ICTbusiness TV: Sajam IFA pokazao da se može

ICTbusiness TV: Sajam IFA pokazao da se može

Ove godine zaista ništa nije bilo normalno, sajmovi i konferencije su otkazani, jednostavno ništa se nije događalo, nije se putovalo. Ove godine zadnji veliki sajam prije pandemije bio je CES u Las Vegasu koji je već za sljedeću godinu otkazan, MWC u Barceloni je otkazan, a sljedeće godine pomaknut je na kraj lipnja, nije bilo niti Gamescoma. Niti domaćih konferencija. Jednostavno godina koja je po svemu posebna, da o zaključavanju niti ne pričamo.

Stoga je odluka organizatora sajma IFA u Berlinu mnoge iznenadila, ali i razveselila. Ipak će se nešto događati, ali u posebnim uvjetima. Kako je to zaista u njemačkoj izgledalo – tipično jednostavno, strogo i kontrolirano okruženje koje je posljedica odluke organizatora da još u travnju krene s organizacijom sajma koji je pretvoren upravo u ono što Berlin Messe kao organizator odnosno sajma IFA organizira – IFA GPC – odnosno IFA Global Press Conference. To je postao sajam IFA 2020 u rujnu i još k tome je postao Special Edition. I to je doista i bio. Nedostajale su gužve, pune hale odnosno njih čak 27, večernji koncerti. Sve je bilo svedeno na svega četiri hale, dvorane gdje su se u ovoj krizi pod mjerama održavale konferencije i mali štandovi samo manjeg dijela tvrtke koje inače posjećuju Berlin u rujnu.

Kako su nam potvrdili organizatori sajma koncept IFA 2020 razvijen je u uskoj suradnji s javnozdravstvenim vlastima u Njemačkoj kako bi se osiguralo zdravlje i sigurnost svih sudionika, potvrdili su nam nekoliko puta i sami organizatori. Organizatori su se tako morali pobrinuti za to da se uspostave socijalna distanca, pažljiva kontrola okupljenih i ostale učinkovite javne higijenske mjere. Kao rezultat toga, IFA 2020 nije bila otvorena za javnost.

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV: Span izašao na burzu, izgradnja 5G mreža i promjene na telekom tržištu

ICTbusiness TV: Span izašao na burzu, izgradnja 5G mreža i promjene na telekom tržištu

11.10.2021.

Span je putem Javne ponude prodao svih 578.200 ponuđenih vlastitih dionica (29,5 posto) po maksimalnoj cijeni u ponuđenom rasponu u iznosu od 175 kuna. Spanove dionice kupilo je više od 1.000 novih dioničara, čime je prikupljeno 101.185.000,00 kuna. Prilikom predstavljanja službenih rezultata Javne ponude u zagrebačkoj Esplanadi, potpisan je Ugovor o uvrštenju svih Spanovih dionica na Službeno tržište Zagrebačke burze. Upravo je to razlog razgovora s predsjednikom Uprave Spana Nikolom Dujmovićem.

ICTbusiness TV: NEM u Dubrovniku i ponovno smo na terenu

ICTbusiness TV: NEM u Dubrovniku i ponovno smo na terenu

27.09.2021.

Napokon, nakon godinu dana što se gotovo ništa nije održavalo uživo imali smo prilike, iako na samo nekoliko sati otići do Dubrovnika i biti na prvoj ovogodišnjoj jesenskoj veliko konferenciji NEM 2021. Konferencija koja okuplja svijet televizijske industrije, gdje možete saznati trendove u broadcasting biznisu, što nas od velikih serija, ali i tehnologija čeka okupila je sve one koji se u Hrvatskoj, regiji i Europi bave ovom industrijom. Međutim nije se pričalo samo o serijama, već i tehnologija jer kriza je pokazala koliko nam je ona važna da bismo konzumirali sadržaje prema vlastitim željama.

ICTbusiness TV: Kreće nova sezona

ICTbusiness TV: Kreće nova sezona

10.09.2021.

Upravo rećemo u već sedmu sezonu ICTbusiness TV-a i nakon prošlogodišnje sezone kada događanja nije bilo, kada su bila zatvaranja, rad od kuće, bolje rečeno rad od bilo kuda gdje se stiglo u ovoj sezoni očekujemo da će se to promijeniti. Neka događanja smo već pripremili i to će te vidjeti u narednim emisijama. Pritom za početak listopada pripremamo i novu ICTbusiness TV emisiju koja će biti drugačija, a trudit ćemo se da u nju uvijek pozovemo zanimljive goste. No to neka ostane iznenađenje još neko vrijeme.