Prosječan Android telefon košta upola cijene iPhonea

Prosječan Android telefon košta upola cijene iPhonea

Foto: Fotolia

Iako ova vijest vjerojatno neće iznenaditi mnoge, prosječna cijena Android uređaja je sada otprilike upola od cijene Appleove perjanice iPhonea, a taj cjenovni razmak će se sigurno i dalje nastaviti proširivati. Iako iPhone ima masu obožavatelja koji će ga kupiti koliko god da on koštao, među njima ima i onih koji smatraju da su Android telefoni za one koji nemaju novca za kupiti iPhone.

Istina, tržište je preplavljeno raznim jeftinim modelima Android telefona, no osobno smatram da je za korisnike bolje da imaju mogućnosti birati osim skupocjenih i jeftinije uređaje, nego da je sve isključivo rezervirano za kupce dubljeg džepa. Kroz godine smo imali, a imamo i dan danas, prilike vidjeti skupocjene Android uređaje, često i bolje i snažnije od iPhonea, no budimo realni, nismo svi isti, niti imamo svi potrebu za skupim telefonima. Za takve korisnike, opcija odabira Androida niže ili srednje klase je idealna, a ruku na srce, u zadnje vrijeme specifikacije i uređaja niže klase su vrlo solidne.

Uređaji kao što su linija Nexus, posebno modeli Nexus 4 i 5, pa i Motorolin Moto G (koji kod nas nije dostupan, a vani je pravi hit), sigurno su pridonijeli preobrazbi definicije jeftinog pametnog telefona kao solidne kombinacije cijene i specifikacija za sve one koji traže dobar omjer uloženog i dobivenog.

U sljedećoj infografici pogledajte kako iz godine u godinu razlika u cijeni raste.

Izvor: Statista.com

Još iz kategorije

Huawei raste i na domaćem tržištu

Huawei raste i na domaćem tržištu

23.04.2019. komentiraj

Kineski proizvođač pametnih telefona Huawei, zajedno sa svojim pod brendom Honor ima velike planove za cijeli svijet pa tako i za Hrvatsku. Prvi cilj proboj Huaweija na prvo mjesto proizvođača pametnih telefona na svijetu. Velike planove imaju i za brend Honor koji bi, prema navedenim očekivanjima, trebao postati drugi najveći proizvođač pametnih telefona u Kini i četvrti u svijetu. Kompanija će podupirati Honor u razvoju vrhunskih proizvoda i nastaviti ulaganja, održavajući istovremeno čvrstu strategiju dvojnog brenda.

Svatko ima svoje potrebe

Svatko ima svoje potrebe

22.04.2019. komentiraj

Mobilni telefoni nastaju kako ispunili potrebe korisnika, a proizvođači tvrde kako prate njihove potrebe i uvijek pitaju korisnike što žele novo. Naravno, ponekad se nameću neke potrebe poput umjetne inteligencije jer mnogi zapravo niti ne znaju što je to i što danas u njihovim telefonima, ali i različitim cloud uslugama umjetna inteligencija zapravo radi.

Noa nastavlja rast i širenje

Noa nastavlja rast i širenje

21.04.2019. komentiraj

Domaći brand pametnih telefona, tableta i televizora Noa nastavlja sa svojim širenjem, a jedno od posljednjih bilo je na irsko tržište, a o tome kako i kamo se žele razvijati razgovarali smo s direktorom marketinga Hangara 18 i Noe Mariom Pintarom još u Barceloni na MWC19 najvećem svjetskom sajmu gdje se već tradicionalno predstavljaju njihovi novi modeli koji tek dolaze na tržište.