ICTbusiness TV: Sajam IFA pokazao da se može

ICTbusiness TV: Sajam IFA pokazao da se može

Ove godine zaista ništa nije bilo normalno, sajmovi i konferencije su otkazani, jednostavno ništa se nije događalo, nije se putovalo. Ove godine zadnji veliki sajam prije pandemije bio je CES u Las Vegasu koji je već za sljedeću godinu otkazan, MWC u Barceloni je otkazan, a sljedeće godine pomaknut je na kraj lipnja, nije bilo niti Gamescoma. Niti domaćih konferencija. Jednostavno godina koja je po svemu posebna, da o zaključavanju niti ne pričamo.

Stoga je odluka organizatora sajma IFA u Berlinu mnoge iznenadila, ali i razveselila. Ipak će se nešto događati, ali u posebnim uvjetima. Kako je to zaista u njemačkoj izgledalo – tipično jednostavno, strogo i kontrolirano okruženje koje je posljedica odluke organizatora da još u travnju krene s organizacijom sajma koji je pretvoren upravo u ono što Berlin Messe kao organizator odnosno sajma IFA organizira – IFA GPC – odnosno IFA Global Press Conference. To je postao sajam IFA 2020 u rujnu i još k tome je postao Special Edition. I to je doista i bio. Nedostajale su gužve, pune hale odnosno njih čak 27, večernji koncerti. Sve je bilo svedeno na svega četiri hale, dvorane gdje su se u ovoj krizi pod mjerama održavale konferencije i mali štandovi samo manjeg dijela tvrtke koje inače posjećuju Berlin u rujnu.

Kako su nam potvrdili organizatori sajma koncept IFA 2020 razvijen je u uskoj suradnji s javnozdravstvenim vlastima u Njemačkoj kako bi se osiguralo zdravlje i sigurnost svih sudionika, potvrdili su nam nekoliko puta i sami organizatori. Organizatori su se tako morali pobrinuti za to da se uspostave socijalna distanca, pažljiva kontrola okupljenih i ostale učinkovite javne higijenske mjere. Kao rezultat toga, IFA 2020 nije bila otvorena za javnost.

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV:  CES pokazao smjer razvoja

ICTbusiness TV: CES pokazao smjer razvoja

27.01.2022.

I početak godine obilježen je nastavkom krize tako da je ovogodišnji sajam CES 2022. održan u manjem obimu nego inače i to zbog mnogobrojnih otkazivanja. Sajam CES 2022 održan je u posebnim uvjetima krize i skraćen jedan dan tako da je službeno trajao od 5. do 7. siječnja u Las Vegasu. Iako je inače sajam CES posjećivalo više od 170 tisuća posjetitelja ove godine bilo ih je tek nešto više od 40 tisuća, od čega 30 posto iz inozemstva.

ICTbusiness TV: Snažan rast ICT industrije

ICTbusiness TV: Snažan rast ICT industrije

14.01.2022.

Veliku obljetnicu obilježio je HUP ICT i to svojih prvih dvadeset godina, a na skupu koji je održan tom prilikom govorilo se ne o prošlosti nego o tome što nam donosi budućnost i kako je uhvatiti. HUP-ICT se već dugi niz godina sustavno zalaže za ostvarenje ove nove mogućnosti za sve tvrtke koje do sada nisu mogle povući dovoljno sredstava za svoje inovativne projekte putem poziva za istraživanje, razvoj i inovacije, a što bi trebalo omogućiti daljnji brži rast sektora.

ICTbusiness TV:  Digitalizacija i 5G guraju rast

ICTbusiness TV: Digitalizacija i 5G guraju rast

28.12.2021.

Pred vama je posljednja ICTbusiness TV emisija u 2021. godini malo drugačija nego inače jer planiramo za 2022. godinu zaista mnoštvo noviteta. Na konferenciji Hrvatske udruge poslodavaca 'Tehnološki napredak - osnova za gospodarsku konkurentnost Hrvatske' ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić potvrdio je da postoji otpor u lokalnim sredinama prema gradnji infrastrukture za 5G mrežu, ali naglasio da se to rješava. Pritom je napomenuo kako će Vlada ICT industrija promicati kao vertikalnu industriju u Strategiji pametne specijalizacije prema Europskoj komisiji.