Prosječan Android telefon košta upola cijene iPhonea

Prosječan Android telefon košta upola cijene iPhonea

Foto: Fotolia

Iako ova vijest vjerojatno neće iznenaditi mnoge, prosječna cijena Android uređaja je sada otprilike upola od cijene Appleove perjanice iPhonea, a taj cjenovni razmak će se sigurno i dalje nastaviti proširivati. Iako iPhone ima masu obožavatelja koji će ga kupiti koliko god da on koštao, među njima ima i onih koji smatraju da su Android telefoni za one koji nemaju novca za kupiti iPhone.

Istina, tržište je preplavljeno raznim jeftinim modelima Android telefona, no osobno smatram da je za korisnike bolje da imaju mogućnosti birati osim skupocjenih i jeftinije uređaje, nego da je sve isključivo rezervirano za kupce dubljeg džepa. Kroz godine smo imali, a imamo i dan danas, prilike vidjeti skupocjene Android uređaje, često i bolje i snažnije od iPhonea, no budimo realni, nismo svi isti, niti imamo svi potrebu za skupim telefonima. Za takve korisnike, opcija odabira Androida niže ili srednje klase je idealna, a ruku na srce, u zadnje vrijeme specifikacije i uređaja niže klase su vrlo solidne.

Uređaji kao što su linija Nexus, posebno modeli Nexus 4 i 5, pa i Motorolin Moto G (koji kod nas nije dostupan, a vani je pravi hit), sigurno su pridonijeli preobrazbi definicije jeftinog pametnog telefona kao solidne kombinacije cijene i specifikacija za sve one koji traže dobar omjer uloženog i dobivenog.

U sljedećoj infografici pogledajte kako iz godine u godinu razlika u cijeni raste.

Izvor: Statista.com

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: PlayStation 4 prodan u više od 100  milijuna primjeraka

INFOGRAFIKA: PlayStation 4 prodan u više od 100 milijuna primjeraka

18.10.2019. komentiraj

Sony uživa posljednjih četvrt stoljeća jer PlayStation konzole prodaju se maestralno, što potvrđuje i četvorka, koja je u srpnju dosegnula stotinu milijuna prodanih jedinica. To znači da japanski tehnološki gigant na vječnoj listi najbolje prodavanih konzola drži četiri od pet mjesta. Tek se na treće mjesto smjestio Nintendo Wii sa 102 milijuna prodaja. Dakle, nitko više nije dosegnuo tu troznamenkastu brojku. No, činjenica je i da nitko neće tako brzo dosegnuti što je uspio Sony s PlayStation 2, koji je završio na 158 milijuna.

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

16.10.2019. komentiraj

Moda i wellness pojmovi su poznati svakoj ženi, a osjećati se dobro i izgledati lijepo nije stvar taštine, već brige o sebi. Kada se u tu jednadžbu uključi tehnologija, i to ona nosiva, mnogima odmah na pamet pada – Bellabeat.

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

15.10.2019. komentiraj

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji i snažnim značajkama, Samsung Galaxy Note10 i Note10+ pametni uređaji korisnicima omogućuju da oslobode svoju kreativnost i postanu produktivniji, tvrde u Sasmungu i ističu kako je s novim ažuriranjem tvrtka Samsung na Galaxy S10e, S10, S10 + i S10 5G pametne uređaje uvodi mnoge inovacije, poput linka za Windowse te značajki AR Doodle i Live Focus video.