Prosječan Android telefon košta upola cijene iPhonea

Prosječan Android telefon košta upola cijene iPhonea

Foto: Fotolia

Iako ova vijest vjerojatno neće iznenaditi mnoge, prosječna cijena Android uređaja je sada otprilike upola od cijene Appleove perjanice iPhonea, a taj cjenovni razmak će se sigurno i dalje nastaviti proširivati. Iako iPhone ima masu obožavatelja koji će ga kupiti koliko god da on koštao, među njima ima i onih koji smatraju da su Android telefoni za one koji nemaju novca za kupiti iPhone.

Istina, tržište je preplavljeno raznim jeftinim modelima Android telefona, no osobno smatram da je za korisnike bolje da imaju mogućnosti birati osim skupocjenih i jeftinije uređaje, nego da je sve isključivo rezervirano za kupce dubljeg džepa. Kroz godine smo imali, a imamo i dan danas, prilike vidjeti skupocjene Android uređaje, često i bolje i snažnije od iPhonea, no budimo realni, nismo svi isti, niti imamo svi potrebu za skupim telefonima. Za takve korisnike, opcija odabira Androida niže ili srednje klase je idealna, a ruku na srce, u zadnje vrijeme specifikacije i uređaja niže klase su vrlo solidne.

Uređaji kao što su linija Nexus, posebno modeli Nexus 4 i 5, pa i Motorolin Moto G (koji kod nas nije dostupan, a vani je pravi hit), sigurno su pridonijeli preobrazbi definicije jeftinog pametnog telefona kao solidne kombinacije cijene i specifikacija za sve one koji traže dobar omjer uloženog i dobivenog.

U sljedećoj infografici pogledajte kako iz godine u godinu razlika u cijeni raste.

Izvor: Statista.com

Još iz kategorije

Otkriven veliki sigurnosni propust na električnim skuterima Xiaomija

Otkriven veliki sigurnosni propust na električnim skuterima Xiaomija

19.02.2019. komentiraj

Električni skuteri okupirali su ulice urbanih gradova i posebno su popularni u Kini, ali pronađen je način kako hakirati i njih, što znači da apsolutno nijedan uređaj koji se spaja na mrežu nije siguran od internetskih prijetnji. Ujedno, to je jako dobro upozorenje proizvođačima i korisnicima.

Canon predstavio kompaktni fotoaparat punog kadra EOS RP

Canon predstavio kompaktni fotoaparat punog kadra EOS RP

18.02.2019. komentiraj

Tvrtka Canon Europe predstavila je EOS RP, malen, lagan i praktičan fotoaparat punog kadra bez zrcala za napredne amatere koji žele zakoračiti u svijet sustava EOS R. Proizvođač ga promovira kao odlično rješenje za putovanja, fotografiranje pejzaža i portreta kao i snimanje videozapisa.

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

15.02.2019. komentiraj

Microsoft ulaže značajne napore u postavljanje Windows 10 operativnog sustava na svaki računalni uređaj pa kao dio tih napora korisnici odsad mogu imati punu verziju „desetke“ za ARM uređaje na Raspberry Pi.