Koji su trenutno vrući, a koji hladni trendovi u IT edukaciji

Koji su trenutno vrući, a koji hladni trendovi u IT edukaciji

Foto: DepositPhotos

Svijet informatičkih tehnologija konstantno se mijenja i potrebno je biti u toku kako situacija ne bi postala neprepoznatljiva. Zato, uvijek je bitno znati što je u trendu, a što više nije. Na taj način lakše se postaviti i to se ne odnosi samo na poslodavce već i zaposlenike. Stoga, donosimo sedam trendova i sedam onih koji to više nisu pa ih polako treba odbacivati.

1. Trend: Učenje na licu mjesta; Nije trend: Tradicionalna testiranja

Moderno doba donijelo je i ubrzane procese, a oni sugeriraju da zaposlenici uče dok god rade i to kroz posao. Stvari se konstantno mijenjaju i ukoliko novi zaposlenik pokaže zavidne sposobnosti u novoj okolini, na licu mjesta, snalazit će se odlično i s novim tehnologijama ili promjenama u samom načinu obavljanja posla. Usput, dok se uči, potencijalni zaposlenik radi, tako da nema zastoja.

Sukladno tome, iz trenda ispadaju tradicionalna testiranja, koja oduzimaju vrijeme i nisu jasan pokazatelj onoga što zaposlenik može ili ne može. Također, testiranja ne doprinose poslu, služe kao temelj da bi se krenulo obaviti posao, što oduzima resurse.

2. Trend: Personalizirani trening; Nije trend: Linearni trening

Ukoliko nadležna osoba postavi posebnu vrstu treninga za zaposlenika i liši ga učenja nepotrebnih stvari i područja, tad se može mnogo postići uz manje potrošenog vremena.

Istovremeno, linearni trening uči ponavljanju, a to u tehnološkoj industriji nije dobro jer potrebno je često i improvizirati. Uz to, gubi se previše vremena u klasičnom učenju svega, pa i onoga što potencijalnom zaposleniku ne treba.

3. Trend: Usvajanje osnova; Nije trend: Fokusiranje isključivo na vještine

Najčešće nije bitno usvajati nove tehnologije nego koncepte koje svi znaju. Na taj način kompletno okruženje ide prema naprijed, bez zastoja. Zato je bitno znati osnove u samom radu, koliko god se činile apsurdne ili banalne.

To znači da se na taj način dobiva svestrani zaposlenik, što sugerira da nije potrebno usvajati isključivo vještine iz svog područja, a da "rupe" popunjava netko drugi. Gubi se vrijeme bez ikakve potrebe.

4. Trend: Hibridno učenje; Nije trend: Učenje u posebnom prostoru

Neki ljudi bolje uče u virtualnom prostoru, kad mogu gledati što im je rečeno online i istraživati, a neki bolje kad je osoba koja ih uči ispred njih. Najbolje je miješati jedno i drugo, napraviti svojevrsni hibrid koncepta.

Samim time, forsirati učenje oči u oči nema smisla, gubi se vrijeme i ne izvlači se maksimum iz sviju.

5. Trend: Konstantno učenje; Nije trend: Godišnji seminari

Kao što je rečeno, IT se mijenja iz dana u dan, zbog čega treba učiti svakodnevno, to je najbolje rješenje za održati naprednu organizaciju, ali i uspješnu organizaciju.

Upravo zato je besmisleno jednom godišnje gledati što se događa pa ovlaš usvajati promjene i novitete.

6. Trend: Paziti na najbolje; Nije trend: Teorija bez prakse

Mladi zaposlenici željni učenja često svojevoljno prate ono što im u tom trenutku nije posao i to treba poticati, takve treba zadržati jer je to praktičniji način nego dovoditi nove ljude, koji se tek moraju upoznati s radnom okolinom.

Također, učenje mora biti istovremeno teorija i praksa, ali trenutno je prečest slučaj da se radi na teoriji, a praksu se pritom zapostavi.

7. Trend: Strojno učenje i umjetna inteligencija; Nije trend: Virtualna i proširena stvarnost

Ovo ne treba posebno objašnjavati, u svijetu su strojno učenje i umjetna inteligencija u velikom uzletu, dok su virtualna i proširena stvarnost ipak ostali kratkih rukava. Dakle, pametnije je ulagati i učiti ono što je aktualnije i profitabilnije.

Još iz kategorije

Otvorene prijave za program Social Impact Award Hrvatska

Otvorene prijave za program Social Impact Award Hrvatska

13.03.2019. komentiraj

ACT Grupa je u Zagrebačkom inovacijskom centru – ZICER javnosti predstavila program Social Impact Award Hrvatska i otvorila prijave za sudjelovanje. Social Impact Award program pokrenut je 2009. godine od strane Impact Hub Vienna, u partnerstvu sa Zakladom Erste i Vienna University of Economics and Business. Fokus ovog programa je na mladima od 14-30 godina starosti koji su voljni pridonijeti radu na društvenoj promjeni i biti dio razvoja društvenog poduzetništva u svijetu. Program se danas provodi u više od 20 zemalja Europe, Azije i Afrike te obuhvaća više od 8.000 studenata i mladih godišnje.

Schneider Electric pokrenuo natjecanje Go Green in the City 2019.

Schneider Electric pokrenuo natjecanje Go Green in the City 2019.

04.03.2019. komentiraj

Schneider Electric pokrenuo je Go Green in the City 2019., godišnje globalno natjecanje za studente s ciljem pronalaženja smjelih zamisli i inovativnih rješenja za pametnije, energetski učinkovitije i održive gradove.

5 koraka kako osigurati pažnju na prezentaciji

5 koraka kako osigurati pažnju na prezentaciji

26.02.2019. komentiraj

Prezentacijske vještine nešto su što treba usavršiti i vježbati konstantno. Neki se rađaju komunikativniji, s više karizme i talenta, ali nitko ne može bez vježbe stići do savršenstva, situacije u kojoj ih se sluša od prve do posljednje riječi. Ukoliko želite biti takav, imati pozornost cijele prostorije, tad u nastavku teksta dobro pročitajte pet koraka o načinima prezentiranja koji će vam osigurati pažnju.