ICTbusiness TV: Sajam IFA pokazao da se može

ICTbusiness TV: Sajam IFA pokazao da se može

Ove godine zaista ništa nije bilo normalno, sajmovi i konferencije su otkazani, jednostavno ništa se nije događalo, nije se putovalo. Ove godine zadnji veliki sajam prije pandemije bio je CES u Las Vegasu koji je već za sljedeću godinu otkazan, MWC u Barceloni je otkazan, a sljedeće godine pomaknut je na kraj lipnja, nije bilo niti Gamescoma. Niti domaćih konferencija. Jednostavno godina koja je po svemu posebna, da o zaključavanju niti ne pričamo.

Stoga je odluka organizatora sajma IFA u Berlinu mnoge iznenadila, ali i razveselila. Ipak će se nešto događati, ali u posebnim uvjetima. Kako je to zaista u njemačkoj izgledalo – tipično jednostavno, strogo i kontrolirano okruženje koje je posljedica odluke organizatora da još u travnju krene s organizacijom sajma koji je pretvoren upravo u ono što Berlin Messe kao organizator odnosno sajma IFA organizira – IFA GPC – odnosno IFA Global Press Conference. To je postao sajam IFA 2020 u rujnu i još k tome je postao Special Edition. I to je doista i bio. Nedostajale su gužve, pune hale odnosno njih čak 27, večernji koncerti. Sve je bilo svedeno na svega četiri hale, dvorane gdje su se u ovoj krizi pod mjerama održavale konferencije i mali štandovi samo manjeg dijela tvrtke koje inače posjećuju Berlin u rujnu.

Kako su nam potvrdili organizatori sajma koncept IFA 2020 razvijen je u uskoj suradnji s javnozdravstvenim vlastima u Njemačkoj kako bi se osiguralo zdravlje i sigurnost svih sudionika, potvrdili su nam nekoliko puta i sami organizatori. Organizatori su se tako morali pobrinuti za to da se uspostave socijalna distanca, pažljiva kontrola okupljenih i ostale učinkovite javne higijenske mjere. Kao rezultat toga, IFA 2020 nije bila otvorena za javnost.

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV:  Digitalizacija poljoprivrede i upravljanje pretplatama

ICTbusiness TV: Digitalizacija poljoprivrede i upravljanje pretplatama

06.11.2020. komentiraj

Pred vama je još jedna ICTbusiness TV emisija u kojoj donosimo dva vrlo zanimljiva intervjua. U vrijeme kada se pomalo zaboravlja važnost poljoprivrede i kvalitete hrane digitalizacija ovog segmenta ljudskog rada i djelovanja je iznimno važna. Razgovarali smo stoga s Matijom Žuljom osnivačem tvrtke Agrivi koja se bavi upravo digitalizacijom ovog važnog segmenta. Rješenja Agrivija omogućuju brzo i mnogo jednostavnije upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom, kontrolu, a korištenjem noviih tehnologija donosi manje troškove i veću kvalitetu hrane.

ICTbusiness TV:  Strano-domaća ulaganja, digitalni indeks i strateška partnerstva

ICTbusiness TV: Strano-domaća ulaganja, digitalni indeks i strateška partnerstva

26.10.2020. komentiraj


I dalje nastavljamo emisijama u doba krize iz našeg virtualnog studija s nizom zanimljivih sugovornika. Za početak tu je Tomislav Car jedan od osnivača Infinuma koji govori o novoj značajnoj suradnji. Infinum i Porsche Digital pokreću novu kompaniju Porsche Digital Croatia, do kraja godine planiraju 35 zaposlenih, a u tri godine čak stotinu novih zaposlenik uz ukupno ulaganje od 10 milijuna eura. U novoj kompaniji partneri Infinum i Porsche Digital imaju jednake vlasničke udjele.

ICTbusiness TV: Inovacijski inkubator, prvih 30 godina i nove bankarske usluge

ICTbusiness TV: Inovacijski inkubator, prvih 30 godina i nove bankarske usluge

12.10.2020. komentiraj

Početak nove ICTbusiness TV emisije rezerviran je za razgovor s predsjednikom Uprave Poslovne inteligencije Držanom Oreščaninom koji govori o stanju na tržištu, ali i ambicioznim planovima stvaranja inovacijskog centra koji bi trebao započeti s radom početkom 2021. On ističe kako inkubator i inovacijski centar prostirati na 450 četvornih metara bavit će se analitikom i umjetnom inteligencijom.