Popularna Nokijina igra Zmija dolazi i na Facebook

Popularna Nokijina igra Zmija dolazi i na Facebook

Tvrtka HMD Global, vlasnik brenda Nokia, objavila je kako uskoro stiže nova verzija kultne igre s mobitela Zmija. Ona je nadograđena mogućnostima proširene stvarnosti uz pomoć filtera za kameru Snake Mask i Snake Real World.

Ljubitelji igre će, zahvaljujući novim tehnološkim rješenjima, sada moći postati zmija koja gricka jabuke. Filter Snake Mask koristi novu tehnologiju proširene stvarnosti koju omogućuje Facebook, a Zmiju približava najširoj mogućnoj publici. Filter Snake Mask koristi prednju kameru pametnih telefona te reagira na gibanje lica igrača i time im omogućava da se pretvore u zmiju, dok filter Snake Real World aktivira stražnju kameru.

Komičar i YouTuber Matt Keck, čovjek koji je snimio viralni video „I'm a Snake“, prvi je testirao Zmiju na Facebook kameri.  Matt ponovno ima viralni hit koji je ovaj put nastao uz filter Snake Mask. Novim efektima kamere pristupa se putem Facebook kamere i dostupni su univerzalno, i na Androidu i na iOS-u.

Još iz kategorije

MySpace izgubio 12 godina korisničkog sadržaja, uključujući i 50 milijuna pjesama

MySpace izgubio 12 godina korisničkog sadržaja, uključujući i 50 milijuna pjesama

21.03.2019. komentiraj

MySpace je s početkom 21. stoljeća bio hit društvena mreža i okupljao je glazbenike, najčešće amatere, na jednom mjestu kako bi dijelili svoj rad sa svima koji su zainteresirani. No, baza svih tih pjesama vrlo je vjerojatno potpuno izgubljena. U vjetar odlazi 12 godina i oko 50 milijuna glazbenih djela!

Google najavio Chrome Lite Pages

Google najavio Chrome Lite Pages

20.03.2019. komentiraj

Google ja najavio novu mogućnost pod nazivom Lite Pages, kojima se namjerava ubrzati “podizanje” HTTPS stranica na uređajima s Android mobilnim operativnim sustavom i Chrome internetskim preglednikom.

Potrošači se odriču tradicionalnih oblika praćenja zabavnih i medijskih sadržaja

Potrošači se odriču tradicionalnih oblika praćenja zabavnih i medijskih sadržaja

19.03.2019. komentiraj

Potrošači sve više koriste digitalnu tehnologiju, i to ne samo za kupnju. Primjerice, u tijeku je revolucija u načinu na koji potrošači pristupaju zabavnim i medijskim sadržajima. Trideset i osam posto globalnih potrošača streama zabavni sadržaj najmanje jednom dnevno, a među potrošačima Generacije Z, više od 50 % prestaje pristupati zabavnim sadržajima na tradicionalan način, kablovima (tzv. cord-cutting).