8 osnovnih kvaliteta koje definiraju dobro vodstvo

8 osnovnih kvaliteta koje definiraju dobro vodstvo

Foto: DepositPhotos

Istraživanja pokazuju da se lideri kompanija diljem svijeta nalaze u krizi jer čak trećina zaposlenih ne vjeruje u njihovo rukovodstvo, a to je situacija koja se mora promijeniti ukoliko postoji želja za ostvarenjem zacrtanih ciljeva pri poslovanju. Naravno, rješenja postoje.

Loopring Foundation nudi osam koraka kako se to može postići poprilično lako te garantira pozitivne rezultate vrlo brzo. Kako god, ne škodi isprobati njihove prijedloge

1. Iskreni entuzijazam

Kad su lideri kompanije, ali i raznih timova u kompaniji, entuzijastični to se osjeti. Ne može se glumiti i to zaposleni cijene. Tako nešto ih vodi prema naprijed. Primjerice, zaposleni u SpaceX Elona Muska u više su navrata navodili da je istinski pokretač napretka to što je on kao lider iznimno entuzijastičan i predan cilju, što je svima bio motiv "gurati" naprijed.

2. Integritet

Bilo da kao lider dajete komplimente zaposlenima, vrednujete njihov rad, dajete pozitivnu kritiku, hvalite dobro obavljen posao... na pravom ste tragu imati ispod sebe ljude koji su zadovoljni, ali i doživljavaju vas kao autoritet, istinskog lidera! Ako pak samo kritizirate, ne dajete priznanja za dobar posao i svojim primjerom činite suprotno od onoga što tražite, gubite integritet, a time i padate u očima zaposlenima.

3. Sjajne komunikacijske vještine

Ovaj dio mora imati svaki lider, možda je i najbitniji detalj pa ukoliko niste najvještiji, morate vježbati. Uz pravi govor podiže se motivacija, jasno daju do znanja ciljevi i održava prisnost sa zaposlenima.

4. Odanost

Svaki prati lider zna da je odanost ključ svega. Ukoliko je zaposlenik odan, ostat će uz vas i kad stigne bolja ponuda, zažmirit će na jedno oko ukoliko nastanu neki problemi i uvijek će pružiti maksimum kad je najpotrebnije. Da biste imali takvu situaciju uvijek morate biti na raspolaganju svojim ljudima.

5. Odlučnost

Potezi koje vuku lideri tiču se kompanije i ako se osjeti neka neodlučnost, gubi se povjerenje. Čak ako lider i pogriješi, mora priznati grešku i odlučno ponuditi nova rješenja. Naravno, sve u dogovoru s ljudima ispod sebe, čije se mišljenje vrednuje i na temelju kojeg odluke donose.

6. Sposobnost upravljanja

Prečesto se griješi na način da upravljanje nekim timom, odjelom pa i kompanijom pripada ljudima koji su dobri u svom poslu. To ne mora biti ključna prednost, jer svakako je bitnija ona vezana uz samu sposobnost upravljanja. Steve Jobs nije znao mnogo o programiranju i raznim tehničkim detaljima, ali znao je upravljati ljudima i voditi ih prema cilju. Svakako ne bi jednak efekt imao tehničkim znanjem potkovaniji Steve Wozniak.

7. Osposobljavanje

Dobar lider ima povjerenja u vlastite sposobnosti osposobljavanja ljudi, što je iznimno bitno jer kako se ljude nauči, takvi će biti. Također, učenjem ljudi novim stvarima u radu kompanije daje im se do znanja da postoji vjera u njihove sposobnosti.

8. Karizma

Ona se ne može naučiti, ali istinski lideri je imaju. Osjeti se i u toj situaciji povlači za sobom mnoge stvari, od povjerenja, odanosti, motivaciji... Zato i jest posljednji korak, jer s njim se ipak treba roditi.

Još iz kategorije

Benefiti i dodaci nisu nužno i efektivan način za zadržavanje zaposlenika

Benefiti i dodaci nisu nužno i efektivan način za zadržavanje zaposlenika

16.10.2018. komentiraj

Istraživanje koje je u proljeće ove godine objavio Robert Half pokazalo je da 64 posto zaposlenika na višim pozicijama najuspješnijih kompanija svijeta smatra da je korisno svakih nekoliko godina promijeniti posao, što je sve te uspješne kompanije dovelo u vrlo nezgodnu situaciju. Naime, iako se nagađalo da je stanje stvari takvo, nije bilo potvrđeno tako konkretnom brojkom.

Četiri najteža problema direktora s kojima se susreću, a to nisu očekivali

Četiri najteža problema direktora s kojima se susreću, a to nisu očekivali

10.10.2018. komentiraj

Izvršni direktori (CEO) uvijek će drage volje otkriti s kojim se sve izazovima susreću i kako ih rješavaju, ali malo toga će se moći pročitati o razlikama s kojima se susreću po pitanju očekivanja i realnosti. Upravo o tome odlučio je pisati Victor Lipman, svjestan da su ti detalji ono što može izazvati broje probleme, ako se CEO ne postavi na adekvatan način.

Otvoren Startup Factory predakceleracijski program

Otvoren Startup Factory predakceleracijski program

10.10.2018. komentiraj

U Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER-u) jučer je predstavljeno 18 timova sudionika treće generacije Startup Factory predakceleracijskog programa. Riječ je o timovima koji će svoje inovativne visokotehnološke ideje razvijati kroz intenzivnu edukaciju i vodstvo vrhunskih mentora te poticajnu ZICER-ovu infrastrukturu. Bogat i pomno osmišljen program s provedbom započinje danas, a predstavljene timove mimo programa očekuju brojna druženja s domaćim i stranim startup ekspertima.