5 podmuklih načina na koji vas dizajn ureda čini manje produktivnim

5 podmuklih načina na koji vas dizajn ureda čini manje produktivnim

Foto: Fotolia

Nedostatak koncentracije na poslu česta je pojava i pojavljuje se iz vrlo jednostavnih razloga, koji se mogu riješiti bez previše stresa te na taj način zapravo poboljšati produktivnost. Stoga, nastavku ovog teksta donijet ćemo pet najčešćih razloga za dekoncentraciju i kako ih se riješiti.

1. Ustajali zrak koji udišete

U većim poslovnim prostorima ovo je česta pojava. No, nije tako rijetka ni u manjima, posebno zimi. Svi prozori su zatvoreni, mnogo je ljudi, mnogo je kretanja i zrak postane nepodnošljiv bez da ste toga često svjesni jer ste dio prostorije. Počne vam se spavati, samim time oslabi vam koncentracije i općenito kognitivne sposobnosti. Dakle, sve što treba učiniti je otvoriti prozor ili vrata, omogućiti protok svježeg zraka i vrlo brzo osjetit ćete porast energije u vama.

2. Nedostantna svjetlost

Još jedan problem koji se pojavljuje u radnom prostoru, posebno ako rasvjeta nije dobro postavljena, jednostavno ne radi ili se ne koristi iz nekog razloga. Polumrak će utjecati na vaše oči, naprezat će se i samim time dolazit će do umaranja. Omogućavanje protoka svjetla prema vašem radnom mjestu preporodit će vas.

3. Kolege s kojima sjedite

S kim si takav si... U ovom slučaju to itekako vrijedi jer ako je kolega nepristojan i nekulturan, naći ćete se u situaciji da ste i vi takvi. Ako je šutljiv, šutjet ćete i vi, ako ne može prestati pričati, pričat ćete i vi. Zato, a ovo se odnosi prvenstveno na lidere, zaposlenike treba rasporediti ciljano. Pratite rad zaposlenika i postavite ih tako da budu unutar radijusa od sedam metara od osobe koja najbolje radi. Prema istraživanjima koje je proveo Harvard na 2000 zaposlenika prije tri godine, to poboljšava produktivnost svih zaposlenih za oko 15 posto.

4. Temperatura prostorije

Nekima je hladno, nekima prevruće... Ovo je najčešći predmet rasprave u organizacijama i najteža je stavka na ovom popisu za riješiti jer iako preporuka stručnjaka jest održavati temperaturu na 20 do 25 stupnjeva, što se smatra idealnim, teško da će se svi složiti i s time. A ako se ne slože, nastat će prigovaranje, koje narušava atmosferu.

5. Biljke

Vrlo jednostavno, biljke ponažu koncentrirati se i poželjno je imati ih na radnom stolu ili u blizini. Djeluju smirujuće, opuštaju oči, ali i cijelo tijelo i podižu raspoloženje osobama koje su im u blizini. Samim time, podiže im se i produktivnost.

Još iz kategorije

Što nove generacije traže na radnom mjestu

Što nove generacije traže na radnom mjestu

14.08.2019. komentiraj

Vremena se mijenjaju brže nego ikad prije, a s njima i potrebe zaposlenika. Traže bolje uvjete, ali glasnije i odlučnije, a ako ih ne dobiju otići će od poslodavca, što se nekad činilo nezamislivo i kontraproduktivno, no posljednjih je godina iznimno uspješan alat u stvaranju okruženja koje je adekvatno radnom mjestu i atmosferi.

Umjetnost raspravljanja – neka frcaju iskre

Umjetnost raspravljanja – neka frcaju iskre

23.07.2019. komentiraj

Stručnjakinje iz poslovnog sveučilišta WU Executive Academy identificirale su četiri razloga zašto svaka tvrtka treba imati otvorenu kulturu sukoba.  Jedan od razloga je što se nove ideje ne mogu pojaviti ako ne postoji otvoreno okruženje u kojem je svima dopušteno govoriti ono što misle. Astrid Kleinhanns-Rollé i Helga Pattart-Drexler pronašle su način da raspravljaju na otvoren i pristupačan način.

Learning Disruption naglasio važnost kontinuirane edukacije zaposlenika svih razina i ulaganje u soft skills

Learning Disruption naglasio važnost kontinuirane edukacije zaposlenika svih razina i ulaganje u soft skills

04.07.2019. komentiraj

Renomirani predavači i stručnjaci koji su prenijeli inozemni i hrvatski know how, dinamičan panel o utjecaju učenja na poslovanje i interaktivne radionice obilježile su prvu regionalnu konferenciju o digitalnom učenju u poslovnom okruženju. Learning Disruption 2019 okupila je više od 160 sudionika, a njezin najveći doprinos jest da taj što su se na jednom mjestu uspjeli okupiti gotovo svi ključni profesionalci koji se u organizacijama bave učenjem i razvojem.