Googleova aplikacija Android Messages preuzeta preko 500 milijuna puta u Play Storeu

Googleova aplikacija Android Messages preuzeta preko 500 milijuna puta u Play Storeu

Foto: Google

Googleova aplikacija za razmjenu poruka Messages preuzeta je više od 500 milijuna puta na Google Play Storeu i takav uspjeh svakako bilježi zahvaljujući sve većem broju mogućnosti u ponudi.

Pritom se misli na preporuke bazirane na kontekstu, dark mode način rada, podrška za RCS (Rich Communication Services) i web sučelje. Zahvaljujući svim tim detaljima, stiglo se do impozantne brojke i ubrzano se korača prema milijardi preuzimanja, što bi potvrdilo moć Googlea i proizvoda koje nudi u Android svijetu, ali automatski i nešto šire.

Također, da bi se brže stiglo do milijarde pomažu predinstalacije ove aplikacije i ona se nalazi na Pixel, Android One i Nokia uređajima, između ostalih. Ujedno, treba imati na umu da Messages nije dio Google Mobile Services (GMS) paketa, pa samim time proizvođači mogu postaviti aplikacije za razmjenu tekstualnih poruka koje žele. To potvrđuje da mnogi korisnici svjesno preuzimaju upravo Messages i to je najveća pohvala za Google.

Zanimljivost je taj spomenuti RCS, odnosno, podrška za njega. Messages od samog početka ide u tom smjeru jer Google vjeruje da će taj standard ubrzo zamijeniti SMS (Short Message Service) standard. I po tome se Messages razlikuje od konkurencije, u prvom redu one koju predstavlja Appleov iMessages. Razlikuje se i po mogućnostima slanja tekstualnih poruka s osobnih računala, ali RCS je ipak posebniji segment.

Novu tehnologiju Google je brzo prepoznao i odlučio se u samom startu uključiti na tržište, čime bi konkurencija ostala nekoliko koraka "kratka". Upravo zato se operateri odlučuju na partnerstvo, zajedno s mnogim proizvođačima mobilnih uređaja, ali i jednim distributerom operativnih sustava. Naravno, riječ je o Microsoftu, odnosno, njegovom Windowsu.

Također, zanimljivost je i da ukoliko osoba koja nema RCS mogućnosti dobiva poruku koju šalje osoba koja ima RCS, primit će je u SMS obliku. Time su apsolutno svi korisnici pokriveni pa Messages neometano korača prema naprijed...

Još iz kategorije

Firefox omogućio svim korisnicima zaštitu protiv trackinga

Firefox omogućio svim korisnicima zaštitu protiv trackinga

23.09.2019. komentiraj

Firefox je napokon omogućio svim korisnicima mjeru zaštite protiv trackinga, najavljenu još u listopadu prošle godine. Naime, s verzijom Firefox 69 stigla je obrana protiv napasti koja posljednjih godina čini podosta štete po pitanju privatnosti korisnicima raznih internetskih preglednika, ne samo ovog Mozillinog.

Korisnici društvenih mreža napuštaju Facebook i Instagram

Korisnici društvenih mreža napuštaju Facebook i Instagram

23.09.2019. komentiraj

Facebook je tijekom drugog kvartala ove godine bilježio 2,41 milijarde aktivnih korisnika na mjesečnoj razini, što je rast od osam posto u odnosu na isto razdoblje lani, no u sjevernoj Americi taj pozitivni trend jedva da vrijedi.

Koje europske zemlje nude najbolji, a koje najgori digitalni život

Koje europske zemlje nude najbolji, a koje najgori digitalni život

20.09.2019. komentiraj

Digitalni život ili na engleskom “digital life” postala je realnost u današnje vrijeme, pojam koji označava koliko je određena sredina omogućila ljudima u njoj pristup digitalnoj sferi, prvenstveno po pitanju onoga što bi im pomoglo u svakodnevici. Kao, primjerice, što Estonija praktički sve nudi u digitalnom obliku i tako olakšava živote građanima.