Digitalni event Power of Data Spring 2020

Digitalni event Power of Data Spring 2020

Foto: DepositPhotos

Digitalni event pod nazivom "Power of Data Spring 2020" u organizaciji tvrtke Megatrend poslovna rješenja za glavni cilj ima postojećim i potencijalnim klijentima pružiti više informacija o  uspješnim poslovnim rješenjima koja donose poboljšanje poslovnih rezultata u svakoj industriji, naglašavju iz ove domaće IT kompanije i dodaju da će se event održati u petak 29. svibnja. ove godine putem platforme Zoom.

Sama online konferencija namijenjena je direktorima, voditeljima financija i kontrolinga, menadžerima prodaje, marketinga, kontrole kvalitete, nabave, proizvodnje, analitičarima, planerima i IT stručnjacima.

Trajanje prezentacija predviđeno je oko 20 minuta, a između njih par minuta za pitanja posjetitelja.

Kao što tehnologija mijenja način života, tako mijenja i poslovne rezultate primjenom novih poslovnih i tehnoloških rješenja. Svjesni te činjenice, Megatrend već više od 30 godina ulaže u razvoj rješenja temeljenih na najnovijim tehnologijama. Svoja iskustva i znanja iz dugogodišnjeg rada, na konferenciji će nesebično sa sudionicima podijeliti Domagoj Marić (Data scientist), Jelena Trbojević (Business intelligence consultant ) i Mario Jurić (Team leader of AI and DS department). Osim navedenih stručnjaka kao predavači će prisustvovati i gospođa Mirjana Grubišić te gospodin Vlatko Krišto, predstavljajući najnoviji zajednički projekt tvrtki Kraš i Megatrend poslovna rješenja. Zadnje dvije prezentacije pripremili su kolege iz tvrtki IBM i Sqream, Megatrendovih poslovnih partnera.

Na ovoj konferenciji Megatrend prezentira uspješne projekte primjene specifičnih tehnoloških i poslovnih znanja i kompetencija te će svi zainteresirani imati priliku čuti više o sljedećim temama:

AI u akciji - Vizualno prepoznavanje i obrada rukom pisanog teksta (Domagoj Marić) - korištenje nekoliko AI alata u izradi kompleksnog rješenja koje prepoznaje rukom pisani tekst, identificira na kojem je jeziku pisan, konvertira tekst u engleski jezik te korisniku daje informaciju o bazičnim osjećajima u tekstu (sentiment analysis)

Revenue Management - Upravljanje prihodima u turizmu i BI izazovi(Jelena Trbojević) - sofisticirana aplikacija koja koristi izvore podataka same tvrtke te vanjskih servisa kako bi korisnikuna dnevnoj bazi dala informaciju o optimalnim cijenama za ostvarenje planiranih rezultata u hotelskoj industriji

BI kao dio billing sustava (Mario Jurić) - u kompleksnim sustavima izračun cijene usluge koju je potrebno fakturirati kupcima analitička rješenja postala su neizostavan alat

Planiranje u doba Corone - Kraš (Mirjana Grubišić i Vlatko Krišto) - aplikacija planiranja ne samo da je zamijenila vječno prisutan Excel već je unaprijedila i ubrzala poslovne procese planiranja

SQream in action (David Akka) - analitička baza koja koristi GPU nije samo tehnološki novitet već i alat kojim se radikalno mijenjaju poslovni rezultati

IBM AI and computer vision on iOS and iPadOS - umjetna inteligencija i umjetni vid nalaze svoje brojne primjene i u industrijskoj proizvodnji.

Još iz kategorije

Podizanje svijesti o važnosti kibernetičke sigurnosti

Podizanje svijesti o važnosti kibernetičke sigurnosti

21.09.2020. komentiraj

CARNET-ov Nacionalni CERT i ove godine u listopadu obilježava Europski mjesec kibernetičke sigurnosti te već tradicionalno brojnim aktivnostima radi na podizanju svijesti hrvatskih građana o kibernetičkoj sigurnosti s naglaskom na mrežnu i informacijsku sigurnost te promociju sigurnijeg korištenja interneta za sve korisnike.

Niti Googleovi inžinjeri ne razumiju Googleove kontrole za privatnost korisnika

Niti Googleovi inžinjeri ne razumiju Googleove kontrole za privatnost korisnika

18.09.2020. komentiraj

Tehnološke kompanije u svom uzletu nisu previše marile za privatnost korisnika jer to jednostavno nisu ni morale. Vremena su se promijenila, ali iste te kompanije muku muče s prilagodbom. Naime, teško se riješiti starih i profitabilnih navika.

Mladi zaposlenici češće budu žrtve phishinga od starijih

Mladi zaposlenici češće budu žrtve phishinga od starijih

18.09.2020. komentiraj

Stariji zaposlenici imaju jednu poveću prednost pred mlađim generacijama, a ona je da se ne osjećaju toliko samopouzdano kad se radi o mogućnosti “phishing” vrste napada. Svjesni su da im se može dogoditi pa više paze, dok se mladi “zaletavaju” i onda zapravo češće završavaju kao žrtve pa time ulaze češće u statistiku.