ICT na Ti: Tržište data centara nastavlja rast

ICT na Ti: Tržište data centara nastavlja rast

Foto: Goran Matošević, Dražen Tomić / Tomich Productions

Tržište data centara u Zapadnoj Europi značajno raste. To je tržište na kojem globalni cloud provideri, društvene mreže, video on demand tvrtke, content delivery mreže, i ostali najveći potrošači IT infrastrukture već imaju svoju značajnu prisutnost. Što se tiče domaćeg tržišta očekuje se da će naše tržište rasti u većem postotku od tržišta Zapadne Europe, tijekom prvih godina uspostave lokalnih servisa u Zagrebu.

Gost emisije je Goran Đoreski, direktor Digital Realty u Hrvatskoj koji ističe kako  zbog svoje snage očekuje kako će upravo Digital Realty biti predvodnik tog rasta, budući da će korisnici imati sklonost nastaviti i u Zagrebu raditi s njima one poslove koje već rade s Digital Realtyjem u drugim metropolama.

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV: Tehnologija mijenja svijet

ICTbusiness TV: Tehnologija mijenja svijet

18.01.2023.

Početak prve emisije u 2023. godini posvećen je preuzimanju Optima Telekoma i njezinoj integraciji u Telemach Hrvatska o čemu razgovaramo s predsjednikom Uprave Telemach Hrvatska Adrianom Ježinom koji govori kako će Telemach će ubuduće biti u poziciji snažnije konkurirati postojećim operatorima jednostavnijom i tehnološki naprednijom ponudom kao nacionalni operator koji nudi fiksne i mobilne usluge, čime će jačati i njegova tržišna pozicija.

ICT na Ti: Povijest hrvatskog IT sektora

ICT na Ti: Povijest hrvatskog IT sektora

17.01.2023.

Posljednjih nekoliko godina dosta veliki broj osnivača domaćih IT tvrtki, što velikih što malih, odlučilo se na prodaju i izlazak iz svojih projekata. Upravo je tako postupio osnivač i vlasnik IN2 Ante Mandić koji je svoju tvrtku prodao kanadskoj IT grupaciji Constellation Software iz Toronta, točnije tvrtki iz grupacije pod imenom Vela Operating Group, odnosno njihovoj kompaniji Aquila Software i to još 2018. godine.

ICTbusiness TV: Računalne igre, sigurnost, telekomi i edukacija

ICTbusiness TV: Računalne igre, sigurnost, telekomi i edukacija

02.01.2023.

Tržište računalnih odnosno video igara procijenjeno je na 198,40 milijardi dolara 2021., a očekuje se da će dosegnuti vrijednost od 339,95 milijardi dolara do 2027., uz prosječni godišnji rast od 8,94 posto. Upravo stoga, nakon najveće domaće akvizicije odnosno kupovine Nanobita razgovarali smo s Alenom Suminom što je to za njih značilo i kako  vidi razvoj cijelog sektora.