Digitalni event Power of Data Spring 2020

Digitalni event Power of Data Spring 2020

Foto: DepositPhotos

Digitalni event pod nazivom "Power of Data Spring 2020" u organizaciji tvrtke Megatrend poslovna rješenja za glavni cilj ima postojećim i potencijalnim klijentima pružiti više informacija o  uspješnim poslovnim rješenjima koja donose poboljšanje poslovnih rezultata u svakoj industriji, naglašavju iz ove domaće IT kompanije i dodaju da će se event održati u petak 29. svibnja. ove godine putem platforme Zoom.

Sama online konferencija namijenjena je direktorima, voditeljima financija i kontrolinga, menadžerima prodaje, marketinga, kontrole kvalitete, nabave, proizvodnje, analitičarima, planerima i IT stručnjacima.

Trajanje prezentacija predviđeno je oko 20 minuta, a između njih par minuta za pitanja posjetitelja.

Kao što tehnologija mijenja način života, tako mijenja i poslovne rezultate primjenom novih poslovnih i tehnoloških rješenja. Svjesni te činjenice, Megatrend već više od 30 godina ulaže u razvoj rješenja temeljenih na najnovijim tehnologijama. Svoja iskustva i znanja iz dugogodišnjeg rada, na konferenciji će nesebično sa sudionicima podijeliti Domagoj Marić (Data scientist), Jelena Trbojević (Business intelligence consultant ) i Mario Jurić (Team leader of AI and DS department). Osim navedenih stručnjaka kao predavači će prisustvovati i gospođa Mirjana Grubišić te gospodin Vlatko Krišto, predstavljajući najnoviji zajednički projekt tvrtki Kraš i Megatrend poslovna rješenja. Zadnje dvije prezentacije pripremili su kolege iz tvrtki IBM i Sqream, Megatrendovih poslovnih partnera.

Na ovoj konferenciji Megatrend prezentira uspješne projekte primjene specifičnih tehnoloških i poslovnih znanja i kompetencija te će svi zainteresirani imati priliku čuti više o sljedećim temama:

AI u akciji - Vizualno prepoznavanje i obrada rukom pisanog teksta (Domagoj Marić) - korištenje nekoliko AI alata u izradi kompleksnog rješenja koje prepoznaje rukom pisani tekst, identificira na kojem je jeziku pisan, konvertira tekst u engleski jezik te korisniku daje informaciju o bazičnim osjećajima u tekstu (sentiment analysis)

Revenue Management - Upravljanje prihodima u turizmu i BI izazovi(Jelena Trbojević) - sofisticirana aplikacija koja koristi izvore podataka same tvrtke te vanjskih servisa kako bi korisnikuna dnevnoj bazi dala informaciju o optimalnim cijenama za ostvarenje planiranih rezultata u hotelskoj industriji

BI kao dio billing sustava (Mario Jurić) - u kompleksnim sustavima izračun cijene usluge koju je potrebno fakturirati kupcima analitička rješenja postala su neizostavan alat

Planiranje u doba Corone - Kraš (Mirjana Grubišić i Vlatko Krišto) - aplikacija planiranja ne samo da je zamijenila vječno prisutan Excel već je unaprijedila i ubrzala poslovne procese planiranja

SQream in action (David Akka) - analitička baza koja koristi GPU nije samo tehnološki novitet već i alat kojim se radikalno mijenjaju poslovni rezultati

IBM AI and computer vision on iOS and iPadOS - umjetna inteligencija i umjetni vid nalaze svoje brojne primjene i u industrijskoj proizvodnji.

Još iz kategorije

Huawei u našoj regiji CEE&Nordic želi digitalno educirati više od 18.000 studenata i poslovnih partnera

Huawei u našoj regiji CEE&Nordic želi digitalno educirati više od 18.000 studenata i poslovnih partnera

28.05.2020. komentiraj

Huawei je održao prvi online Eco-Connect summit za srednjoistočnu i sjevernu Europu, okupivši više od 1.000 poslovnih partnera. Teme summita bile su povećanje investicija u razvoj digitalne inovativnosti i ubrzanje digitalne transformacije kako bi razvili snažnije digitalne ekonomije.

Google i projekt Fuchsia

Google i projekt Fuchsia

28.05.2020. komentiraj

Google već neko vrijeme radi na operativnom sustavu Fuchsia i to nije novitet. Trebao biti biti nasljednik Androida i trebao bit raditi na više uređaja i zaslona. Dakle, riječ je o univerzalnom operativnom sustavu, koji ima jednake temelje na svim uređajima, bez obzira na njihovu veličinu ili moć.

Facebookov Workplace premašio 5 milijuna plaćenih pretplatnika, stiže Workplace Rooms

Facebookov Workplace premašio 5 milijuna plaćenih pretplatnika, stiže Workplace Rooms

27.05.2020. komentiraj

Facebook se može pohvaliti činjenicom da je njegov Workplace premašio pet milijuna pretplatnika, što lansiranje Workplace Rooms čini još atraktivnijim i može doprinijeti rastu broja korisnika koji plaćaju uslugu.