Kako tinejdžeri provode svoje vrijeme online

Kako tinejdžeri provode svoje vrijeme online

Foto: DepositPhotos

Milenijalci su dočekali na “krivoj nozi” industriju i nije im se znala na vrijeme prilagoditi pa se tranzicija odvijala poprilično klimavo, što je situacija koju si nitko ne želi ponovno dopustiti. Zato se generaciju Z prati od samih početaka na adekvatan način i prepoznavaju navike koje postoje među njom.

Stoga, da bi se bolje shvatilo na koji način su spojeni i kako stvari funkcioniraju kod generacije rođene u vrijeme kad su mobilni uređaji, a vrlo brzo i pametni telefoni, bili nešto potpuno normalno i rašireno, eMarketer je napravio istraživanje o tome koje sve uređuje posjeduju ovisno o dobnim skupinama. Riječ je o Sjedinjenim Američkim Državama.

Pa se tako može vidjeti da djeca od šest do deset godina starosti već koriste apsolutno sve. Njih 31 posto posjeduje pametni telefon, njih 34,2 posto računalo, njih 61,6 posto tablet i njih 34,5 posto neku od igraćih konzola. Tek njih 13 posto ništa od navedenog ne posjeduje.

Kad se radi o dobrnoj skupini od 11 do 13 godina, tad je situacija po pitanju posjedovanja nekog od tih uređaja još izraženija. Naime, smao 3,1 posto djece te dobi nema nijedan od navedenih uređaja, njih čak 73 posto ima pametni telefon, njih 57,8 posto računalo, njih 54,4 posto tablet i njih 44,4 posto neku od igraćih konzola.

Tinejdžeri su pak po pitanju posjedovanja ipak uvjerljivo dominantni kroz ovo istraživanje. Riječ je o dobnoj skupini od 14 do 18 godina i svega njih 2,3 posto nema nijedan od navedenih uređaja. Njih 91 posto ima pametni telefon, njih 71,6 posto ima računalo, njih 54,1 posto tablet i njih 43,2 posto igraću konzolu. Zanimljivo, upravo po pitanju konzola i tableta situacija ne ovisi o godinama u smislu da što je dobna skupina starija, to veći postotak posjeduje te uređaj. Zapravo je obrnuto.

Iznimno je zanimljiv i podatak o vremenu koje provode dnevno online. Pritom je riječ samo o dobnoj skupini od 13 do 17 godina i može se vidjeti da je pravilno raspoređen taj period. Njih 17 posto provodi više od četiri sata dnevno online, njih 12 posto između tri i četiri sata, njih 16 posto između dva i tri sata, njih 16 posto između jednog i dva sata, a njih 38 posto manje od jednog sata. Dakle, brojke nisu očekivano visoke po pitanju vremena koje provode online, što znači da roditelji čine dobar posao u limitiranju tog vremena.

Dakle, mediji, oglašivači, proizvođači... naučili su mnogo na primjeru milenijalaca i već kroz ovo istraživanje mogu jasnije shvatiti načine na koji se obraćati generaciji Z, kao i proizvode koje im treba nuditi. Odnosno, platforme koje im treba nuditi.

Još iz kategorije

Spotify konačno maknuo limit od 10.000 pjesama po korisničkom računu

Spotify konačno maknuo limit od 10.000 pjesama po korisničkom računu

04.06.2020. komentiraj

Glazbeni streaming servis Spotify dozvoljavao je dosad preuzimanje i čuvanje do 10.000 pjesama po korisničkom računu na do pet uređaja, ali taj nelogični limit napokon je podignut u smislu da ga više nema, pretplatnici mogu neometano preuzimati, čuvati i preslagivati pjesme na koje god načine žele. I u količini kojoj žele.

Internet preglednik Brave omogućio kriptirane video pozive

Internet preglednik Brave omogućio kriptirane video pozive

03.06.2020. komentiraj

Brave, internetski preglednik otvorenog koda, čija je značajke blokiranje oglasa prilikom surfanja, kao novost u ponudi ima mogućnost kriptiranih videopoziva. Iako se pandemija koronavirusa primirila pa ova mogućnost dolazi malo prekasno, jasno da će imati vjernu publiku.

Zoom Meeting pretplatnicima nudi jaču enkripciju video poziva

Zoom Meeting pretplatnicima nudi jaču enkripciju video poziva

03.06.2020. komentiraj

Zoom aplikacija za videokonferencijske pozive kritizirana je ponajprije zbog manjka sigurnosti i zbog toga su je brojne organizacije diljem svijeta zabranile, zajedno s kompletnim vladama, što se moglo vidjeti na primjeru američke i njemačke. Ali, to se mijenja!