5 savjeta za rad od kuće

5 savjeta za rad od kuće

Foto: DepositPhotos

Svjetska kriza izazvana koronavirusom, epidemija koja je ugrozila gospodarstvo donijela je novu paradigmu i prisilila kompanije na rad od kuće. Iako će se mnogima činiti jednostavno rad od kuće će biti veliki izazov iz nekoliko razloga. Kompanije i pojedinci moraju odgovoriti na te izazove i upravo ćemo vam u ovom tekstu dati možda neke od korisnih smjernica kako se organizirati za rad od kuće.

S obzirom na cijelu situaciju vrlo je važno da zajedno sa svojim poslodavcem stvorite i adekvatan set softverskih alata za komunikaciju na daljinu, održavanje radne i timske atmosfere. Analize stručnjaka koji proučavaju rad na daljinu kao fenomen koji nam je donijela tehnologija preporučuju da unutar tima, ali i s vašim pretpostavljenima stvorite okruženje povećane komunikacije uz pomoć tehnologije i da uvedete mini kolegije ujutro na početku radnog dana, ali i na kraju radnog dana.

Najbolje je to obaviti nekim od videokonferencijskih alata kako biste se međusobno i vidjeli jer mnogima će ostanak kod kuće predstavljati i problem jer ljudi su socijalna bića koja vole i žele osobni kontakt. Družite se i sa svojim ukućanima ovo je izvanredna situacija i uobičajena pravila za rad od kuće ne vrijede.

Također, bitno je imati na umu pet važnih detalja kako ne biste psihički patili, a samim time i kako ne bi patio posao koji obavljate na daljinu. U nastavku teksta donosimo tih pet detalja.

1.Postavite osobne ciljeve

Ako radite od kuće, morate se tjerati na neke stvari, da ne "zalutate" mislima. Odredite koliko vremena ćete nešto raditi, koliko će vam biti pauza i obavite te zadatke koje postavite.

2. Budite prisutni

Teško je održavati komunikaciju na daljinu, zato provjeravajte sve kanale za komunikaciju redovito. Ili, jednostavno, imajte namještene notifikacije tako da ispuštaju zvuk i da iskaču kao pop up, kako ne biste propustili bilo što.

3. Nosite cipele

Tako ostaje dojam kao da ste otišli na posao i onima kojima treba konstantno podsjećanje, to će biti iznimno korisno.

4. Hodajte

Uzmite si vremena i prošećite, to je dobro za razbristriti um, ali i dobro je za zdravlje.

5. Poseban prostor

Probajte osigurati prostor u kojem ne spavate kao onaj u kojem ćete raditi, čisto da napravite vizualnu promjenu te si ostavite dojam odvajanja privatnog od poslovnog.

Još iz kategorije

Kako izbor oblaka prilagoditi poslovanju

Kako izbor oblaka prilagoditi poslovanju

21.10.2020. komentiraj

Razmišljanje o prebacivanju informacijskih sustava u cloud kod većine korisnika i dalje stvara nedoumice. Kolokacija, privatni oblak, javni oblak, hibridno okruženje modeli su koji stoje na raspolaganju korisnicima. Svaki od navedenih modela za korisnike ima određenih prednosti.

KOMENTAR: Rezultati pod utjecajem krize, ali i cijelo tržište

KOMENTAR: Rezultati pod utjecajem krize, ali i cijelo tržište

20.10.2020. komentiraj

Bilo je za očekivati da će rezultati biti pod utjecajem krize, treći kvartal je pokazao prvo pravo stanje zbog tog virusa. A četvrti kvartal mogao biti i gori. I dok čekamo rezultate Hrvatskog Telekoma, jer Tele2 nećemo vidjeti do godišnjih rezultata, jasno je da se A1 Hrvatska našao na udaru krize. Neki će reći puno, neki će reći malo, a realno očekivan pad prihoda i dobiti i na kvartalnoj i devetomjesečnoj razini.

Još malo u pričanju priča – II dio

Još malo u pričanju priča – II dio

20.10.2020. komentiraj

U prvom djelu priče o pričanju priča pozabavio sam se osnovnim postulatima oko pričanja priče gdje sam pojasnio što veliku priču čini velikom te kako odabrati pravu priču za ispričati. U ovom djelu ću zaroniti malo dublje te pojasniti gdje možete pronaći velike priče, odnosno kako ih tražiti te koja struktura priče bi bila idealna za pričanje priča u prodaji.