ICTbusiness TV: Sajam IFA pokazao da se može

ICTbusiness TV: Sajam IFA pokazao da se može

Ove godine zaista ništa nije bilo normalno, sajmovi i konferencije su otkazani, jednostavno ništa se nije događalo, nije se putovalo. Ove godine zadnji veliki sajam prije pandemije bio je CES u Las Vegasu koji je već za sljedeću godinu otkazan, MWC u Barceloni je otkazan, a sljedeće godine pomaknut je na kraj lipnja, nije bilo niti Gamescoma. Niti domaćih konferencija. Jednostavno godina koja je po svemu posebna, da o zaključavanju niti ne pričamo.

Stoga je odluka organizatora sajma IFA u Berlinu mnoge iznenadila, ali i razveselila. Ipak će se nešto događati, ali u posebnim uvjetima. Kako je to zaista u njemačkoj izgledalo – tipično jednostavno, strogo i kontrolirano okruženje koje je posljedica odluke organizatora da još u travnju krene s organizacijom sajma koji je pretvoren upravo u ono što Berlin Messe kao organizator odnosno sajma IFA organizira – IFA GPC – odnosno IFA Global Press Conference. To je postao sajam IFA 2020 u rujnu i još k tome je postao Special Edition. I to je doista i bio. Nedostajale su gužve, pune hale odnosno njih čak 27, večernji koncerti. Sve je bilo svedeno na svega četiri hale, dvorane gdje su se u ovoj krizi pod mjerama održavale konferencije i mali štandovi samo manjeg dijela tvrtke koje inače posjećuju Berlin u rujnu.

Kako su nam potvrdili organizatori sajma koncept IFA 2020 razvijen je u uskoj suradnji s javnozdravstvenim vlastima u Njemačkoj kako bi se osiguralo zdravlje i sigurnost svih sudionika, potvrdili su nam nekoliko puta i sami organizatori. Organizatori su se tako morali pobrinuti za to da se uspostave socijalna distanca, pažljiva kontrola okupljenih i ostale učinkovite javne higijenske mjere. Kao rezultat toga, IFA 2020 nije bila otvorena za javnost.

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV: Dvije akvizicije domaćih tvrtki

ICTbusiness TV: Dvije akvizicije domaćih tvrtki

26.04.2021.

Prošlih nekoliko tjedana obilježile su neke velike promjene na domaćem Pet minuta, agencija Five prodana je za 40 milijuna dolara, dok je Shift, konferencija od developerske do FinTecha prodana Infobipu. Iznos se ne zna, barem ne zasad. To je bio razlog za razgovor s Lukom Abrusom jednim od suosnivača Pet minuta i Ivanom Burazinom osnivačem Shifta.

ICTbusiness TV: Digitalizacija građevine, rješenja za javni sektor i zdravstvo

ICTbusiness TV: Digitalizacija građevine, rješenja za javni sektor i zdravstvo

07.04.2021.

U novoj ICTbusiness TV emisiji donosimo vam dvije vrlo zanimljive priče, jedna o austrijskom startupu s hrvatskim suosnivačem i nastavku rasta jedne od najjačih domaćih softverskih kompanija. Na početku emisije razgovarali smo s Bojanom Petkovićem, direktorom tvrtke PlanRadar za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju.

ICTbusiness TV: Velike promjene pred nama

ICTbusiness TV: Velike promjene pred nama

31.03.2021.

Usprkos tome što se mnoge stvari još uvijek nisu vratile na staro ICTbusiness TV ide dalje u virtualnom obliku kao i već više od godinu dana. Iako bi neki mogli reći kako je to zapravo super sjediš u uredu i u doticaju si sa svima ipak je to za proizvodnju TV emisije veliki izazov usprkos tehnologiji.