treba.

3. Trend: Usvajanje osnova; Nije trend: Fokusiranje isključivo na vještine

Najčešće nije bitno usvajati nove tehnologije nego koncepte koje svi znaju. Na taj način kompletno okruženje ide prema naprijed, bez zastoja. Zato je bitno znati osnove u samom radu, koliko god se činile apsurdne ili banalne.

To znači da se na taj način dobiva svestrani zaposlenik, što sugerira da nije potrebno usvajati isključivo vještine iz svog područja, a da "rupe" popunjava netko drugi. Gubi se vrijeme bez ikakve potrebe.

4. Trend: Hibridno učenje; Nije trend: Učenje u posebnom prostoru

Neki ljudi bolje uče u virtualnom prostoru, kad mogu gledati što im je rečeno online i istraživati, a neki bolje kad je osoba koja ih uči ispred njih. Najbolje je miješati jedno i drugo, napraviti svojevrsni hibrid koncepta.

Samim time, forsirati učenje oči u oči nema smisla, gubi se vrijeme i ne izvlači se maksimum iz sviju.

5. Trend: Konstantno učenje; Nije trend: Godišnji seminari

Kao što je rečeno, IT se mijenja iz dana u dan, zbog čega treba učiti svakodnevno, to je najbolje rješenje za održati naprednu organizaciju, ali i uspješnu organizaciju.

Upravo zato je besmisleno jednom godišnje gledati što se događa pa ovlaš usvajati promjene i novitete.

6. Trend: Paziti na najbolje; Nije trend: Teorija bez prakse

Mladi zaposlenici željni učenja često svojevoljno prate ono što im u tom trenutku nije posao i to treba poticati, takve treba zadržati jer je to praktičniji način nego dovoditi nove ljude, koji se tek moraju upoznati s radnom okolinom.

Također, učenje mora biti istovremeno teorija i praksa, ali trenutno je prečest slučaj da se radi na teoriji, a praksu se pritom zapostavi.

7. Trend: Strojno učenje i umjetna inteligencija; Nije trend: Virtualna i proširena stvarnost

Ovo ne treba posebno objašnjavati, u svijetu su strojno učenje i umjetna inteligencija u velikom uzletu, dok su virtualna i proširena stvarnost ipak ostali kratkih rukava. Dakle, pametnije je ulagati i učiti ono što je aktualnije i profitabilnije.

Još iz kategorije

Kako Jeff Bezos otkriva dobre ideje

Kako Jeff Bezos otkriva dobre ideje

25.05.2019. komentiraj

Jeff Bezos najbogatiji je čovjek na svijetu s procijenjenim ukupnim bogatstvom od jednog bilijuna američkih dolara, što nitko prije njega u povijesti čovječanstva nije uspio zabilježiti. Naravno, osnivač Amazona i Blue Origina te vlasnik Washington Posta nije mogao dogurati do takve situacije bez određenih vještina koje su ga izdvajale od drugih, brojnih konkurenata.

Algebra poziva tvrtke da prijave ekipe na MBA natjecanje „Leadership Talent Tournament“

Algebra poziva tvrtke da prijave ekipe na MBA natjecanje „Leadership Talent Tournament“

21.05.2019. komentiraj

Nakon prošlogodišnjeg, iznimno uspješnog natjecanja menadžera u organizaciji Algebrinog MBA programa, Visoko učilište Algebra najavljuje ovogodišnje izdanje u sklopu kojeg sadašnji i budući lideri imaju priliku dokazati svoje potencijale poslovnog upravljanja. Prijave su besplatne dok je vrijednost nagradnog fonda viša od 200.000 kuna, što će finalisti moći iskoristiti za e-Leadership MBA studij, Mini MBA program ili specijalizirane poslovne module koje provode Algebra i Kelley School of Business Sveučilišta u Indiani, SAD. Zainteresirane ekipe trebaju požuriti s prijavom za Leadership Talent Tournament jer je ova prilika otvorena samo do 1. lipnja.

10 stvari koje bogati rade da održe i povećaju bogatsvo

10 stvari koje bogati rade da održe i povećaju bogatsvo

20.05.2019. komentiraj

Obogatiti se nije lako, a jako teško može biti i ostati bogat jer samo jedan krivi potez i ostali ste bez svega. Ali, naravno da postoje savjeti i za to kako održati bogatstvo, nisu oni koji imaju novca škrtarili na njima pa vam ovdje donosimo njih deset koji su njima omogućili da ne izgube novac, odnosno, da ga ili održavaju ili povećavaju.