Popularna Nokijina igra Zmija dolazi i na Facebook

Popularna Nokijina igra Zmija dolazi i na Facebook

Tvrtka HMD Global, vlasnik brenda Nokia, objavila je kako uskoro stiže nova verzija kultne igre s mobitela Zmija. Ona je nadograđena mogućnostima proširene stvarnosti uz pomoć filtera za kameru Snake Mask i Snake Real World.

Ljubitelji igre će, zahvaljujući novim tehnološkim rješenjima, sada moći postati zmija koja gricka jabuke. Filter Snake Mask koristi novu tehnologiju proširene stvarnosti koju omogućuje Facebook, a Zmiju približava najširoj mogućnoj publici. Filter Snake Mask koristi prednju kameru pametnih telefona te reagira na gibanje lica igrača i time im omogućava da se pretvore u zmiju, dok filter Snake Real World aktivira stražnju kameru.

Komičar i YouTuber Matt Keck, čovjek koji je snimio viralni video „I'm a Snake“, prvi je testirao Zmiju na Facebook kameri.  Matt ponovno ima viralni hit koji je ovaj put nastao uz filter Snake Mask. Novim efektima kamere pristupa se putem Facebook kamere i dostupni su univerzalno, i na Androidu i na iOS-u.

Još iz kategorije

Google Chrome uveo podršku za Windows 10 notifikacije

Google Chrome uveo podršku za Windows 10 notifikacije

21.08.2018. komentiraj

Alphabet i Microsoft nemaju baš najbolji odnos, što se može zaključiti po tome da nećete u Windows Store naći Googleove usluge ili alate. Ali, bez obzira na to, Chrome 68 je dobio novitet koji se tiče Windows 10 i zasad u njemu može uživati oko 50 posto Chrome korisnika diljem svijeta.

Još loših vijesti za kriptovalute, otrkivena velika manipulacija tržištem

Još loših vijesti za kriptovalute, otrkivena velika manipulacija tržištem

14.08.2018. komentiraj

Svijet kriptovaluta svako malo potrese neka loša vijest i to je teret koji ih sprečava da postanu popularne u širem smislu, ali i da ih se počne češće koristiti kao sredstvo plaćanja u trgovinama svih tipova. Posljednja takva loša vijest je ona o grupaciji koja je manipulirala tržištem te ostvarila zaradu od 825 milijuna američkih dolara u samo prvih šest mjeseci ove godine.

Novi Wi-Fi napad razbija WPA2 lozinke bez puno muke

Novi Wi-Fi napad razbija WPA2 lozinke bez puno muke

13.08.2018. komentiraj

Stručnjak Jesn „Atom“ Steube, koji radi na novom Wi-Fi standardu WPA3 (Wi-Fi Protected Access 3), slučajno je otkrio sigurnosne propuste u standardima WPA i WPA2, zbog kojih bi mnogi korisnici mogli imati probleme. Odnosno, sad više neće jer nadležni su odmah počeli raditi na tome da ih „zakrpaju“ pa da se potencijalna opasnost ukloni.