Uskoro novi Apple iPad Mini

Uskoro novi Apple iPad Mini

Foto: Fotolia

I dok se na raznim internetskim forumima raspravlja o dolasku novog iPad Mini koji bi mogao nositi ime Mini 2, prodaja prve inačice nakon odlučnih rezultata u posljednjem blagdanskom kvartalu 2012. i dalje nastavlja rasti jer iPad Mini pogodio je onu ciljanu skupinu koja želi tablet, ali ne prevelik.

Apple je što zbog konkurencije, što zbog mogućnosti koja im se pruža zbog brzog tehnološkog razvoja noviteta iPad seriju tableta što se tiče izlaska novih i sve jačih modela spustio na šest mjeseci. Tako bi iPad Mini čija je prva inačica predstavljena u listopadu trebao izaći negdje sredinom ožujka. Prema dostupnim informacijama iPad Mini imat će Retina zaslon kao i njegova jača braća iz iPad serije rezolucije 2048x1536.

Prema podacima analitičke tvrtke Millennial Media u prošloj godini osjećaa se snažan rast tablet tržišta u odnosu na osobna računala ali i pametne telefone. Njihovi analitičari to objašnjavaju činjenicom da na tržište dolazi sve više uređaja s mnogo povoljnijim cijenama, a tu su osim Applea ns iPad i već spominjanim iPad Mini i Amazonov KIndle, Samsung Galaxy Tab, LG, Lenovo, Asus i mnogi drugi.

Procjene Milennialovih analitičara govore kako bi Googleov operativni sustava za tablete i pametne telefone Android nakon uspjeha i dostizanja 41 posto tržišnog udjela u segmentu tableta dok kraja 2013. mogao preteći Apple koji je zauzeo oko 51 posto tržišta na kraju 2012.

Još iz kategorije

Panasonic predstavio nove uređaje koji dolaze na hrvatsko tržište

Panasonic predstavio nove uređaje koji dolaze na hrvatsko tržište

03.04.2020. komentiraj

Panasonic je nedavno u Občanskoj Plovárni u Pragu održao regionalni događaj Wave 2020 na kojemu je predstavljen niz novih proizvoda koji će se tijekom sljedećih mjeseci naći na lokalnim tržištima, uključujući i hrvatsko. Nakon globalnog predstavljanja u Las Vegasu početkom godine, na domaćem tržištu naći će se novi OLED televizori HZ2000, HZ1500 i HZ1000.

Xiaomi prodao više mobitela od Huaweija u veljači 2020.

Xiaomi prodao više mobitela od Huaweija u veljači 2020.

02.04.2020. komentiraj

Xiaomi je prestigao Huawei i postao treći svjetski proizvođač pametnih telefona, ako se gledaju pošiljke u veljači ove godine. Značajan je to uspjeh je nikad dosad Xiaomi nije postigao tako nešto.

Kako raditi od kuće i biti produktivan

Kako raditi od kuće i biti produktivan

01.04.2020. komentiraj

Mnoge su tvrtke u posljednjih mjesec dana uvele obvezu rada od kuće. Digitalni nomadi odavno su navikli na ovaj životni stil, međutim, šta je s onima koji se prvi put suočavaju s ovim izazovom? Evo nekoliko savjeta kako da i prilikom rada od kuće budete produktivni i efikasni, što je više moguće.